powered by Surfing Waves

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ο Βούτσης απαντά στην Βουλή για το δρόμο Αγκάλη -παραλία Φραγκάκη



Την ερώτηση για το δρόμο από την παραλία Αγία Άννα προς  Παραλία (Φραγκάκη) Αχλαδίου πού κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Ελένη Γερασιμίδου στην Βουλή  στις 13/2/15 απάντησαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο κ, Βούτσης, υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στην ερωτηση τους οι βουλευτές είχαν ρωτήσει τον υπουργό τι μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να δοθεί λύση στα  πρακάτω προβλήματα αυτού του δρόμου:"υπάρχουν στροφές κλειστές χωρίς ορατότητα, χωρίς οδοσήμανση και χωρίς να μπορούν να διέλθουν δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όχι μόνο να τρακάρουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα, αλλά ακόμη χειρότερα οι οδηγοί να χάσουν τη ζωή τους. Επίσης παρατηρούνται συχνές κατολισθήσεις με επιπλέον κινδύνους για τους διερχόμενους".

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσε την βουλή ότι η συντήρηση του δρόμου Παραλία Αγίας Αννας — Παραλία Αχλαδίου (Φραγκάκη) δεν υπάγεται στις αρμοδιότητες της, ρίχνοντας το μπαλάκι στο δήμο μας.


Ο κ. Βούτσης ανάμεσα στα άλλα ανέφερε:

"Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην τεχνική αστυνόμευση επί της δημοτικής οδού στο τμήμα μεταξύ της παραλίας Αγίας Άννας και της παραλίας Αχλαδίου (Φραγκάκη) στη Δημοτική Ενότητα Μαντουδίου, σας ενημερώνουμε ότι από διενεργηθείσα αυτοψία τού αρμοδίου Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης διαπιστώθηκε απουσία διαγράμμισης επί του οδοστρώματος καθώς και ελλιπής σήμανση της οδού, στοιχεία για τα οποία ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς, προς άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων του οδοστρώματος.
Πέραν αυτών, από την προαναφερόμενη υπηρεσία καταβάλλονται μεθοδικές προσπάθειες,ώστε να είναι ουσιαστική η συμβολή της στην εξασφάλιση ομαλών και ασφαλών κυκλοφοριακώνσυνθηκών στην περιοχή. Ενδεικτικά, σύμφωνα με ενημέρωση από τα τηρούμενα στοιχεία στο αρχείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας, την τελευταία τριετία δεν έχει περιέλθει ουδεμία σχετική καταγγελία ούτε έχουν λάβει χώρα τροχαία ατυχήματα που να αφορούν στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα. 

Επισημαίνεται ότι οι προσπάθειες των αρμοδίων υπηρεσιών, για την περαιτέρω βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, την καλύτερη διαχείριση αυτής, τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων, την παροχή στους χρήστες ποιοτικότερων υπηρεσιών και την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας του οδικού δικτύου θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον, με στόχο την πρόληψη -αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων καθώς και την προστασία των χρηστών του οδικού δικτύου (οδηγών και πεζών), σε όλες τις περιοχές της Χώρας.

Περαιτέρω, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει προβεί σε αναζήτηση στοιχείων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας με τα υπ' αριθμ. πρωτ. 6905/24-02-2015 και 6349/17-02-2015 έγγραφα αντίστοιχα και, μόλις περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις, θα επανέλθουμε με νεότερο έγγραφό μας, προκειμένου να ενημερωθεί συμπληρωματικά η Εθνική Αντιπροσωπεία"








0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.