powered by Surfing Waves

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Δημιουργία Ταμείου Στήριξης – Οικονομικής Ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Ταμείο Στήριξης – Οικονομικής Ενίσχυσης της Τ.Α. εξήγγειλε ο Π. Κουρουμπλής

ΚουρουμπλήςΤη δημιουργία Ταμείου Στήριξης – Οικονομικής Ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων, για τη λειτουργία ΚΕΠ Υγείας σε δήμους.
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η χρηματοδότηση των δήμων είναι υποβαθμισμένη, κυρίως από ευρωπαϊκά κονδύλια, «ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, που η Αυτοδιοίκηση είναι δίπλα στην κοινωνία και τον πολίτη», σημείωσε.
Ο υπουργός, διευκρίνισε επίσης ότι τη θέση του αυτή, την έχει εκφράσει, «τόσο μπροστά σε ανοιχτές, όσο και πίσω από κλειστές πόρτες», χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση «αδικημένη».
Η σχετική αναφορά του υπουργού Εσωτερικών έρχεται λίγες μόλις ώρες πριν τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο υπουργείο, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣΔΑ, του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ, Αλ. Χαρίτση και της ΚΕΔΕ με αντικείμενο το ΕΣΠΑ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έγινε όμως και μετά την απάντηση της επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνας Κρέτσου, σε σχετική επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με την οποία δεν θα παραταθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων των δήμων, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.