powered by Surfing Waves

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Υπηρεσίες συμβούλου με απευθείας ανάθεση αποκτά η ΔΕΥΑ


 Το ΔΣ της ΔΕΥΑ αποφάσισε να προσλάβει τις υπηρεσίες συμβούλου  με σκοπό την πλήρη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, διαδικασιών και λειτουργιών της επιχείρησης.

Από τα πρακτικά του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ

Πρόεδρος ΔΕΥΑ: Σε μια περίοδο κατά την οποία η χρηματοδότηση των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων και Επιχειρήσεων μειώνεται δραματικά σαν συνέπεια της οικονομικής κρίσης,
ο εξορθολογισμός της οικονομικής λειτουργίας τους μέσω της εξοικονόμησης πόρων και της διάθεσης τους σε βασικές στρατηγικές προτεραιότητες, είναι πλέον πιο αναγκαία από ποτέ.
Η Οικονομική Κατάσταση της ΔΕΥΑ όπως προκύπτει και από τα στοιχεία των ισολογισμών δεν είναι καλή, οι συσσωρευμένες οφειλές προμηθευτών της από προηγούμενα έτη είναι σημαντικές και οι ανελαστικές δαπάνες της μεγάλες ,όταν από την άλλη μεριά οι αναμενόμενες εισροές από τις οφειλές πελατών της είναι αβέβαιες και μη εύκολα προσδιορίσιμες και τα τρέχοντα έσοδα δεν στηρίζονται σε αξιόπιστες διαδικασίες καταμέτρησης αλλά και ανταποδοτικότητας τελών . Όλα αυτά θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την Αναπτυξιακή Προοπτική της ΔΕΥΑ αλλά και την ίδια τη βιωσιμότητά της ως
Επιχείρηση αφού εκτός του ότι δεν θα είναι σε θέση να υποστηρίξει κανενός είδους σοβαρό επενδυτικό προγραμματισμό για τα βασικά έργα υποδομής που απαιτούνται στους τομείς ύδρευσης αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στην καθημερινή της λειτουργία , σύμφωνα και με τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, διαδικασιών και λειτουργιών της επιχείρησης σε συνάρτηση, με αυτήν της πολιτικής τελών και τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας, θα υποβοηθήσει στον ισοσκελισμό των Εσόδων – Εξόδων και με την κατάλληλη χρήση εργαλείων και διαδικασιών θα μεγιστοποιήσει την ανταποδοτικότητα των τελών και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων σε όφελος του πολίτη. Η ΔΕΥΑ θα μπορεί να ανταποκριθεί στη βασική της αποστολή , στην παροχή δηλαδή ποιοτικών υπηρεσιών που θα καλύπτουν τις υφιστάμενες νομοθετικές απαιτήσεις ( πχ παροχή νερού ανθρώπινης κατανάλωσης , ποιότητα επεξεργασμένων υδάτων που απορρίπτονται στο περιβάλλον κλπ) ενώ παράλληλα θα είναι σε θέση να εκπονήσει Επιχειρησιακό-Αναπτυξιακό Σχέδιο με στόχο την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών στους τομείς ύδρευσης-αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων.

Για τους ανωτέρω λόγους, προτείνεται η ανάθεση στην εξειδικευμένη στο θέμα αυτό Εταιρεία Συμβούλων φορέων της Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία TEC Επιχειρηματικές Λύσεις Α.Ε. με την πλέον συμφέρουσα προσφορά για την παροχή υπηρεσιών «Υπηρεσίες Συμβούλου για την υποβοήθηση της ΔΕΥΑ Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας με σκοπό την πλήρη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, διαδικασιών και λειτουργιών της επιχείρησης, με βάση τις διατάξεις του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου που τη διέπει», έτους 2015, ύψους Είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000,00 €), πλέον ΦΠΑ 23% Τέσσερεις Χιλιάδες Εξακόσια Ευρώ (4.600,00 €) δηλαδή συνολικό ποσό των Εικοσιτεσσάρων Χιλιάδων Εξακοσίων Ευρώ (24.600,00 €). Επιπλέον θα κατατεθεί πλήρη σχέδιο ανάπτυξης και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης πριν την υπογραφή της σύμβασης.
Η προσφορά της προαναφερθείσας εταιρείας, για την παροχή υπηρεσιών και το έργο που θα υλοποιήσει στη Δ.Ε.Υ.Α., έχει ως κατωτέρο:

