powered by Surfing Waves

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Διαδικασίες και προϋποθέσεις επιλογής των συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

dimosio2
Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θεσπίστηκε με το άρθρο 28 του ν. 4325/2015 έχει σκοπό να απαλλάξει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Κράτους από τον ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό και το διορισμό κομματικών στελεχών σαν Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Με την τωρινή  υπουργική απόφαση που υπογράφει ο Π. Κουρουμπλής προσδιορίζονται οι διαδικασίες, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για να μπορέσει να επιλεγεί ένα ενδιαφερόμενος ως συντονιστής σε αποκεντρωμένη διοίκηση.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης μπορούν να είναι τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (μόνιμοι υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), της κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αναφέρονται στην απόφαση.
Η κάλυψη θέσης Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης ξεκινάει με την έκδοση απόφασης – προκήρυξης, η οποία εκδίδεται τουλάχιστον 5 μήνες πριν από τη λήξη της θητείας των υπηρετούντων Συντονιστών.  Αν δεν υποβληθούν αιτήσεις υποψηφιότητας για τη θέση του Συντονιστή για μία ή περισσότερες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, η προθεσμία της προκήρυξης.
Οι υποψήφιοι κοινοποιούν αυθημερόν τις αιτήσεις τους στις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού του φορέα όπου υπηρετούν και καταθέτουν στο προσωπικό τους μητρώο όλα τα δικαιολογητικά για τα στοιχεία που επικαλούνται στην αίτησή τους.
Η επιλογή πραγματοποιείται βάσει κριτηρίων, που σχετίζονται με τα επαγγελματικά προσόντα, το βαθμό του τίτλου σπουδών κ.α.
Δείτε αναλυτικά την Υπουργική Απόφαση

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.