powered by Surfing Waves

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ο πόλεμος εναντίον του Καλυβιώτη ζημιώνει το Δήμο με 50.000 Ευρώ

50.000 ευρώ πρόστιμο καλείται να πληρώσει ο δήμος για το ξήλωμα του παραπάνω ξυλόδρομου στην παραλία της Αγίας Άννας


Πριν ακόμη δημοσιευθεί στο Διαύγεια,  υπόγειοι κύκλοι έσπευσαν  να δημοσιοποιήσουν την νίκη τους εναντίον του κ. Καλυβιώτη. Μια νίκη που θα κοστίσει στους δημότες του οικονομικά εξαθλιωμένου δήμου μας 50.000 ευρώ.  Πρόκειται για πρόστιμο της Υπηρεσίας Δημοσίας Περιουσίας της Περιφέρειας  εναντίον του δήμου μας για το ξήλωμα  του αποσαθρωμένου ξυλόδρομου της παραλίας της Αγίας Άννας. Η διοχέτευση του "χαρμόσυνου" νέου με την μορφή φωτοτυπίας έγινε μέσω τοπικού μπλόγκ που χρησιμοποιείται για την «διαρροή»  αιτήσεων προς το δήμο του κ. Ψαρρού και κ. Μάρκου.  Στο ίδιο μπλογκ δυο εβδομάδες μετά την αποστασία των 9 συμβούλων από το συνδυασμό του κ. Καλυβιώτη  είχε διοχετευθεί και η φωτοτυπία της καταγγελίας προς τον Εισαγγελέα Πλημ/κων Χαλκίδας και την  Κτηματική Υπηρεσία για το ξήλωμα του ξυλόδρομου από την  άγνωστη πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα  "Ενεργών Πολιτών της Αγίας Άννας"  στις 18/6/15.

Ο κ. Μάρκου με μάρτυρες τους κ. Στεργίου, Καντζούρα και 2 αποστάτες  στις 6-11-15  έκανε  αναφορά-καταγγελία προς την Εισαγγελία Πλημ/κών Χαλκίδος εναντίον του κ. Καλυβιώτη ανάμεσα στα άλλα και για το ξήλωμα εν λόγω ξυλόδρομου  της παραλίας της Αγίας Άννας. Η φωτοτυπία της αναφοράς-καταγγελίας «διέρρευσε» πάλι μέσα από το ίδιο μπλόγκ  γεγονός πού δημιουργεί υπόνοιες για  συγκοινωνούντα δοχεία.


Για την ιστορία ο επικίνδυνος για τους διαβάτες αποσαρθρωμένος ξυλόδρομος στην παραλία της Αγία Άννας ξηλώθηκε από το δήμο  στις  11 με 15 Ιουνίου 2015 κατ’ εκτέλεση  μιας παλιάς απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου(αποφ. 23/2012). 

Στις 18/6/15 έγινε η ανώνυμη καταγγελία της άγνωστης ομάδας των "Ενεργών Πολιτών της Αγίας Άννας"  εναντίον του κ. Καλυβιώτη  και του κ. Χαλιούλια προς τον Εισαγγελέα Πλημ/κων Χαλκίδας και την  Κτηματική Υπηρεσία για το ξήλωμα του ξυλόδρομου.

Στις 29/7/2015 γράφτηκε η  έκθεση  αυτοψίας από την Κτηματική Υπηρεσία η οποία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδα και το Λιμενικό Σώμα Μαντουδίου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η Περιφερειακή Υπηρεσία Δημόσιας Περιουσίας φέρεται να είχε ενημερώσει το Δήμο μας το 2012 για τις νόμιμες διαδικασίες αποκατάστασης του ξυλόδρομου .  Από παλαιότερη μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου το 2012  προκύπτει ότι το 26% του μήκους των 540 μέτρων ξυλόδρομου ήταν κατεστραμμένο και δεν δικαιολογείται η ολοσχερής αφαίρεση του  φέτος το καλοκαίρι που αντιβαίνει τους όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

Για τη καταστροφή του ξυλόδρομου ηη Περιφερειακή Υπηρεσία Δημόσιας Περιουσίας επιρρίπτει ευθύνες στο δήμο  (και κατα συνέπεια και στις προηγούμενες δημοτικές αρχές) που δεν φρόντισε για την  σωστή συντήρηση ξυλόδρομου (βαφή ξυλείας)  καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας του από το 2002 μέχρι το 2015 όπως ήταν υποχρεωμένος να κάνει.

Επίσης ο δήμος τιμωρείται για μεταφορά άμμου (παράνομη αμμοληψία) από την παραλία για επίχωση της τάφρου πού δημιουργήθηκε στην βάση του ξύλινου δαπέδου πού αφαιρέθηκε.


Ακολουθεί η σχετική απόφαση














 

 

Διαβάστε επίσης


Τι προβλέπει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ξύλινο διάδρομο στην παραλία της Αγίας Άννας;

Καταγγελία προς τον εισαγγελέα εναντίον των κκ. Καλυβιώτη και Χαλιούλια για φθορά της ανάπλασης της παραλίας της Αγίας Άννας

Με μάρτυρες τους Στεργίου, Καντζούρα, Παζάρα και 2 αποστάτες, ο Μάρκου αντεπιτίθεται στον Καλυβιώτη




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.