powered by Surfing Waves

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ο Κουρουμπλής για τη μεταφορά μέρους του ΕΝΦΙΑ στους δήμους


ΚουρουμπλήςΘετικά βλέπει ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής τη μεταφορά μέρους του ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο της οικονομικής της στήριξης, αλλά και της μεγάλης θεσμικής αλλαγής στο Καλλικράτη, που θα δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας.
Μιλώντας ο υπουργός Εσωτερικών στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 984» τόνισε την ανάγκη να ασχοληθούμε «με ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πραγματική ανάπτυξη της χώρας, να βρούμε τομείς για να κάνουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν στο δημόσιο».
Αναφερόμενος ο κ. Κουρουμπλής στον Καλλικράτη υπογράμμισε μεταξύ των άλλων:
«Χρειαζόμαστε μεγάλη θεσμική αλλαγή. Πρέπει να γίνει μια μεγάλη θεσμική αλλαγή στον Καλλικράτη, λειτουργική, που θα του δίνει δυνατότητες και πόρους. Το πρώτιστο είναι να έχουμε δήμους που να μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας».

Παράλληλα διατύπωσε την άποψη ότι βλέπει «με καλό μάτι τη μεταφορά πόρων, όπως ένα μέρος του ΕΝΦΙΑ κ.λπ., στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να στηριχτεί οικονομικά. Στα πλαίσια, λοιπόν, επαναθεσμοποίησης του Καλλικράτη, θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες, ώστε όταν μεταφέρουμε αρμοδιότητες, να μεταφέρουμε και πόρους. Αν θέλουμε να κάνουμε μια σοβαρή μεταρρύθμιση, δεν γίνεται να μεταφέρουμε αρμοδιότητες χωρίς πόρους».
Σημείωσε επίσης ότι «η μεγάλη φιλοδοξία και της σημερινής κυβέρνησης είναι επιτέλους αυτό που ξεκίνησε εδώ και χρόνια και δαπανήθηκαν πολλά χρήματα, να πάρει “σάρκα και οστά” η ηλεκτρονική διακυβέρνηση», ενώ προανήγγειλε αλλαγές στον εκλογικό νόμο.
« Ετοιμάζεται, είπε, ένα μεγάλο αφήγημα που θα αφορά και στον εκλογικό νόμο. Μιλάμε για ένα έναν πιο δίκαιο εκλογικό νόμο με μικρές περιφέρειες».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.