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Το φυσικό αντικείμενο του Έργου αφορά στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης της ΔΕΥΑ Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, για παρεμβάσεις που απαιτούν τεχνογνωσία σε ειδικά θέματα που δεν μπορεί να καλυφθεί από το υφιστάμενο προσωπικού της ΔΕΥΑ.
Αναλυτικότερα για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, διαδικασιών και λειτουργιών της ΔΕΥΑ, απαιτούνται οι εξής δράσεις:
Δράση 1: Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης της ΔΕΥΑ.
Δράση 2: Επεξεργασία και αξιολόγηση των στοιχείων που θα συλλεχθούν κατά την πρώτη δράση.
Δράση 3: Ανάλυση των προτεραιοτήτων των δράσεων που πρέπει να αναληφθούν σύμφωνα με όσα θα προκύψουν από την επεξεργασία και αξιολόγηση των στοιχείων της
Β Δράσης και σύνταξη σχετικών προτάσεων για την υλοποίησή.
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Συμβούλου Υποστήριξης θα περιλαμβάνουν τις ακόλουθες Φάσεις υλοποίησης με βασικές ενέργειες :
Φάση Α’: Αποτύπωση
 Στη Φάση αυτή προβλέπεται η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης της ΔΕΥΑ σε ότι αφορά τις υφιστάμενες υπηρεσίες, διαδικασίες και λειτουργίες της επιχείρησης.
Προσφορά για το έργο με τίτλο:
«Υπηρεσίες Συμβούλου για την υποβοήθηση της ΔΕΥΑ Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας με σκοπό την πλήρη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, διαδικασιών και λειτουργιών της επιχείρησης, με βάση τις διατάξεις του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου που τη διέπει»
Φάση Β’: Επεξεργασία και αξιολόγηση των στοιχείων
 Στη Φάση αυτή προβλέπεται η επεξεργασία και αξιολόγηση των στοιχείων που θα συλλεχθούν κατά την πρώτη φάση.
Φάση Γ’: Ανάλυση των προτεραιοτήτων των δράσεων και σύνταξη προτάσεων υλοποίησης
 Στη Φάση αυτή προβλέπεται η ανάλυση των προτεραιοτήτων των δράσεων που πρέπει να αναληφθούν σύμφωνα με όσα θα προκύψουν από την επεξεργασία και αξιολόγηση των στοιχείων της Β Φάσης και η σύνταξη και παρουσίαση των σχετικών προτάσεων για την υλοποίησή τους.
Σε όλες τις φάσεις του έργου ο Σύμβουλος Υποστήριξης θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης προς την ΔΕΥΑ και στις Υπηρεσίες της, στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε Επιτροπές και όπου αλλού απαιτηθεί.
Το λόγω πήραν:

Ο κ. Στεργίου Ιωάννης ο οποίος δεν συμφωνεί με τη πρόταση ανάθεσης διότι δεν είναι ξεκάθαρες οι αρμοδιότητες της συγκεκριμένης εταιρείας και το κόστος για τις παρεχόμενες υπηρεσίες είναι μεγάλο για τα οικονομικά της Δ.Ε.Υ.Α.. Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει ανακολουθία στη διαδικασία ανάθεσης, διότι πρώτα έπρεπε να αποφασιστεί η ανάγκη βοήθειας συμβούλων προς την επιχείρησης και στη συνέχεια η εύρεση της εταιρείας. Επίσης να διερευνηθεί εάν υπάρχουν και άλλες εταιρείες οι οποίες παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες και με ποιο κόστος.

Ο κ. Ξυνός Κων/νος ο οποίος συμφωνεί με την ανάθεση σε συμβούλους για την βοήθεια της Δ.Ε.Υ.Α., αλλά ζήτησε την επιπλέον διερεύνηση εάν υπάρχουν και άλλες εταιρείες οι οποίες παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες και με ποιο κόστος.


Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
την ανάθεση στην εξειδικευμένη στο θέμα αυτό Εταιρεία Συμβούλων φορέων της Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία TEC Επιχειρηματικές Λύσεις Α.Ε. την παροχή υπηρεσιών για την «Υπηρεσίες Συμβούλου για την υποβοήθηση της ΔΕΥΑ Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας με σκοπό την πλήρη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, διαδικασιών και λειτουργιών της επιχείρησης, με βάση τις διατάξεις του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου που τη διέπει», έτους 2015, ύψους Είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000,00 €), πλέον ΦΠΑ 23% Τέσσερεις Χιλιάδες Εξακόσια Ευρώ (4.600,00 €) δηλαδή συνολικό ποσό των Εικοσιτεσσάρων Χιλιάδων Εξακοσίων Ευρώ (24.600,00 €).
Η ανάθεση στη ανωτέρω εταιρεία θα γίνει, με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης και αφού πρώτα βρεθούν οι ανάλογοι πόροι στον προϋπολογισμό της Δ.Ε.Υ.Α..

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.