powered by Surfing Waves

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

22 Δημοτικοί Σύμβουλοι αποποιούνται την πατρότητα ανυπόγραφης καταγγελίας 17 "συμβούλων" εναντίον του Καλυβιώτη


Το θέμα αφορά την υπόθεση την ανυπόγραφης καταγγελίας  δεκαεπτά Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου μας  προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση   για  τρία χρηματικά εντάλματα  με αριθ. 227/14-08-2015, 228/14-08-2015 και 229/14-08-2015. Τα εντάλματα δεν έχουν δημοσιευθεί στο Διαυγεια και είναι άγνωστο το περιεχόμενο τους.

Οι 22 συνολικά  παρόντες σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο  της 10/11/15 ομόφωνα  αποφάσισαν ότι η καταγγελία των δέκα επτά Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας προς την Αποκεντρωμένη ΔιοίκησηΘεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, δεν αγγίζει και δεν φέρει υπογραφή κανενός δημοτικού συμβούλου του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύμενα πρακτικά της συνεδρίασης κανένας από τους 9+1 αποστάτες δεν τοποθετήθηκε επι του θέματος αν και ψήφισαν θετικά.

 Την εισηγηση του θέματος έκανε ο κ. Στεργίου ο οποίος ανέφερε:  Περί τα μέσα Οκτωβρίου, μέσω του Δήμου έλαβα το με αριθ. πρωτ. 2923/178035 /12-10-2015 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Γενική  Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας, Διεύθυνση Διοίκησης, Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Ν. Εύβοιας με θέμα : «Καταγγελία  δεκαεπτά Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας».
Περίμενα από τον κ. Δήμαρχο ως αποδέκτη για ενέργεια του συγκεκριμένου εγγράφου να το εντάξει για συζήτηση και λήψη απόφασης στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου κάτι που δυστυχώς δεν έκανε. Για μας το θέμα είναι σοβαρό και για αυτό ζήτησα από το σώμα την συζήτηση του ως έκτακτο στην σημερινή συνεδρίαση.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι μόλις έλαβα το παραπάνω έγγραφο και διαπίστωσα ότι υπήρχε  επισυναπτόμενη επιστολή δεκαεπτά συμβούλων του Δήμου μας χωρίς ονοματεπώνυμα και  υπογραφές, η οποία αναφέρεται σε τρία χρηματικά εντάλματα τα με αριθ. 227/14-08-2015, 228/14-08-2015 και 229/14-08-2015, αμέσως επικοινώνησα με την γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησα την συνέχεια της επιστολής με τα ονόματα και τις υπογραφές των συμβούλων, θεωρώντας ότι από λάθος δεν είχε επισυναφθεί.
Η απάντηση που έλαβα ήταν πως έτσι εστάλη από το αρμόδιο τμήμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Χωρίς καμία καθυστέρηση επικοινώνησα στην συνέχεια με το τμήμα Διοικητικού — Οικονομικού Ν. Εύβοιας και ζήτησα από την αρμόδια υπάλληλο τα ονοματεπώνυμα και τις υπογραφές των δημοτικών συμβούλων. Η απάντηση που έλαβα ήταν πως δεν υπάρχουν υπογραφές παρά μόνο η επιστολή και για αυτό κοινοποιείται σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να λάβουν γνώση και να αποφασίσουν σχετικά.
Επειδή ως δημοτική παράταξη ουδεμία σχέση έχουμε με την συγκεκριμένη επιστολή και ουδέποτε θέσαμε καμία υπογραφή, εισηγούμαι προς το σώμα να λάβει σχετική απόφαση.
Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου στην αυτοδιοικητική διαδρομή μας ουδέποτε λειτουργήσαμε χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους πρακτικές οι οποίες προσβάλουν το κύρος του θεσμού, στοχοποιούν αιρετούς και υπαλλήλους, δημιουργούν σύγχυση και διχάζουν την τοπική μας κοινωνία. Τις απόψεις, τις προτάσεις και την κριτική μας τις καταθέτουμε επώνυμα και με καθαρό λόγο στα θεσμοθετημένα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό έχει ενταθεί την τελευταία περίοδο και πραγματικά δεν γνωρίζω από πού πηγάζει και που στοχεύει, χωρίς να αποκλείω και προβοκατόρικες ενέργειες οι οποίες προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη. Τέτοιες ενέργειες και πρακτικές όχι μόνο δεν προάγουν το κοινό συμφέρον αλλά βλάπτουν τον τόπο και τους πολίτες.

Ο λόγος στη συνέχεια δόθηκε στους πιο κάτω δημοτικούς συμβούλους:

Λιαγκάκης Ευστάθιος: Δεν μπαίνω στην ουσία του εγγράφου, δεν το εξετάζω γιατί δεν με αφορά. Από την στιγμή που εγώ προσωπικά δεν συμμετέχω και είναι πολλοί αυτοί που δηλώνουν ότι δεν έχουν υπογράψει πιστεύω ότι κάποιο λάκκο κρύβει η φάβα. Πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι αυτό το έγγραφο δεν αγγίζει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Κουτσουράς Σταύρος: Από την στιγμή που δεν υπάρχει ενυπόγραφη καταγγελία ,ούτε ονόματα, ούτε υπογραφές δεν πρέπει καν να το  συζητήσουμε το θέμα.Εφ' όσον κανείς δεν έχει υπογράψει να πάρουμε απόφαση που να διατυπώνει ότι κανείς δημοτικός σύμβουλος, δεν υπέγραψε αυτή την καταγγελία.

Αλεξίου Δημήτριος: Να πάρουμε απόφαση αλλά έχω την εντύπωση ότι δώσαμε πολύ μεγάλο βάρος σε κάτι που είναι ανώνυμο. Δεν έχει υπογραφή, δεν έχει πρόσωπο. Ο καθένας μπορεί να πει ή να γράψει οτιδήποτε. Θέλω να πιστεύω ότι κανείς μας δεν έχει συμμετάσχει στην καταγγελία αλλιώς παίζουμε παιχνίδι μαγισσών.

Παληός Ευστράτιος: Να εκδώσουμε ψήφισμα ότι στο εξής σ 'αυτήν την αίθουσα δεν θα διαβάζονται ανώνυμα έγγραφα ούτε θα αποστέλλονται ανώνυμα έγγραφα επίσης και να διαβιβαστεί στην Περιφέρεια.

Στέφου Κυριακή: Δεν κληθήκαμε να αξιολογήσουμε ανώνυμα έγγραφα. Είναι έγγραφο που ήρθε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Δεν κρίνουμε την επιστολή των δέκα επτά ,αλλά συζητάμε το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.





0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.