powered by Surfing Waves

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Διευκολύνσεις στην εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης του δήμου μας


Το Διοικητικό Συμβούλιο  της ΔΕΥΑ αποφάσισε  την αλλαγή του τρόπου διακανονισμού των οφειλών ως εξής: Η προκαταβολή για όλα τα ποσά να είναι, το 20% της οφειλής και ο αριθμός των δόσεων να είναι από 1 έως και 12 μηνιαίες δόσεις. Δικαίωμα στη συγκεκριμένη ρύθμιση έχουν όσοι οφείλουν έως και το Β’ εξάμηνο του 2014 και όχι για μελλοντικές οφειλές μετά το 2014. Οι δόσεις θα καταβάλλονται τη πρώτη βδομάδα κάθε μηνά. Σε περίπτωση παράληψης κάποιας δόσης ο Διακανονισμός παύει να ισχύει και ο οφειλέτης χάνει το δικαίωμα αυτό, μη έχοντας τη δυνατότητα ρύθμισης εκ νέου.

 Το αιτιολογικό της απόφασης από τα πρακτικά της συνεδρίασης

Πρόεδρος ΔΕΥΑ: Λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που έχουν έρθει πολλά νοικοκυριά στη Χώρα μας και λαμβάνοντας υπόψη μας, τη πρόθεση αρκετών καταναλωτών μας να προχωρήσουν στην εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης, αλλά και την αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στην ρύθμιση των οφειλών τους με τον υπάρχων διακανονισμό, πρέπει να δούμε το συγκεκριμένο θέμα με ιδιαίτερη προσοχή. Μέχρι τώρα ο διακανονισμός των οφειλών ήταν κλιμακωτός ως προς τη προκαταβολή του ποσού, δηλαδή για οφειλή έως 500,00€ η προκαταβολή ήταν το 30%, για οφειλή έως 1000,00€ η προκαταβολή ήταν για τα πρώτα 500,00€ με 30% & και το υπόλοιπο ποσό με 40% και για οφειλή από 1000,01€ και πάνω ήταν τα πρώτα 500,00€ με 30%, τα επόμενα 500,00€ με 40% και το υπόλοιπο ποσό με 50%. Το υπόλοιπο ποσό πέρα της προκαταβολής αποπληρωνόταν σε 4 μηνιαίες δόσεις.
Προτείνω να μην υπάρχει κλιμάκωση στο ποσό της προκαταβολής και για όλα τα ποσά να είναι, το 20% της οφειλής. Επιπλέον ο αριθμός των δόσεων να αυξηθεί και να έχει τη δυνατότητα ο οφειλέτης να αποπληρώσει το υπόλοιπο ποσό έως και 12 μηνιαίες δόσεις.
Δικαίωμα στη συγκεκριμένη ρύθμιση θα έχουν όσοι οφείλουν έως και το Β’ εξάμηνο του 2014 και όχι για μελλοντικές οφειλές μετά το 2014. Οι δόσεις θα καταβάλλονται τη πρώτη βδομάδα κάθε μηνά. Σε περίπτωση παράληψης κάποιας δόσης ο Διακανονισμός παύει να ισχύει και ο οφειλέτης χάνει το δικαίωμα αυτό, μη έχοντας τη δυνατότητα ρύθμισης εκ νέου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.