powered by Surfing Waves

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Στεργίου, Καντζούρας και Κουκουρίκος: "ψηφίζουμε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού μόνο για το «Βοήθεια στο Σπίτι»"

Στις 10/11/15 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η "4η αναμόρφωση προϋπολογισμού" του  Δήμου πού εισηγήθηκε η Οικονομική Επιτροπή.

Κυριάρχο θέμα  της  συζήτηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ήταν η  προτεινόμενη αύξηση της επιχορήγησης του δήμου για το "Βοήθεια στο Σπίτι " κατά 60.000 ευρώ για να φτάσει στα 140 χιλιάδες ευρώ για το 2015.

Οι κκ.  Στεργίου, Καντζούρας, Κουκουρίκος, Παζάρας, Σεσόντη και Σκομπρής δήλωσαν ότι ψηφίζουν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού λόγω "Βοήθεια στο Σπίτι".

Ο κ. Στεργίου  έκανε κριτική για τα 5.000 Ευρώ που προβλέπονται για αμοιβή   ειδικών συνεργατών την ετήσια εισφορά στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ(72.500 ευρώ) και τις μειώσεις σε έξοδα για   πολιτιστικές εκδηλώσεις, την προμήθεια κάδων απορριμμάτων, την  μελέτη για Αποχέτευση λυμάτων οικισμού Αγκάλης μηδενίστηκε, την μελέτη ΒΙΟ.ΚΑ Κερασιάς  την  τοπογραφική αποτύπωση οικισμού Αγ.Αννας μτην  τοπογραφική αποτύπωση Ροβιών μηδενίστηκε, και την τοπογραφική αποτύπωση οδού σύνδεσης παραλίας Αγκάλης με οικισμό Κρύας Βρύσης.

Αξίζει αν σημειωθεί ότι σε ευρεία σύσκεψη στις 9/10/15 ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής  ζήτησε να συνεχιστεί η συνεργασία  των εμπλεκόμενων φορέων σε καλό πνεύμα με στόχο την στήριξη κι αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του «Βοήθεια στο Σπίτι». Ως γνωστό πως έχει δημιουργηθεί Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) με την συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων και εργαζομένων για την επεξεργασία προτάσεων για νεο κανονιστικό πλαίσιο για το «Βοήθεια στο Σπίτι».



πρακτικά της συνεδρίασης


Θ Ε Μ Α : Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής αρίθμ. 145/2015 με θέμα«Εισήγηση για την 4η αναμόρφωση προϋπολογισμού»

 Ο κ. Κατσούρας Δημήτριος εισηγούμενος το θέμα είπε:   Κύριοι σύμβουλοι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας έστειλετην αρίθμ. 145/2015 απόφαση της με θέμα «Εισήγηση για την 4η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015» βάσει της οποίας κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει :
1) Μείωση εσόδων κι εξόδων ,σύμφωνα με την 133/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ,για προσαρμογή του Προϋπολογισμού στα επίπεδα της αντίστοιχης έκθεσης β΄τριμήνου 2015
2)Αύξηση Κ.Α αριθμού εσόδων λόγω επιχορηγήσεων για εκλογική αποζημίωση και για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»
3)Δημιουργία νέων Κ.Α εξόδων για την κάλυψη πάγιων και άμεσων αναγκών
4)Μείωση και αύξηση πιστώσεων για κάλυψη αναγκών

Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων, που είναι:

