powered by Surfing Waves

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

408 χιλιάδες Ευρώ ή 3,5 χρόνια ενοίκια χρωστάει η Λάμδα Ναύς ΑΕ στο δήμο. Στήριξη Καντζούρα για 75% μείωση του ενοικίου και συμψηφισμό οφειλών.


15/4/2009 ο δήμος εκμισθώνει  στην Λάμδα Ναύς ΑΕ 40 στρέμματα στο Κυμάσι, με 7.000 Ευρώ το μήνα. Η εταιρεία αποδείχτηκε κακοπληρωτής με 408.000 Ευρώ οφειλές σε ενοίκια προς τον δήμο.

Ο δήμος κάθε χρόνο εισπράττει σε δημοτικά τέλη γύρω στο 1,15 εκατομμύρια ευρώ. Το 40% αυτού του ποσού (χωρίς  να υπολογίζονται οι τόκοι υπερημερίας, τα πρόστιμα  και οι δημοτικοί φόροι της σύμβασης μίσθωσης) είναι το ποσό που χρωστά η Λάμδα Ναυς Α.Ε. σε ενοίκια, 408 χιλιάδες Ευρώ. Αυτό καταγγέλει δημότης του οποίου το σχόλιο παρατίθεται παρακάτω.

Η Λάμδα Ναυς ΑΕ νοίκιασε δημοτικής έκτασης 40 στρεμμάτων στο Κυμάσι Μαντουδίου για 50 χρόνια  στις  15/4/2009 με ενοίκιο  84.000 Ευρώ ετησίως (τιμαριθμικά αναπροσαρμόσιμο)   συν εισφορές 15% του μισθώματος  (δηλ. 12.600 ευρώ) για κοινωνικές δραστηριότητες.

70% εργαζόμενοι από το δήμο
  Το άρθρο 24 της σύμβασης μίσθωσης προβλέπει ότι η εταιρεία θα απασχολεί 70% των εργαζόμενων από το δήμο, αυτή την στιγμή λιγότερο από το 50% των εργαζόμενων είναι από το δήμο.

75% μείωση ενοικίου
Με ελάχιστη τιμαριθμική αναπροσαρμογή   3% ετησίως  που προβλέπει η σύμβαση μίσθωσης, το μίσθωμα  που πρέπει να πληρώνει η Λάμδα  Ναύς σήμερα ανέρχεται  γύρω στα  8.036 Ευρώ  το μήνα. Η εταιρεία ζήτα  μείωση 75% αυτού του ποσού και να πληρώνει μόνο 2.000 με 2.100 το μήνα.
Επίσης ζητά συμψηφισμό των ενοικίων που χρωστά 408.000 ευρώ με έργα που έχει κάνει η Λάμδα στο χώρο.



Άλλα μέτρα και σταθμά

Ο κ. Στεργίου  στις 21/11/13  είχε δηλώσει "Δυστυχώς παρότι θα το θέλαμε δεν είναι δυνατή η μείωση των δημοτικών τελών, για το λόγο ότι τα έσοδα το δήμου, τα τελευταία τρία χρόνια έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των κατοίκων". Το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει προς όλες τις κατευθύνσεις.


Το «μάπα το καρπούζι» του Ψαρρού
Στις 9/1/12 ο κ. Ψαρρός είχε δηλώσει στην χαλκίδα για την επένδυση της Λάμδα Ναύς ΑΕ πως αποδείχτηκε «μάπα το καρπούζι». Στην ίδια εταιρεία έχει επιβληθεί πρόστιμο για παράβασεις στον τομέα ασφάλειας των εγκαταστάσεων για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από ένα έτος.

Η αγωγή
Σύμφωνα με τα πρακτικά της οικονομικής επιτροπής στις 16/1/12 η Λάμδα Ναυς ΑΕ "έκανε αγωγή στο δήμο με την αυτή ζητά την μείωση του μισθώματος στα 1.500,00 € μηνιαίως από 14.4.2009 έως 31.12.2012 και την επιστροφή ως αχρεωστήτως καταβληθέντων το ποσό των 10.434,40 €. Σας γνωρίζω ότι η εταιρεία ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε έχει να καταβάλλει για το μίσθιο ενοίκιο από 1/3/2010 έως σήμερα".

