powered by Surfing Waves

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Τι ζήτησε να τροποποιηθεί από το Γεν. Πολεοδομικό Σχέδιο Ελυμνίων το Δημοτικό Συμβούλιο;


Το Δημ. Συμβουλιο  ζήτησε την επέκταση του  οικισμού Σηπιάδας και προς τη Δυτική πλευρά του ποταμού και χάραξη παραρεμμάτιων  δρόμων εκατέρωθεν του ποταμού Σηπιά  μέχρι την παραλία.
  Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ΓΠΣ Ελυμνίων τις 6/2/2015.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ,χωρίς δικαίωμα ψήφου, ο Δήμαρχος Δήμου Μαντουδίου -Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Χρήστος Καλυβιώτης. παραβρέθηκαν επίσης οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Ροβιών(Φουντούλης Γεώργιος),Κεχριών (Σπάρταλης Σπυρίδων),Σκεπαστής (Γεωργίου Ανδρέας) και ο πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Λίμνης (Τριανταφύλλοι Ιωάννης).  Οι παρευρισκόμενοι στη συνεδρίαση δημοτικοί σύμβουλοι πλειοψηφίας κ. Αρβανίτης Παναγιώτης και της μειοψηφίας κ. Λιαγκάκης Ευστάθιος αποχώρησαν από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου κατά την συζήτηση του παρόντος θέματος.


ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Κύριοι σύμβουλοι, η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας έστειλε την αρίθμ. 1/2015 απόφαση με την οποία εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο την αποδοχή των προτάσεων του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας για το Β1 Στάδιο της Μελέτης «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου(Γ.Π.Σ) Δήμου Ελυμνίων Ν. Ευβοίας» και την ενσωμάτωση συμπληρωματικά, στα όρια του εφικτού και των νόμιμων διαδικασιών των προτάσεων:

-Χάραξη αιγιαλού και παραλίας σε όλο το μήκος της ακτογραμμής

- Παραρεμμάτιοι δρόμοι (από τη γέφυρα του ποταμού Σηπιά εκατέρωθεν μέχρι την παραλία) για προσέγγιση στην παραλία της περιοχής Σηπιάδα.

-Επέκταση του προτεινόμενου οικισμού Σηπιάδας και προς τη Δυτική πλευρά του ποταμού.


Αξιοποίηση των αχρησιμοποίητων οικοπέδων της Λίμνης για να μην  φτάσουμε στο σημείο να χαθούν οι πράσινες κορυφογραμμές ,όπως περιοχή προφήτη Ηλία, Καστριά κλπ ζήτησε ο δήμαρχος

Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη :
Την πρόταση του κ. Δημάρχου : «Υπάρχει μελέτη από αξιόλογους συμπατριώτες μας που έχουν καταγράψει όλα τα ερειπωμένα ακατοίκητα κτίρια καθώς επίσης τα οικόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται κι έχουν υπολογίσει ότι αν αξιοποιηθούν αυτοί οι χώροι ως κατοικήσιμοι μπορούν να φιλοξενήσουν στη Λίμνη υπερδιπλάσιο αριθμό κατοίκων από ότι σήμερα,στην αιχμή του καλοκαιριού.
Αυτό είναι καλή σκέψη και πρόταση γιατί τα ερειπωμένα κτίρια προκαλούν βρωμιά στο περιβάλλον και κυρίως είναι ένα λόγος να μην αναπτυχθεί το σχέδιο πολύ περισσότερο και φτάσουμε στο σημείο να χάσουμε τις πράσινες κορυφογραμμές ,όπως περιοχή προφήτη Ηλία, Καστριά κλπ.
Θεωρώ ότι είναι μια καλή σκέψη την οποία πρέπει να συμπεριλάβουμε στις εισηγήσεις που έχουν κάνει οι διάφοροι φορείς.

  




Τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων:
Στεργίου Γιάννης: Όσον αφορά το Γ.Π.Σ. Ελυμνίων οφείλω να πω πως έγινε μια σοβαρή δουλειά από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η εκπόνηση της μελέτης, και για αυτό οφείλω να συγχαρώ το μελετητικό γραφείο για την άψογη συνεργασία του με τον Δήμο, αλλά και τους προέδρους της Δημοτικής και των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και τους φορείς και του πολίτες της Δημοτικής Ενότητας για συμβολή τους στην διαμόρφωση του σχεδίου.
Οι προτάσεις των φορέων και των πολιτών που έγιναν μετά την παρουσίαση του Β1 σταδίου θεωρώ πως είναι σημαντικές και πρέπει να ενσωματωθούν στην μελέτη, πλην της πρότασης για χαρακτηρισμό της γεωργικής γης ως γη υψηλής παραγωγικότητας, τασσόμενος υπέρ της πρότασης της Τ.Κ. Κεχριών όπου η κύρια απασχόληση των κατοίκων είναι η γεωργία και συμφωνούν με
την πρόταση των μελετητών του χαρακτηρισμού ως απλή γεωργική γη.


Να μην γίνει δεκτη η πρόταση για χαρακτηρισμό της γεωργικής γης ως γη υψηλής παραγωγικότητας στις Κεχριές (κίτρινο χρώμα) ζήτησε ο κ. Στεργίου
 

Παζάρας Βασίλειος: Εφ΄ όσον ελήφθησαν υπόψη οι προτάσεις των τοπικών κοινοτήτων και των φορέων το Β1 Στάδιο της μελέτης «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου(Γ.Π.Σ) Δήμου Ελυμνίων Ν. Ευβοίας να υποβληθεί στην Περιφέρεια.

Ψαρρού Ελπίδα : Προτείνω οι ήδη υπάρχοντες δρόμοι εκτός ορίων οικισμών να χαρακτηρισθούν αγροτικοί.


ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Εγκρίνει την εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το Β1 Στάδιο της μελέτης «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου(Γ.Π.Σ) Δήμου Ελυμνίων Ν. Ευβοίας όπως αναφέρονται στην 1/2015 απόφαση της (ΑΔΑ Ω76ΝΩΛ5-ΕΦΚ) που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσης απόφασης και υποβάλει στην Περιφέρεια αυτούσιες τις προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων, των Συλλόγων, των φορέων και των πολιτών, όπως παρακάτω παρατίθενται:
· Πολιτιστικού Συλλόγου «Μάκιστος»
· Κίνησης Δημοτών για την Βιώσιμη Ανάπτυξη
· Τοπικής Κοινότητας Κεχριών
· Αντώνη Μπάρρετ
· Παρόδιων ιδιοκτητών Ροβιών
· Άννας Αντωνά
· Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού απόστρατων αξιωματικών
«Γαλάζια Ακτή»
· Τις προτάσεις του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων ,όπως αναφέρονται στο εισηγητικό τμήμα της παρούσης απόφασης.

Η Περιφέρεια και οι αρμόδιοι επιστήμονες να αξιολογήσουν τις ανωτέρω προτάσεις σύμφωνα με τα Εθνικά Γενικά Σχέδια Ανάπτυξης και τα Χωροταξικά Σχέδια της Περιφέρειας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.