powered by Surfing Waves

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Η εισήγηση της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. του δήμου μας για το Β2 του Γενικού Πολεοδομικού Ελυμνίων



Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. )  του Δήμου μας αποδέχθηκε την εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας, που αφορά τις απόψεις επί του Β2 σταδίου της μελέτης «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Ελυμνίων Ν. Εύβοιας οι οποίες έχουν ως εξής



Η Απόφαση Ε.ΠΟΙ.ΖΩ.

1) Η υλοποίηση του αιγιαλού και της παραλίας σ ’όλο το μήκος της ακτογραμμής κρίνεται απαραίτητη αλλά δεν θεσπίζεται από το ΓΠΣ – εντάσσεται σε Πρόγραμμα Δράσης.

2) Παραρεμάτιες περιοχές εξασφαλίζονται ως χώροι και ζώνες προστασίας με όρους που αναφέρονται στο κεφ. Π.2.2. – Ζώνες ΠΠ-Π5 Ζώνες προστασίας ρεμάτων – παρόχθιων οικοσυστημάτων (οικολογικοί διάδρομοι). Η δυνατότητα διαμόρφωσης, μονοπατιών και παρόχθιων
διαδρομών αφορά ειδικότερες μελέτες.

3) Για τον οικισμό Σηπιά καθορίστηκε έκταση 162 στρ. περίπου με μέσο συντελεστή δόμησης 0,5 ανατολικά του ρέματος, ενώ στη δυτική πλευρά τα μεγέθη και η υφιστάμενη διάταξη δεν επιτρέπουν εντάξεις περισσότερων εκτάσεων.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΚΙΣΤΟΣ

1) Για την πεδιάδα Κεχριών προβλέπεται Ειδική ζώνη, κεφ. Π.2.2 ΠΕΧΓ-ΑΓΡ-2 Αγροτική Περιοχή Κοιλάδας Κεχριών με αρκετούς περιορισμούς σε σύγκριση με την γενική εκτός των οικισμών ρύθμιση (Ζώνη ΑΓΡ-1). Η θεσμοθέτηση ΓΥΠ δεν γίνεται από το ΓΠΣ αλλά από τις προβλέψεις αρμοδίων φορέων εφόσον κρίνεται σκόπιμο.

2)Η θέση ΚΑΣΤΡΙ προστατεύεται επαρκώς ως αρχαιολογικός χώρος (βλ. χάρτη Π2).

3) Η θέση Καταρράκτες εξετάστηκε και κρίθηκε ότι προστατεύεται ικανοποιητικά από το δασικό καθεστώς και κυρίως από την ενεργό προστασία της Δασικής Υπηρεσίας. Κρίνεται σκόπιμη η οριοθέτηση σε σχέση και με τις όμορες περιοχές του Δ. Ιστιαίας – Αιδηψού εφόσον απαιτείται για τηνεκτέλεση συγκεκριμένης δράσης ανάδειξης π.χ. τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους (ένταξη στο
Πρόγραμμα Δράσης).

4) Για την πεδιάδα Κεχριών, βλέπε παρακάτω, θεωρούμε ότι η ρύθμιση του ΓΠΣ είναι αρκετήγια την επιθυμητή προστασία.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΟΔΙΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΡΟΒΙΩΝ
Έχει επιλυθεί το πρόβλημά εντός της περιοχής που καθορίστηκε στον παράλιο χώρο ως ΠΕΓΧ-Τ υποσύνολο της ζώνης ΠΕΓΧ-ΤΟΠ (Κτήμα Παπαδόπουλου). (Σε γενικές γραμμές ακολουθεί και τον άξονα της παλαιάς επαρχιακής οδού). Δεν κρίθηκε σκόπιμο να επεκταθεί η ζώνη αυτή στο σύνολο του ελαιώνα πράγμα που θα ισοδυναμούσε με την καταστροφή του.

ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΤΗ
Έχει γίνει εκτενής μελέτη του θέματος στο σχετικό κεφάλαιο Π.2.2 Ζώνες ΠΕΧΓ-ΠΠΑΙΠ- Περιοχές Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης και Ιδιωτικής Πολεοδόμησης (σελ. 106-113).
Ο γενικότερος προσδιορισμός της έκτασης εντός της οποίας θα γίνουν, μέχρι ενός ορίου αυτές οι οικιστικές αναπτύξεις, εξειδικεύονται περαιτέρω και για την Γαλάζια Ακτή η οποία έχει ιδιοκτησίες εντός και εκτός αυτής της ευρύτερης περιοχής.
Ο αριθμός τα μεγέθη και η διάταξη των ιδιοκτησιών στην περιοχή που γειτνιάζει των οικισμό των Ροβιών και των προς ένταξη από το ΓΠΣ επέκταση δεν κρίθηκε ότι πληροί τους όρους συγκρότησης οικισμού αυτού του τύπου αλλά και η χωροθέτηση στο παραλιακό μέτωπο δεν κρίνεται επιθυμητή σε σχέση με τη χρήση Τουρισμού -Αναψυχής που προτείνεται. Αντίθετα εντάσσονται αυτές οι ιδιοκτησίες όπως και άλλων ιδιοκτητών σε ζώνη ΠΕΧΓ-Τ –Τουρισμού - Αναψυχής προσφέροντας ευρύτατες δυνατότητες ανάπτυξης.»

Τα αρχεία


Έκθεση Β2 Στάδιο ΓΠΣ Ελυμνίων
Εξώφυλλο
Π1_Δομικό Σχέδιο
Π2_Χρήσεις γης & Προστασία περιβάλλοντος
Π3_1_Λίμνη
Π3_10_Παλαιοχώρι - Καλαμούδι - Δαμια
Π3_11_Μαρούλι - Κούλουρος
Π3_2_Κατούνια
Π3_3_Μυρτιάς
Π3_4_Ρετσινόλακκος
Π3_5_Σηπιάς - Χρόνια
Π3_6_Δάφνη - Κεχριές
Π3_7_Κουρκουλοί - Σκεπαστή
Π3_8_Ροβιές
Π3_9_Δρυμώνας

 



 Διαβάστε Επίσης



Η τελική πρόταση (Β2) για το Γενικό Πολεοδομικό Ελυμνίων -ΠΠΑΙΠ, οικιστικές επεκτάσεις, ΕΠΕΒΟ Κεχριών και Περιοχές Τουρισμού και Παραθεριστικής Κατοικίας

Εγκρίθηκε επέκταση της οικοπεδοποίησης της παραλιακής ζώνης και "αγροτικών περιοχών" της Δ.Ε. Ελυμνίων


Τι ζήτησε να τροποποιηθεί από το Γεν. Πολεοδομικό Σχέδιο Ελυμνίων το Δημοτικό Συμβούλιο;


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.