Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Εγκρίθηκε επέκταση της οικοπεδοποίησης της παραλιακής ζώνης και "αγροτικών περιοχών" της Δ.Ε. Ελυμνίων

Επέκταση των περιοχών για δόμηση και χαλαρότερα όρια αρτιότητας προβλέπει η έγκριση του Β1 σταδίου του ΓΠΣ Ελυμνίων
Με  απόφαση της Δ/σης Περιβάλλοντος και Χωρ/κου Σχεδιασμού της Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας εγκρίνεται  το Β1 στάδιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ελυμνίων. Η έγκριση συμπεριλαμβάνει τις παρακάτω παρατηρήσεις οι οποίες θα πρέπει  ληφθούν υπ’ όψιν για τη διαμόρφωση της οριστικής πρότασης (Β2 στάδιο της μελέτης):

Α.Οι περιοχές που προτείνονται προς πολεοδόμηση και είναι ακατάλληλες για δόμηση με βάση
τη γεωλογική μελέτη θα σημειωθούν με ιδιαίτερο χρωματισμό στο χάρτη Π.3 ως «ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΓΕ ΛΟΓΙΚΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ (εξαιρούνται της πολεοδόμησης)».

Β.Οι οικισμοί Σηπιά και Κατούνια θα προταθούν για πολεοδόμηση και όχι οριοθέτηση.

Γ. Θα επεκταθούν η ΠΕΧΓ-Τ1 (παραλιακή ζώνη μικτών χρήσεων τουρισμού και αναψυχής) δυτικά και ανατολικά, σε βάθος περίπου 300 μ. από την ακτή λαμβανομένων υπ’ όψιν φυσικών ορίων (αγροτικών δρόμων κλπ.).

Δ.Στην ΠΕΧΓ-ΑΓΡ3 (Αγροτικές  εκτάσεις του ελαιώνα) το όριο αρτιότητας και κατάτμησης θα οριστεί στα 4 στρέμματα (από 10 στρέμματα πού ήταν) χωρίς παρεκκλίσεις και θα επιτρέπονται αγροικίες μέχρι 110 τ.μ. (από 55 τμ πού ήταν) και αγροτουριστικά καταλύματα μέχρι 80 κλίνες.

Ε.Στη ζώνη ΠΠ-Π0 (παριαλιακή ζώνη) η ζώνη των 50 μ. θα ισχύει και για τις περιοχές Τουρισμού-Αναψυχής (από 80 μ. πού ήταν)

Στ.Θα τροποποιηθούν οι γενικές-μεταβατικές διατάξεις.


Στο κέντρο του ΓΠΣ υπαρχή μια μεγάλη - Περιοχή Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης και Ιδιωτικής Πολεοδόμησης  (ΠΠΑΙΠ) Η περιοχή αυτή οριοθετείται για την ανάπτυξη οικιστικών ενοτήτων
με τη διαδικασία πολεοδόμησης από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού ή και δημοσίου δικαίου (Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί).

Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ζητήσει τις παρακάτω τροποποιήσεις

-Χάραξη αιγιαλού και παραλίας σε όλο το μήκος της ακτογραμμής

- Παραρεμμάτιοι δρόμοι (από τη γέφυρα του ποταμού Σηπιά εκατέρωθεν μέχρι την παραλία) για προσέγγιση στην παραλία της περιοχής Σηπιάδα.

-Επέκταση του προτεινόμενου οικισμού Σηπιάδας και προς τη Δυτική πλευρά του ποταμού.


Μπορείτε να μελετήσετε  το ΓΠΣ Eλυμνίων στις παρακάτω αναρτήσεις

 ΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (Π1)

ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (Π2)

ΧΑΡΤΕΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

 ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (Γ.Π.Σ.) ΔΗΜΟΥ ΕΛΥΜΝΙΩΝΔιαβάστε επίσηςΤι ζήτησε να τροποποιηθεί από το Γεν. Πολεοδομικό Σχέδιο Ελυμνίων το Δημοτικό Συμβούλιο;


Προτείνουν επέκταση της Σηπιάδας και αλλαγή χρήσης της παραλιακής ζώνης στις Ροβιές για το Γ.Π.Σ. Ελυμνίων

7 Σχόλια:

Σωστός ο Δήμαρχος ότι έχει σχέση με τον τουρισμό στην Λίμνη. Αλήθεια τι έχουν να πουν οι Δημοτικοί σύμβουλοι του Μαντουδίου

Στη Λίμνη κάνουν κουμάντο οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί στο Μαντούδι η ΤΕΡΝΑ. Για ποιο λόγο γίνεται η διαβούλευση και η γνωμοδότηση από το Δημ. Συμβούλιο αφού στο τέλος οι σκοτεινές δυνάμεις επιβάλουν τα συμφέροντα του μέσω των ανέλεγκτων μανδαρίνων τους σε επιτελικές θέσεις στην περιφέρεια

Αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον της Περιφέρειας για τον ελαιώνα πού οφείλετε; Τι παίζει εκεί;

ΠΡΟΣ 10:37 Οταν θα βάλουν και τους χάρτες με τις μεταλειοκτησίες στο Μαντούδι όχι χώρο για παραθεριστική κατοικία και τουριστική ανάπτυξη αλλά ούτε για το Κτηνοτροφικο πάρκο δεν θα μείνει. Η νέα κυβέρνηση τι θα κάνει θα εφαρμόσει το νόμο για έκπτωση των μεταλλειοκτησιών πού είναι ανενεργές για πάνω από τρία χρόνια.

Ο ελαιώνας των Ροβιών είναι μεγάλης ιστορικής και αγροτικής σημασίας και είναι κρίμα να κατακερματίζεται σε οικόπεδα. Λες και δεν υπάρχει άλλος χώρος να χτίσουν. Τα 10 στρέμματα που ίσχυαν ήταν εντάξη.

Μέχρι το κύμα θα κτίζονται. Αν δείτε τα συμφέροντα πού κρύβονται πίσω από αυτούς τους οικ. Συνεταιρισμούς θα καταλάβετε τι γίνεται. Πάντως είναι κρίμα τόσο μεγάλες εκτάσεις να δεσμεύομαι για εξοχικά. Τελικά η τουριστική ανάπτυξη του δήμου θα γίνει στους γκρεμούς της Βλαχιάς.

Τεράστια επιτυχία των δημάρχων ( τέως και νυν ) αλλά τι να πει κανείς όταν δέχονται μελέτες οι οποίες δεν εμφανίζουν αποτελέσματα. Όσον αφορά την επισήμανσή σου 12:37 είναι λάθος να περιμένουμε από την Κεντρική εξουσία να λύσει όλα τα προβλήματά μας. Η μελέτες που κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν είναι απαράδεκτες και κακό είναι ότι θα καθορίσουν την πορεία της περιοχής για τα επέμενα χρόνια.
Απαράδεκτη και η τωρινή και η χθεσινή Δημοτική Αρχή η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.