powered by Surfing Waves

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

180 χιλ Ευρώ χρηματοδότηση για υπόγειους κάδους απορριμμάτων προσπαθεί να εξασφαλίσει ο δήμος μας (βίντεο)

Yπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Δήμο Παλλήνης

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να υποβάλει πρόταση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική
αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου του έργου με τίτλο «Βελτίωση & αναβάθμιση πλατειών και πεζοδρόμων του ΔήμουΜαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας με την τοποθέτηση υπόγειων συστημάτων κάδων διαλογής αποβλήτων και ανακύκλωσης στην πηγή».  Ο κ. Παζάρας καταψ'ησισε την απόφαση γιατι θεώρησε ότι η χρηματοδότηση για την συντήρηση των παιδικών χαρών που βρίσκονται στο Δήμο μας και καλύπτεται από το Πράσινο Ταμείο έχει μεγαλύτερη  προτεραιότητα.


Σύμφωνα με το δήμο Παλλήνης που εγκατάστησε υπόγειους κάδους με το σύστημα αυτό επιτυγχάνονται τα εξής πλεονεκτήματα:
    -Αναβαθμίζεται η αισθητική εικόνα του χώρου χάρις στην υπόγεια εγκατάσταση των κάδων.
    -Αυξάνεται η αποθηκευτική ικανότητα.
   - Αποτρέπεται ριζικά η έκθεση των απορριμμάτων στην κοινή θέα και ελέγχεται με βέλτιστο τρόπο το πρόβλημα δυσοσμιών χάρις στην στεγανότητα του συστήματος.


Λειτουργικά πλεονεκτήματα
    -Οικονομικότερο κόστος λειτουργίας σε σύγκριση με άλλα συστήματα
    -Δυνατότητα απασχόλησης υπαρχόντων απορριμματοφόρων
    -Το περιορισμένο βάρος του κάδου επιτρέπει εύκολο χειρισμό του γερανού, υψηλότερη ασφάλεια και γρήγορη διαδικασία αποκομιδής.

Οικονομικά πλεονεκτήματα
    -Συμβατότητα με υφιστάμενα απορριμματοφόρα
    -Οι απαιτήσεις συντήρησης είναι σχεδόν μηδαμινές
   - Μεγάλη αντοχή σε καταπονήσεις και προσκρούσεις
    -Δεν απαιτούνται αναλώσιμα υλικά ή ανταλλακτικά

Περιβαλλοντικά Πλεονεκτήματα
   - Υψηλή αισθητική, χαμηλή στάθμη θορύβου, αποτελεσματική αντιμετώπιση οσμών



 Από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

κ. Καλυβιώτης : Κύριοι σύμβουλοι, το Πράσινο Ταμείο με την αριθ. πρωτ. 5211 /23-12-2014 πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο χρηματοδοτικόπρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» καλεί 50 δήμους μεταξύτων οποίων και το δικό μας να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για δράσειςπου προβλέπονται από το πρόγραμμα.
Το ύψος της πρότασης πρέπει να είναι μέχρι -200.000-ευρώ με το ΦΠΑ.Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι έως και 31-3-2015. Μετά την εξέταση των δράσεων του προγράμματος και λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας τις ανάγκες του δήμου προτείνουμε:
Την υποβολή πρότασης στο παραπάνω πρόγραμμα για την εκτέλεση έργουμε τίτλο:
«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ» προϋπολογισμού -180.810- ευρώ
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται με την πράξη είναι πολλά και σημαντικά: αντιαισθητική όψη πλατειών και πεζόδρομων, άσχημες συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής, ειδικά την κρίσιμη εποχή του καλοκαιριού λόγω υψηλής επισκεψιμότητας, αδυναμία χωροθέτησης κάδων ανακύκλωσης,
προβλήματα από τη συχνή διέλευση απορριμματοφόρων.

κ. Παζάρας: «Το θέμα που συζητάμε σήμερα ,το έφερα ως έκτακτο με αίτηση μου στο
δημοτικό συμβούλιο που έγινε στο Μαντούδι την προηγούμενη Πέμπτη. Το έφερα γιατί από το Πράσινο Ταμείο υπήρξε πρόσκληση σε Δήμους ,οι οποίοι δεν είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αστική αναζωογόνηση 2012- 2015»,να υποβάλλουν προτάσεις για ένταξη μέχρι την 31η Μαρτίου 2015. Ο προϋπολογισμός των προτάσεων αυτών δεν υπερβαίνει τα -200.000-ευρώ.

Ανάμεσα σ΄αυτούς του Δήμους, είναι και ο δικός μας. Η απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο στο Μαντούδι αφορούσε ένταξη στο πρόγραμμα τις εργασίες ανάπλασης της παλιάς Βρύσης στη Λίμνη. Ψηφίστηκε δε από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Σήμερα καλούμαστε να αλλάξουμε την απόφαση που πήραμε και στη θέση της να βάλουμε την πρόταση των υπογείων συστημάτων διαλογής αποβλήτων. Θέλω να πιστεύω ότι το σημερινό θέμα δεν ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, εξαιτίας της πρωτοβουλίας που είχα δηλαδή να το στείλω ως έκτακτο στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στο Μαντούδι. Στην πρόσκληση που ανέφερα παραπάνω περιγράφονται δράσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα. Από τις δέκα οκτώ συνολικά δράσεις που περιγράφονται, δεν βρίσκω καμία στην οποία μπορεί να ενταχθεί η πρόταση των υπογείων συστημάτων διαλογής αποβλήτων. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να ψηφίσω την πρόταση αυτή ,αλλά δεν θέλω να αναλάβω την ευθύνη απόρριψης της από την επιτροπή του Πράσινου Ταμείου. Γι΄ αυτό προτείνω να μπει στην θέση της η πρόταση που είχα κάνει στο δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης Πέμπτης, η οποία και δεν ψηφίστηκε. Η πρόταση αφορά την συντήρηση των παιδικών χαρών που βρίσκονται στο Δήμο μας, έτσι ώστε αυτές να μην είναι επικίνδυνες. Σας υπενθυμίζω ότι η συντήρηση των παιδικών χαρών προβλέπεται στις δράσεις που περιγράφονται στο πρόγραμμα».

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (24/1) Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Την υποβολή πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου, για την εκτέλεση έργου με τίτλο:
«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ», προϋπολογισμού -180.810- ευρώ Εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος για την υπογραφή οποιουδήποτε εγγράφου σχετικού με το παραπάνω θέμα.
Μειοψηφούντος του δημοτικού συμβούλου κ. Παζάρα Βασιλείου



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.