powered by Surfing Waves

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ο Συνεταιρισμός Μαντουδίου παραχωρεί το χώρο της Αρχαίας Κηρίνθου στο Δήμο. Όρος, Μουσείο στο Μαντούδι


Αεροφωτογραφία του χώρου της πόλης της Αρχαίας Κηρίνθου το 2012 
Σύμφωνα με δημοσίευμα σε τοπικό μπλόγκ με σχέσεις με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Μαντουδίου και την Δημοτική Αρχή, παραχωρήθηκε  στο Δήμο  χρήση του Αρχαιολογικού Χώρου της Αρχαίας Κηρίνθου ιδιοκτησίας του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Μαντουδίου για 49 χρόνια.

Βασικός όρος της παραχώρησης είναι  ότι ο Δήμος να καταθέσει πρόταση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού για ένταξη  στο Πρόγραμμα του Συμφώνου Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2014-2020 με σκοπό την πραγματοποίηση αρχαιολογικών ανασκαφών


Άλλοι όροι παραχώρησης:
1. Να κινηθούν διαδικασίες απαλλοτρίωσης και αποζημίωσης του χώρου από την ΙΑ Εφορία Αρχαιοτήτων και το Δήμο Μαντουδίου -Λίμνης -Αγίας Αννας.
2. Μετά την ολοκλήρωση των ανασκαφών και αν δεν έχει γίνει απαλλοτρίωση του χώρου ο Δήμος
υποχρεούται:
α)Σε συνεργασία με την ΙΑ Εφορία Αρχαιοτήτων Ν.Ευβοίας να δημιουργήσει Μουσείο-Εκθετήριο αρχαιολογικών ευρημάτων περιοχής Μαντουδίου σε αίθουσα του διατηρητέου κτιρίου με την ονομασία "Μεγάλη Οικία" ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού δίπλα στη κεντρική πλατεία που για το σκοπό αυτό έχουν γίνει οι μελέτες για την αναπαλαίωση του ως Πολιτιστικό Κέντρο και Εκθετήριο αρχαιολογικών,λαογραφικών και αγροτικών εκθεμάτων συμβάλλοντας στην οικονομική πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.
β)Να κατασκευάσει ειδικά διαμορφωμένο χώρο-περίπτερο που θα αρμόζει στον αρχαιολογικό χαραχτήρα της περιοχής για προβολή -έκθεση και πώληση τοπικών προϊόντων του συν/μου και των μελών του.
 γ)  Να κατασκευάσει για τον Συνεταιρισμό αναψυκτήριον επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου πάντα με την τήρηση των διατάξεων της περιβαλλοντικής, αρχαιολογικής, πολεοδομικής,  αγορανομικής κ.λ.π. νομοθεσίας.
δ)Να παράσχει στον Συν/μο ποσοστό επί των κερδών που θα προκύπτουν  από την εν γένει ανάδειξη και αξιοποίηση του Αρχ. χώρου από εκείνον συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής αξιοποίησης  εκθεσιακών χώρων περιπτέρων μουσείων εισιτηρίων κλπ το οποίο ποσοστό θα βρίσκεται σε αναλογία παροχής αντιπαροχής και θα προσδιοριστεί με νεώτερο συμφωνητικό αφού ληφθούν υπόψη τα συναλλακτικά ήθη, οι οικονομικές συνθήκες ,η διαμόρφωση της αρχαιολογικής περιοχής κλπ

 


Το Φθινόπωρο του 2012 θα ξεκινούσε την πολεοδομική αποτύπωση της Πόλης της Αρχαίας Κηρίνθου το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και τις συνεχείς ανασκαφικές τομές κατά την περίοδο 2012 -2013. (φώτο απο την επίσκεψη στο χώρο της Jutta Strotszeck της Γερμανικής Αποστολής στις 7/4/11)



Διαβάστε επίσης

 
20ετής παραχώρηση χρήσης της «ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗ" στο Δήμο από τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Μαντουδίου,
 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.