powered by Surfing Waves

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Διερευνητικές συναντήσεις τουριστικής αποστολής Λευκορώσων με το Δήμο Ιστίαιας- Αιδηψού

Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε την περιοχή μας ομάδα από την Λευκορωσία αποτελούμενη από, τρεις ταξιδιωτικούς πράκτορες, τρεις δημοσιογράφους, δύο τηλεοπτικούς παραγωγούς και λοιπό βοηθητικό προσωπικό, οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τον ιαματικό και θρησκευτικό τουρισμό.
Από το συνδυασμό Δυναμική Πρωτοβουλία Ελένη (Λίνα) Ευσταθίου

Ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού στα πλαίσια της τουριστικής - πολιτιστικής - αθλητικής ανάπτυξης του τόπου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς και την Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας, οργανώνει επισκέψεις μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτόρων και έγκριτων δημοσιογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε την περιοχή μας ομάδα από την Λευκορωσία αποτελούμενη από, τρεις ταξιδιωτικούς πράκτορες, τρεις δημοσιογράφους, δύο τηλεοπτικούς παραγωγούς και λοιπό βοηθητικό προσωπικό, οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τον ιαματικό και θρησκευτικό τουρισμό.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πευκί, παρευρέθησαν οι: ο Σύλλογος Υδροθεραπευτηρίων Αιδηψού, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Αιδηψού, το Τουριστικό Γραφείο Traditional Tours , οι ιδιοκτήτες της μονάδας «Hotel Altamar», ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «40 Πλατάνια» και ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου σε θέματα τουρισμού Κωνσταντίνος Βλαχοστέργιος.
Στις δύο ημέρες παραμονής της, η ομάδα ξεναγήθηκε σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (ιαματικές πηγές, μοναστήρια, κ.α.) δείχνοντας ιδιαίτερο ενθουσιασμό, ενώ παράλληλα συναντήθηκε με φορείς και συλλόγους της περιοχής.
Έγινε ανταλλαγή συμβολικών δώρων και τοπικών προϊόντων που πρόσφεραν η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Ελένη Ευσταθίου και ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνους Φώτου, με την ομάδα να αναχωρεί στη συνεχεία για την εκτέλεση του προγράμματος της.
Η νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή ευχαριστεί για την συνεργασία τους όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, τονίζοντας πως ενέργειες σαν αυτές θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.


 ___________________



Ο Λευκορωσικoς εθνικός αερομεταφορέας Belavia ανακοίνωσε περισσότερες πτήσεις τσάρτερ για Ελλάδα και Τουρκία  για το 2015. . Για το 2015 η Θεσσαλονίκη, είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Λευκορωσους, θα προστεθούν τσαρτερς προς Αθήνα, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και τη Θάσο.Το 2014 ο αριθμός των Λευκορωσων τουριστών προς το εξωτερικό έφτασε τους 740.500.Οι διμοφιλέστεροι προορισμοι το 2014 ήταν  η Ρωσία, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Ισπανία, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Πολωνία, η Τουρκία και η Τσεχική Δημοκρατία. Αυτές οι χώρες αντιπροσώπευουν το  82,7% του συνόλου του Λευκορωσων που ταξιδεύει με οργανωμένες εκδρομές στο εξωτερικό




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.