powered by Surfing Waves

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Δημόσιο: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές και μετακινήσεις υπαλλήλων

δημόσιοΕκ βάθρων αναδιαρθρώσεις των δημοσίων υπηρεσιών οι οποίες θα φέρουν μαζικές μετακινήσεις υπαλλήλων στο Δημόσιο σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ.
Ο τελικός «χάρτης» των αλλαγών αναμένεται να θεσμοθετηθεί το επόμενο εξάμηνο και θα περιλαμβάνει τη διαμόρφωση νέων οργανογραμμάτων για τα υπουργεία και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, γεγονός που θα δώσει το πράσινο φως για τις μετακινήσεις του αντίστοιχου προσωπικού από το κράτος σε δήμους και περιφέρειες.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση σχεδιάζει την αντικατάσταση των αποκεντρωμένων κρατικών διοικήσεων με νέες ευέλικτες δομές μεταξύ του κεντρικού κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από τις επτά αποκεντρωμένες διοικήσεις θα μεταφερθούν αρμοδιότητες, πόροι και προσωπικό στους ΟΤΑ.
Στα ΝΠΙΔ προετοιμάζεται ένα κύμα συγχωνεύσεων ομοειδών οργανισμών και μετά την ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων θα ξεκινήσει η διαμόρφωση των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας βάσει των οποίων θα γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού.
Οι συγκεκριμένες δράσεις που σχεδιάζονται προβλέπουν ότι:
Τα υπουργεία θα κρατήσουν μόνο τις επιτελικές αρμοδιότητες και οι  υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των πολιτών μετακινούνται πλέον, μαζί με το προσωπικό τους στις Περιφέρειες και τους Δήμους.
Οι επτά αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις θα αντικατασταθούν από ευέλικτες δομές μεταξύ κράτους και αυτοδιοίκησης, ενώ οι αρμοδιότητες που είχαν μαζί με τους πόρους και το προσωπικό θα μεταφερθούν σε περιφέρειες και δήμους.
Σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων ομοειδών οργανισμών θα υπάρξει και στους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων, με μετακινήσεις προσωπικού. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις.
Παράλληλα αλλάζει, ξανά, το μοντέλο, αξιολόγησης των υπαλλήλων. Μέχρι το τέλος καλοκαιριού το υπουργείο σχεδιάζει να έχει έτοιμη τη διαδικασία που θα ισχύσει με βάση το γαλλικό μοντέλο.
Το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει σταθερά στοιχεία, όπως τα μόρια, τα πτυχία κλπ, ενώ η συνέντευξη θα παίζει συμβουλευτικό ρόλο.
Για την επιλογή προϊσταμένων εξετάζεται να γίνεται επιλογή τριών υπαλλήλων από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας και παράλληλα θα γίνεται ψηφοφορία μεταξύ των υπαλλήλων της υπηρεσίας για την επιλογή των καλύτερων εργαζόμενων. Με τον τρόπο αυτό θα γίνεται επιλογή ατόμων που θα χαίρουν υπηρεσιακής και συναδελφικής αναγνώρισης.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.