Στεργίου Ιωάννης : Έχει περάσει διάστημα ενάμιση μήνα που έρθει η εγκριτική της αναμόρφωσης ,με την οποία έγινε αποδεκτό το ποσό της επιχορήγησης για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και τα χρήματα ακόμη δεν έχουν αποδοθεί στους εργαζόμενους. Κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη που οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα έχουν να πληρωθούν δέκα πέντε μήνες,χωρίς να συμμερίζεται κανείς ότι έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις ή μετακινούνται από Χαλκίδα ή Ψαχνά καθημερινά για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας.
Η δημοτική αρχή έχει ολιγωρήσει για τις κοινωνικές δομές παρότι υπάρχουν και παρεμβάσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων προς το Υπουργείο και αποφάσεις άλλων Δήμων. Εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.
Έχω ήδη ειδοποιήσει ότι η μία κοινωνική δομή χάνεται μετά την άλλη και αν δεν κινηθούμε γρήγορα θα χάσουμε κι αυτό το πρόγραμμα που απασχολεί δέκα ανθρώπους και παρέχει φροντίδα σε διακόσιους ανήμπορους συμπολίτες μας, σε όλο το μήκος και πλάτος του Καλλικρατικού Δήμου.
Να έρθει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση και να πιέσουμε ,όχι με χαρτιά αλλά με δυναμικές παρουσίες. Δεν μας αξίζει αυτή η εγκατάλειψη που πρωτίστως πρέπει να καταλάβει ο Δήμαρχος.
Δεν ψηφίζουμε το σύνολο της αναμόρφωσης. Θα ψηφίσουμε μόνο ότι αφορά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ,μισθοδοσίες προσωπικού, εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, εκλογικές αποζημιώσεις.
Δεν ψηφίζουμε αμοιβές σε ειδικούς συνεργάτες χωρίς να γνωρίσουμε ποιοι είναι, ούτε την ετήσια εισφορά στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ ,που από δέκα οκτώ ευρώ που πληρώναμε τα απορρίμματα θα φτάσουν σε τριάντα δύο ευρώ και η επιβάρυνση αυτή θα επιβαρύνει τους δημότες ,που μέσα σ΄αυτή
την τρέλα της κρίσης και της αφαίμαξης ,που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός, θα έχουμε διπλασιασμό των τελών καθαριότητας.
Είναι θέματα που πρέπει να απασχολούν το δημοτικό συμβούλιο και όχι παρατώντας το να τρέχουμε στις περιφέρειες για τα σκουπίδια παρότι υπήρχαν διαφορετικές αποφάσεις. Και είχα ρωτήσει τον Δήμαρχο γιατί πήρε απόφαση να ενταχθεί ο Δήμος στον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ ένα εξάμηνο πριν,
ενώ άλλοι μάχονται να φύγουν μέχρι σήμερα.
Πως ερμηνεύεται αυτή η αδυναμία του γι΄ αυτόν τον φορέα;
Πριν από ένα μήνα είχαμε ενημερωθεί σε συνεδρίαση στο Μαντούδι ότι για πολιτιστικές εκδηλώσεις στον σχετικό Κ.Α υπήρχαν μόνο 1000 ευρώ και σήμερα μειώνουμε ποσό 8980 ευρώ από τα 10000 ευρώ που υπήρχαν.
Ποιος λέει αλήθεια σ΄αυτή την αίθουσα. Τι είδους ενημέρωση έχουμε κάθε φορά από τον Δήμαρχο;
Μειώνεται ο Κ.Α για προμήθεια κάδων απορριμμάτων για μια καθαριότητα που δεν τιμάει κανέναν.
Η μελέτη για Αποχέτευση λυμάτων οικισμού Αγκάλης μηδενίστηκε, η μελέτη ΒΙΟ.ΚΑ Κερασιάς μηδενίστηκε, η μελέτη ΒΙΟ.ΚΑ Αγκάλης μηδενίστηκε,η τοπογραφική αποτύπωση οικισμού Αγ.Αννας μηδενίστηκε,η τοπογραφική αποτύπωση Ροβιών μηδενίστηκε,η τοπογραφική αποτύπωση οδού σύνδεσης παραλίας Αγκάλης με οικισμό Κρύας Βρύσης μηδενίστηκε.
Αναρωτιέμαι ποιο είναι το όραμα της νέας δημοτικής αρχής.

Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα σχετικά με την υποβληθείσα αναμόρφωση τότε να πάει για έγκριση ως μόνη αναμόρφωση το θέμα της επιχορήγησης για την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Καντζούρας Ιωάννης: Δυστυχώς δεν θα προλάβουμε να λειτουργήσουμε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» το έτος 2016 γιατί οι διαδικασίες είναι δύσκολες και χρονοβόρες. Μέχρι την ημερομηνία 5/12/2015 έχουμε ελάχιστο χρόνο να προλάβουμε τις διαδικασίες και φοβάμαι ότι ο κόσμος θα χάσει τη δουλειά του. Είχα επισημάνει το θέμα και παλιότερα. Ας αναλάβει ο Δήμος τις ευθύνες του.

Κουτσουράς Σταύρος: Οι αναμορφώσεις είναι αναγκαίο κακό γιατί τρέχουν τα θέματα και πρέπει να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις για να προλάβουμε, όπως π.χ το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι.
Τι νόημα έχει όταν λέμε δεν ψηφίζω την αναμόρφωση και κόπτομαι για την υπεράσπιση των συμφερόντων των ατόμων που εργάζονται στο πρόγραμμα.

Θεωρώ ότι πρέπει να ψηφιστεί η αναμόρφωση αυτή γιατί έχει πολλές διορθωτικές κινήσεις ,όπως είναι η μεταφορά χρημάτων από την Διοικητική Μέριμνα για την αντιπυρική περίοδο,τα χρήματα για το ΦΟΔΣΑ κλπ.

Κουκουρίκος Ηλίας: Ψηφίζω την αναμόρφωση μόνο και μόνο για το θέμα που αφορά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Έχω πολλές ενστάσεις ,αλλά δεν μπορώ να διακινδυνεύσω να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Παζάρας Βασίλειος – Σεσοντή Μαρία : Συμφωνούμε με την άποψη του κ. Κουκουρίκου Ηλία

Σκομπρής Νικόλαος : Ναι σε όλα προκειμένου να εξασφαλιστεί η πληρωμή  των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Ψαρρού Ελπίδα: Συμφωνώ με την άποψη του κ. Στεργίου. Είναι θλιβερό να έρχονται οι εργαζόμενοι να ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο να πληρωθούν τα ήδη δεδουλευμένα. Θα πρέπει να μπουν προτεραιότητες. Όλο το καλοκαίρι η έγνοια ήταν να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του Δήμου στο χώρο του παλιού Γυμνασίου ενώ θα μπορούσατε να είχατε ασχοληθεί λίγο περισσότερο για κάποια θέματα που έχουν χρονικά όρια.

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Δέκα πέντε -15- ψήφοι θετικοί (Κουκουρίκος Ηλίας-Παζάρας Βασίλειος- Σεσοντή Μαρία-Παναγιώτου Κων/νος-Κουτσουράς Σταύρος-Σκομπρής Νικόλαος-Βούλγαρης Αναστάσιος-Δανέλης Ιωάννης-Γιαννιός Κων/νος- Παληός Ευστράτιος-Γεωργάκαινα Ελένη-Κατσούρας Δημήτριος-Αλεξίου Δημήτριος-Χατζής Ανδρέας-Χαλιούλιας Ιωάννης)

Έξη -6- ψήφοι θετικοί μόνο όσο αφορά τις πιστώσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»,μισθοδοσίες προσωπικού, εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, εκλογικές αποζημιώσεις και αρνητικοί για όλα τα υπόλοιπα

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Εγκρίνει την 145/2015 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής(ΑΔΑ ΩΕΤΟΩΛ5-ΒΜΟ) η οποία αφορά την τροποποίηση του ισχύοντος Προϋπολογισμού του Δήμου σύμφωνα με το σχέδιο που υποβλήθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και την εισήγηση του Τμήματος Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου και Προμηθειών, τα οποία επισυνάπτονται και αποτελούν
αναπόσπαστο μέρος της απόφασης αυτής.





0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.