powered by Surfing Waves

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για απόκτηση του «Κονάκιου» Τομπάζη στις Κεχριές



Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να υποβληθεί στο «Πράσινο Ταμείο» πρόταση για τη χρηματοδότηση της απόκτησης του ακινήτου που βρίσκεται στη θέση «Κονάκι» της τοπικής κοινότητας Κεχριών της δημοτικής ενότητας Ελυμνίων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης Αγίας Άννας, ιδιοκτησίας Ερρίκου Κόρκα και αποτελείται από το διατηρητέο κτίριο με υπερυψωμένο υπόγειο εμβαδού 343,98τμ και ισόγειο 344,44τμ μετά των εκτάσεων (τμήματος γης) ΑΙ εμβαδού 11.420τμ (όπου βρίσκεται το διατηρητέο) που εμφαίνεται με τα στοιχεία αυτά στο συνημμένο στην Πράξη Χαρακτηρισμού, από Μαΐου 2015 τοπογραφικό σχεδιάγραμμα του πολιτικού μηχανικού κ. Γεωργίου Γερογιάννη καθώς και στο απόσπασμα του φύλλου χάρτη ΓΥΣ το οποίο τμήμα έχει χαρακτηριστεί ως έκταση μη δασική.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσουρά "ο Δήμος μας με την υπ’ αρ. 264/2014 απόφαση του ΔΣ, αποφάσισε την υποβολή πρότασης στο «Πράσινο Ταμείο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελεύθερων κοινόχρηστων Χώρων & Διατηρητέων Κτιρίων στις πόλεις 2014» προκειμένου να αγοραστεί από τον Δήμο μας το διατηρητέο κτίριο μετά του γηπέδου του που βρίσκεται στη θέση «Κονάκι» της τοπικής κοινότητας Κεχριών, ιδιοκτησίας κληρονόμων Τομπάζη.

Κατόπιν των ενεργειών των υπηρεσιών του Δήμου μας, του τεχνικού συμβούλου, κ. Δημητρίου Χατζημανωλάκη και του νομικού συμβούλου, κ.Λάμπρου Καρτσώλη, το «Πράσινο Ταμείο», με το υπ’ αρ. 204/2-10-2015 έγγραφό του μας ενημέρωσε ότι με την υπ’ αρ. 94.3/2015 απόφαση του ΔΣ του Ταμείου, εγκρίθηκε κατ’ αρχάς η πρότασή μας.

Με το ίδιο έγγραφο, το Ταμείο μας ενημερώνει ότι από τη μελέτη του φακέλου και κυρίως από την υποβληθείσα Πράξη του Δασαρχείου Λίμνης με αριθμό 1829/9/1695/11-6-15 περί χαρακτηρισμού της έκτασης των 25 στρεμμάτων ενδέχεται να υπάρξει νομικό κώλυμα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της όλης έκτασης λόγω του χαρακτηρισμού τμημάτων της ως δασικής και αναδασωτέας έκτασης και μας προτρέπει να αναπροσαρμόσουμε το αίτημά μας ώστε να τύχει χρηματοδότησης η αγορά του διατηρητέου ακινήτου μετά της έκτασης των 11.420τμ στρεμμάτων που χαρακτηρίστηκε ως αγροτική.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το τμήμα εμβαδού 11.420τμ (όπου βρίσκεται το διατηρητέο) που εμφαίνεται με τα στοιχεία ΑI στο συνημμένο στην Πράξη Χαρακτηρισμού, από Μαΐου 2015 τοπογραφικό σχεδιάγραμμα του πολιτικού μηχανικού κ. Γεωργίου Γερογιάννη καθώς και στο απόσπασμα του φύλλου χάρτη ΓΥΣ το οποίο τμήμα χαρακτηρίζεται ως έκταση μη δασική.
Να σημειωθεί ότι, όπως μας ενημέρωσε ο νομικός μας σύμβουλος, οι εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη της έκτασης, κ. Ερρίκου Κόρκα είναι θετικοί στην πώληση των ανωτέρω τμημάτων. Ήδη, ο μηχανικός του Δήμου κ. Γεώργιος Γερογιάννης έχει υποβάλει αίτημα στην Πολεοδομία Ιστιαίας προκειμένου να λάβουμε βεβαίωση αρτιότητας – οικοδομησιμότητας της έκτασης. Επιπλέον, ο νομικός μας σύμβουλος έχει από τις 12-6-15 υποβάλει στο Ταμείο συμπληρωματικό υπόμνημα-γνωμοδότησή του περί του επιτρεπτού της κατάτμησης της έκτασης.


Εφιστούμε την προσοχή στο ότι η προθεσμία υποβολής συμπληρωματικών στοιχείων και αναπροσαρμογής του αιτήματός μας στο «Πράσινο Ταμείο» λήγει στις 2 Δεκεμβρίου 2015 και, μέχρι τότε θα πρέπει να προσκομίσουμε και βεβαίωση νομιμότητας της απόφασης του Δήμου μας από τον κ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.


Διαβάστε επίσης


Ο δήμος προχωρά στην αγορά του αρχοντικού Τομπάζη στις Κεχριές

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.