powered by Surfing Waves

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Ευοδώθηκαν οι επίμονες προσπάθειες του kireas.org για το Παρασκεύορεμα. Δόθηκε η άδεια αποκατάστασης


30 στρέμματ ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Στερεών Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) στο  «Παρασκευόρεμα» με  συνολικό όγκο απορριμμάτων 54.000 κυβικά μέτρα οικιακά απόβλητα και 1.500 κυβικά μέτρα απόβλητα κατεδαφίσεων





 Από την ιστοσελίδα του kireas.org

Ευοδώθηκαν οι επίμονες προσπάθειες του kireas.org για την αποκατάσταση του παράνομου σκουπιδότοπου 30 στρεμμάτων στο Παρασκευόρεμα


Μόλις μας κοινοποιήθηκε ένα έγγραφο Διεύθυνσης Περιβάλλοντος& Χωρικού Σχεδιασμού Στ. Ελλάδας σύμφωνα με το οποίο χορηγείται άδειας αποκατάστασης για το Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Στερεών Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) στη θέση «Παρασκευόρεμα».

Ο συνολικός όγκος απορριμμάτων υπολογίζεται σε 54.000 κυβικά μέτρα οικιακά απόβλητα, και 1.500 κυβικά μέτρα απόβλητα κατεδαφίσεων
Για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ απαιτείται να εκπονηθεί οριστική μελέτη, η οποία θα εγκριθεί από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου
Με ευθύνη του Δήμου θα πρέπει να εκδοθεί Διοικητική Πράξη με την οποία θα καθορίζεται η απαγόρευση εισόδου και ρίψης αποβλήτων στο χώρο, καθώς και η διαδικασία και το ύψος επιβολής προστίμων για τυχόν περιπτώσεις παράνομης απόθεσης αποβλήτων. Επίσης ο Δήμος να προβαίνει σε παρακολούθηση και συντήρηση των έργων (περίφραξη κλπ) και αστυνόμευση του χώρου περιοδικά.
Για την αποκατάστασή του να γίνουν ενδεικτικά (όχι περιοριστικά) οι παρακάτω εργασίες:
-Συλλογή και απομάκρυνση των απορριμμάτων από δύο συγκεκριμένες θέσεις που συνδέουν το ΧΑΔΑ με την ΕΟ Μαντουδίου – Προκοπίου όγκου 60-80 m3.
-Απομάκρυνση των πλαστικών συσκευασιών που βρίσκονται στη βάση του ΧΑΔΑ και προώθησή τους προς ανακύκλωση σε αδειοδοτημένους συλλέκτες.
-Διευθέτηση του απορριμματικού ανάγλυφου του ΧΑΔΑ, βαθμίδωση του πρανούς στο μέτωπο της απόθεσης.
-Επιφανειακή κάλυψη με συμπυκνωμένα γαιώδη υλικά κατάλληλα για φύτευση πάχους 1m και ενίσχυση της επιχωμάτωσης με φύτευση κατάλληλων φυτών.
-Φύτευση των πρανών και των πλατωμάτων με δασικά φυτά που φύονται στην περιοχή
-Ενίσχυση των αναχωμάτων που περιφράσσουν το χώρο και τοποθέτηση ενημερωτικής πινακίδας.
-Τοποθέτηση πλαστικής δεξαμενής νερού για πυρασφάλεια
-Άρδευση των φυτών για τα πρώτα δύο (2) χρόνια και περιοδική επιθεώρηση του ΧΑΔΑ.

Μετά το πέρας των εργασιών θα πρέπει να προσκομιστεί στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος& Χωρικού Σχεδιασμού Στ. Ελλάδας βεβαίωση περαίωσης αυτών και αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, καθώς και ότι έχουν ληφθεί προληπτικά κατάλληλα μέτρα για αποφυγή ρίψης απορριμμάτων.
Παράβαση των όρων της παραπάνω απόφασης θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεω στους υπευθύνους, που προβλέπονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία [Ν.1650/86 , ΚΥΑ 50910/2727/2003, κ.α.].

Η απόφαση έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια με ΑΔΑ: Ω222ΟΡ10-Μ7Α




Διαβάστε επίσης


Αποκατάσταση και ποινική δίωξη των υπευθύνων για την παράνομη χωματερή στο Παρασκεύορεμα ζητά ο Kireas.org


Σκουπιδό-Λίμνες Παρασκευορέματος. Ουλή της μαύρης περιόδου Ψαρρού

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.