 Η επιστολή του σχολιαστή με τα συμβάντα στο Δημοτικό Συμβούλιο:


Το αίτημα της εταιρίας ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ ΑΕ για μείωση του ενοικίου συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 27-11-13 παρόντος του εκπροσώπου της κ.Λειβαδάρα.
Ο δήμαρχος εισηγούμενος το θέμα είπε ότι η εταιρία σύμφωνα με τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δύμου έχει πληρώσει στα τεσσεράμισι χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης με το Δήμο περίπου 85.000 ευρώ και το σημερινό της χρέος μαζί με τις προσαυξήσεις ανέρχεται στις 408.000 ευρώ.
Ο κ. Λειβαδάρας παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία,στη δυσκολία που συναντά σχετικά με την αδειοδότηση της εταιρίας από πλευράς του Δημοσίου και δήλωσε ότι η εταιρία μπορεί να πληρώσει μόνο 2.000 ως 2.100 μηνιαίως (το σημερινό ενοίκιο ανέρχεται σε 7.100 ευρώ).Απασχολεί 15-20 ντόπιους εργαζόμενους και περίπου 20 ξένους.Επέμεινε ιδιαίτερα ότι έχει βοηθήσει πάρα πολύ το Δήμο και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους της εταιρίας δεν χρωστάει τίποτα στο Δήμο '''''θέλουμε και πληρώνουμε'''' είπε επί λέξει γι αυτό άλλωστε έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του Δήμου.
Παρεμβαίνοντας ο αντιδήμαρχος καθαριότητας δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση για μείωση του ενοικίου.
Οκ. Λιαγκάκης ρώτησε το κ. Λειβαδάρα τί εννοεί όταν λέει ότι βοήθησε πάρα πολύ το Δήμο.Εννοεί αυτές τις δουλειές που του έδινε ο κ.Καντζούρας?Το ερώτημα δεν απαντήθηκε.
Ο κ. Κουτσουράς από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον κ.Λειβαδάρα είπε ότι θεωρεί υπεύθυνη την εταιρία για την μέχρι τώρα μη αδειοδότηση και όχι το Δημόσιο.
Παίρνοντας το λόγο ο Αντιδήμαρχος Κηρέα υπεραμύνθηκε του κ. Λειβαδάρα λέγοντας επί λέξει "ο άνθρωπος ταλαιπωρήθηκε,απορώ πώς καταφέρνει και ζει αυτός και η οικογένειά του.Κάνω έκκληση,πρέπει να βρούμε τρόπο να κρατηθεί η επένδυση,έδωσε αέρα στον τόπο μας,πέφτουν χρήματα στην περιοχή,κάνω έκκληση.Να δούμε το θέμα με ευαισθησία"
 Ο κ. Λειβαδάρας παίρνοντας ξανά το λόγο πρότεινε να γίνει συνάντηση των δικηγόρων του με το δικηγόρο του Δήμου για να γίνει εξωδικαστική συνεννόηση-διαπραγμάτευση.Με την πρόταση αυτή συμφώνησε ο Δήμαρχος και το θέμα παρα πέμφθηκε σε άλλο Δημοτικό Συμβούλιο στο μέλλον και η συζήτηση τελείωσε.
Μάλλον πάμε για συμψηφισμό !!!...
Θυμίζουμε ότι προηγούμενη αίτηση της ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ ΑΕ είχε απορριφθεί στο παρελθόν με βαριές εκφράσεις από πλευράς δημάρχου (τον πέταξα έξω από το γραφείο μου,δεν είναι σοβαρός επιχειρηματίας,ελλιπείς φάκελλοι κ.λ.π.)

Μετέφερα ακριβώς τη συζήτηση.Τα συμπεράσματα δικά σας,

Ενας δημότης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.