powered by Surfing Waves

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τι έγινε με την αίτηση του Δασικού Χωριού «PAPADES VILLAGE» για μείωση μισθώματος;



Από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου:


Η πρόεδρος εισηγούμενη το θέμα είπε:
ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Κύριοι σύμβουλοι, η εταιρία με την επωνυμία «********** μισθώτρια του Δασικού Χωριού ‘’PAPADES VILLAGE’’ με αίτηση της απευθύνεται στο δημοτικό συμβούλιο και αναφέρει
τα εξής:
«Η εταιρία μας έχει υπομισθώσει από το Δήμο το δασικό χωριό ‘’PAPADES  VILLAGE’’ από τις 16-2-2009. Από την πρώτη μέρα της μίσθωσης μέχρι και σήμερα η εταιρία μας είναι απολύτως συνεπής στις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι του Δήμου. Παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας (τον Φεβρουάριο του 2009 προφανώς και δεν είχε γίνει ακόμη αντιληπτή), η οποία, όπως είναι αυτονόητο, έχει πλήξει και την επιχείρησή μας, ουδέποτε μέχρι σήμερα αρνηθήκαμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από την ως άνω μίσθωση. Μάλιστα, έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες συντήρησης του Δασικού Χωριού με δικές μας αποκλειστικά δαπάνες, γεγονός που δυσχέρανε ακόμα περισσότερο την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση.
Μετά από αίτημα της εταιρίας μας προς το Δήμο, στις 24-1-2012 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου (αρ. πρακτικού 1/24-1-2012 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου) αποφάσισε να μειώσει το μίσθωμα κατά 20% για χρονικό διάστημα ενός έτους από την λήψη της απόφασης αυτής. Ν
σημειωθεί δε ότι εκτός από την οικονομική κρίση επιπλέον λόγοι για τη μείωση του μισθώματος ήταν η άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δρόμος που οδηγεί στο Δασικό Χωριό εξαιτίας των έργων που η Νομαρχία είχε ξεκινήσει και τα οποία έμειναν ημιτελή, με συνέπεια να καθίσταται πολύ δύσκολη η πρόσβαση στο Δασικό Χωριό και να αποτελεί αυτό αναμφίβολα αποτρεπτικό παράγοντα για τους πιθανούς επισκέπτες, κάτι που προκαλεί μεγάλη οικονομική ζημία στην επιχείρησή μας και την φέρνει καθημερινά αντιμέτωπη με το κλείσιμό της. Στα παραπάνω προστίθενται και το τεράστιο πρόβλημα με την υδροδότηση του χωριού, όπου λόγω των έργων που είχαν γίνει για τον νέο δρόμο, οι σωλήνες ύδρευσης έχουν σηκωθεί τόσο, που τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα κάποιος τις σπάει περνώντας με το όχημά του με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε αρκετά χρήματα για την επιδιόρθωση του προβλήματος και την εξασφάλιση πόσιμου νερού με υδροφόρες. Το νόημα, ασφαλώς, της μείωσης του μισθώματος για ένα έτος ήταν να επανεξεταστεί μετά από ένα έτος η κατάσταση τόσο οικονομική αλλά και αυτή του δρόμου που οδηγεί στο Δασικό Χωριό. Δύο περίπου χρόνια, ωστόσο, μετά, οι οικονομικές συνθήκες όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν αλλά αντιθέτως έχουν επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο. Ο δε δρόμος παραμένει στην ίδια άθλια κατάσταση. Παρόλα αυτά, ωστόσο, σε πρόσφατη προφορική επικοινωνία με τον πρώτο εξ υμών κ. Δήμαρχο μας ενημέρωσε ότι το μίσθωμα μετά το πέρας της χρονικής περιόδου της μείωσης, πρέπει να
επανέλθει στο ποσό των 47.000 ευρώ ετησίως. Κάτι τέτοιο, όμως, είναι δυσβάσταχτο για την επιχείρηση μας και σε κάθε περίπτωση δυσανάλογο με την οικονομική πραγματικότητα. Συγκριτικά δε σας αναφέρω ότι τους όρους της δημοπρασίας του δασικού χωριού ΚΑΨΙΤΣΑ που έγινε 09.07.2013: Μίσθωμα – Καταβολή – Αναπροσαρμογή :
‘’ Το μίσθωμα που θα προσφερθεί θα είναι ετήσιο, με ετήσια αναπροσαρμογή αυτού σε ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του έτους αναπροσαρμογής σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως αυτή υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ. Η τιμή εκκίνησης ορίζεται στο ποσό των επτά χιλιάδων διακοσίων (7.200,00) ευρώ, μετρητά.
Το αποτέλεσμα της παραπάνω δημοπρασίας ήταν να μην βρεθεί κανείς πλειοδότης!!! Το ποσό δηλαδή των 7.200 ευρώ δεν θεωρήθηκε συμφέρον από κανέναν για την μίσθωση του δασικού χωριού ΚΑΨΙΤΣΑ!!! Επιπλέον, το ετήσιο μίσθωμα το δασικό χωριό Κέδρος στα Τζουμέρκα από το αρχικώς
συμφωνηθέν ποσό των 44.000 ευρώ αυτή την στιγμή έχει μειωθεί στα 15.001,00 ευρώ!!!
Από τα δύο ως άνω παραδείγματα, καθίσταται σαφές ότι το μίσθωμα των 47.000 ευρώ που καταβάλλουμε είναι πέρα από κάθε λογική και σίγουρα εκτός οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας. Κατόπιν αυτών, είναι εύκολο το μίσθωμα όχι να επανέλθει στα προ της μείωσης επίπεδα αλλά να μειωθεί κατά 30% τουλάχιστον σε σχέση με το αρχικώς συμφωνηθέν ποσό
των 47.000 ευρώ, ήτοι να ορισθεί στο ποσό των 32.900 ευρώ. Η μείωση δε αυτή να περιλαμβάνει τόσο το χρονικό διάστημα από 01/02/2013 έως 01/02/2014 όσο και δύο τουλάχιστον ακόμη έτη, ήτοι έως την 01/02/2016.
Επίσης θα θέλαμε να συζητήσουμε και τον τρόπο διακανονισμού του μισθίου που πρόκειται να πληρωθεί, μιας και η φετινή χρονιά ήταν ακόμη χειρότερη από τις προηγούμενες. Για τους λόγους αυτούς ζητούμε να μειωθεί το μίσθωμα στο Δασικό Χωριό στο ποσό των 32.900 ευρώ τόσο για το χρονικό διάστημα από 01/09/2012 έως 31/08/2013 όσο και τρία τουλάχιστον ακόμη έτη, ήτοι έως την 01/02/2016. Επίσης να συμφωνηθεί ότι σύμφωνα με τον νόμο, ο ιδιοκτήτης ή αυτός που εκμεταλλεύεται το ενοίκιο ενός χώρου είναι και αυτός που πληρώνει τον έκτακτο φόρο ακινήτων (χαράτσι). Έτσι κατά συνέπεια τα χρήματα που έχουμε δώσει για τον εν λόγω φόρο να αφαιρεθούν
από τα μισθώματα.

Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη του :
α)την υποβληθείσα αίτηση

β) την εισήγηση του κ. Δημάρχου: «Οι οφειλές της εταιρίας με την επωνυμία «ΑΙΜΙΛΙΑ ΠΑΠΟΥΛΗ και Σια Ο.Ε» μισθώτριας του Δασικού Χωριού ‘’PAPADES VILLAGE’’ είναι οι εξής:
Υπόλοιπο 2ου εξαμήνου 2011 ποσό - 6.346,00-
1ο εξάμηνο 2012 ποσό -23.500,00-€
2ο εξαμήνου 2012 ποσό -23.500,00-€
1ο και 2ο εξάμηνο 2013 ποσό -48.692,00-€
Οι οφειλές αυτές θα πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα, σύμφωνα με την μισθωτήρια σύμβαση.
Το δημοτικό συμβούλιο για το έτος 2012 είχε πάρει απόφαση για μείωση του μισθώματος κατά 20% με την προϋπόθεση ότι θα καταβαλλόταν το μίσθωμα εμπρόθεσμα. Αυτό δεν έγινε και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν μπορεί να μπορεί να εφαρμοσθεί η εν λόγω μείωση.
Σύμφωνα με την πρόταση του μισθωτή το συνολικό ποσό 2011 και 2012 θα καταβληθεί έως 7/1/2014. Το 1ο εξάμηνο 2013 μέχρι τέλους Απριλίου 2014.
Το 2ο εξάμηνο 2013 μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου 2014.Το 2014 θα εξοφληθεί με την κανονική διαδικασία.
Όλα τα ανωτέρω για διευκόλυνση πληρωμής των οφειλών της εταιρίας γίνονται κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης της χώρας.
Αν η εταιρία δεν συμμορφωθεί με την απόφαση, ο Δήμος θα ξεκινήσει την διαδικασία είσπραξης των οφειλουμένων με τις κατά νόμον προσαυξήσεις προβαίνοντας σε κάθε νόμιμη διαδικασία.
Παράλληλα προτείνω την μείωση των μισθωμάτων για το έτος 2014 σε ποσοστό 20% εφ΄όσον είναι εντάξει στις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

γ) τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων ,που είναι:
Λιαγκάκης Ευστάθιος –Γεωργατζής Ευάγγελος: Συμφωνούμε όσο αφορά το 1ο σκέλος που αφορά τον διακανονισμό .Δεν συμφωνούμε για την μείωση του μισθώματος.
Παναγιώτου Κων/νος: Συμφωνώ με τον κ. Λιαγκάκη ,όχι στη μείωση.
Barrett Anthony: Θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε μείωση γιατί ή θα τα παρατήσει ή θα κλείσει με συνέπειες για τον Δήμο και τα γειτονικά χωριά.
Κουτσουράς Σταύρος-Κατσούρας Δημήτριος-Χατζής Ανδρέας: Συμφωνούμε  με την άποψη του κ. Παναγιώτου Κων/νου
Τσούμαρης Αθανάσιος: Ναι στον διακανονισμό και λυπάμαι που η αντιπολίτευση δεν στηρίζει την προσπάθεια μας.

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Το συνολικό ποσό της οφειλής ετών 2011 και 2012 ( Υπόλοιπο 2ου
εξαμήνου 2011 ποσό - 6.346,00- + 1ο εξάμηνο 2012 ποσό -23.500,00-€ +
2ο εξαμήνου 2012 ποσό-23.500,00-€) θα καταβληθεί έως 7/1/2014.
Οι οφειλές του 1ου εξαμήνου 2013 μέχρι τέλους Απριλίου 2014.
Οι οφειλές του 2ου εξαμήνου 2013 μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου 2014.
Το 2014 θα εξοφληθεί με την κανονική διαδικασία και μείωση του
μισθώματος κατά 20%.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.