powered by Surfing Waves

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Mουσικοθεατρική παράσταση "Με την πατρίδα τους δεμένη στα πανιά" στην Λίμνη τις 27 Νοεμβρίου




Πρεμιέρα για την Πολιτιστική Ομάδα της ΕΛΜΕ... by LAMIASTARGR

Η Πολιτιστική Ομάδα της ΕΛΜΕ Εύβοιας, θα παρουσιάσει τη Θεατρική Παράσταση "Με την πατρίδα τους δεμένη στα πανιά" στην Λίμνη, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015  στις 7:30 μμ.

Η Ομάδα στα χρόνια αυτά έχει δραστηριοποιηθεί πολιτιστικά κι έχει επιμεληθεί τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Το 2009, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, εβδομάδα αφιερωμένη στον ποιητή, από τις 4-9 Μαΐου, με μουσικά και ποιητικά στιγμιότυπα σε διάφορα βιβλιοπωλεία της πόλης, σκυταλοδρομία ποιητικής ανάγνωσης στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου και κεντρική εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του ποιητή, με τη συμμετοχή συναδέλφων και μαθητών, στο θέατρο Παπαδημητρίου.
Το 2010, την μουσικοθεατρική παράσταση «Επτά στιγμές για τον Έναν και τους Πολλούς», στο θέατρο Παπαδημητρίου.
Το 2011, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου, αφιέρωμα στον ποιητή με τίτλο, «Ταξιδεύοντας με το Νίκο Γκάτσο», στο θέατρο Παπαδημητρίου.
Το 2012, τη θεατρική παράσταση «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται», του Ρομπέρ Τομά, στο θέατρο Παπαδημητρίου.
Το 2013, την παράσταση, «η Βία και η Εξουσία», στο θέατρο Παπαδημητρίου.
Το 2013, τη μουσικοθεατρική παράσταση-αφιέρωμα σε Ευβοείς ποιητές «Στα ρεύματα του Ευβοϊκού», στο θέατρο Παπαδημητρίου.

Η φετινή παράσταση, που φέρει τον τίτλο «Με την πατρίδα τους δεμένη στα πανιά», βασίζεται σε κείμενα που έγραψαν οι ίδιοι οι ηθοποιοί-εκπαιδευτικοί, τα οποία πραγματεύονται την ιδέα της πατρίδας, όπως την έχει εσωτερικεύσει ο καθένας, ως πάλλον σώμα, ως εναργή μνήμη, ως το “εντός” βίωμα, ως μια σταθερή πυξίδα στην αναζήτηση του εσωτερικού μας εαυτού. Η πατρίδα λοιπόν, ως αναζήτηση μιας εστίας, μακριά από πατριδοκαπηλίες και εθνοκεντρισμούς, που διχάζουν παρά συνέχουν, η πατρίδα ως επιστροφή στο λιμάνι της παιδικής μας ηλικίας, συμβολοποιείται, στα κείμενα αυτά, στη μορφή ενός αντικειμένου, “ένα κλειδί, μια περικεφαλαία, ένας ευκάλυπτος, μια πήλινη λεκάνη, ένα φλασκί κόκκινο κρασί, ο επιτάφιος, τα αρώματα, οι πετονιές, ένα χάρτινο καράβι, ένα χαλί, το αγιόκλημα, μια οικογενειακή φωτογραφία, οι φτερούγες ενός θαλασσααετού” … όλα αντικείμενα-μνήμες που μας συνδέουν με τη γενέθλια γη της παιδικής μας ηλικίας.

Είναι μια προσπάθεια να ορίσουμε την ιδέα της πατρίδας ως μια αφετηρίας απ’ όπου εκκινούμε και ενός προορισμού όπου επιστρέφουμε, μέσα από τους αέναους κύκλους που διαγράφει η ζωή μας, και υπό αυτή την έννοια ξαναπιάνουμε το νήμα της θεατρικής αφήγησης με την περσινή παράσταση, όπου κυριαρχούσε η ιδέα του ταξιδιού. Πατρίδα-ταξίδι, πατρίδα-αναχώρηση και προορισμός, πατρίδα επιστροφή στη θάλπη της εστίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Δραματουργική επεξεργασία-σκηνοθεσία, Βάσω Λευκούδη

Μουσική προετοιμασία-διδασκαλία τραγουδιών, Δέσποινα Λαθούρα

Σκηνογραφία, Μαριάνθη Σπύρου

Βίντεο, Κατερίνα Λιάτζουρα

Επιμέλεια κίνησης, χορογραφία, Παβίνα Ματσούκα

Κατασκευές, Κώστας Κακαβούλης

Σχεδιασμός αφίσας, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, Κατερίνα Τσοκανά, Ευαγγελία Λιάκου

Pαίρνουν μέρος σε κείμενα δικά τους οι:

Ρούλα Πουλιανίτου, Σταυρούλα Λιάνα-Τόλικα, Κατερίνα Τσοκανά, Δήμητρα Σουλιωτάκη, Γιάννης Αγγελής, Κώστας Σταματόπουλος, Κική Παπαδημητρίου, Γρηγορία Χατζημιχαήλ, Σώνια Ανέστη, Δέσποινα Νικολάου, Μαριάνθη Σπύρου, Θωμάς Μυλωνάς, Γιάννης Κατσάνος, Μιχάλης Βαβούλας-κιθάρα, Βαγγέλης Πίσχινας-κιθάρα, Έλλη Παπουτσή-φλάουτο και μαντολίνο, Γιώργος Μαυρομάτης-ακορντεόν.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.