powered by Surfing Waves

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Χρειάζονται 18 "Ναι" Συμβούλων για να παρέμβει νομότυπα ο δήμος στο ΣτΕ υπέρ της ΒΙΠΕ

Ο κ. Ψαρρός  αν δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου  που είναι απαραίτητη να καθορίσει την αμοιβή του πληρεξούσιου δικηγόρου   είναι ουσιαστικά ανεπίτευκτη η παρέμβαση στο ΣτΕ υπέρ της ΒΙΠΕ που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις 31/1/14 η Οικονομική  Επιτροπή  του δήμου όρισε πληρεξούσιο δικηγόρο να παρέμβει στο ΣτΕ υπέρ της δημιουργίας ΒΙΠΕ. Είναι στις αρμοδιότητες της  επιτροπής ο ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου. Επειδή όπως το θέμα απαιτεί εξειδικευμένη νομική γνώση η αμοιβή του δικηγόρου καθορίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κατά παρέκκλιση των προηγούμενων παραγράφων. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών τους. Χωρίς να οριστεί η αμοιβή του δικηγόρου  η Δημοτική Αρχή Ψαρρού είναι ξεκρέμαστη στο θέμα αυτό.


Σχολιαστής μας έστειλε το παρακάτω σχόλιο:


Η αρμοδιότητα της ανάθεσης σε δικηγόρο, δικαστικού χειρισμού ζητημάτων, τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία για τα συμφέροντα του Δήμου και απαιτούν εξειδικευμένη γνώση ή εμπειρία ανήκει, σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ. 2 στοιχ. ι΄ του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν.3463/2006, ΦΕΚ 114 Α΄), στη Οικονομική Επιτροπή (παλιά Δημαρχιακή Επιτροπή) (υπό την επιφύλαξη της παρ. 4 του ίδιου άρθρου), μόνο δε η αμοιβή του δικηγόρου καθορίζεται, σύμφωνα με το άρθρο 281 παρ. 3 του πιο πάνω Κώδικα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το άρθρο 281 παρ. 3 του ν.3463/2006 προβλεπει
Για την δικαστική αντιμετώπιση νομικών ζητημάτων, τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία ή σπουδαιότητα και απαιτούν εξειδικευμένη νομική γνώση ή εμπειρία, η αμοιβή του δικηγόρου καθορίζεται με απόφαση του δημοτικού ή του κοινοτικού συμβουλίου κατά παρέκκλιση των προηγούμενων παραγράφων. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών τους.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.