powered by Surfing Waves

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Τελικά δεν κέρδισε το λόττο ο δήμος μας φέτος


Γιατί έπεσαν τόσο πολύ έξω; Στο προϋπολογισμό του δήμου για το 2013.υπήρχε  μια μεταβολή των πρϋπολογισμένων εκτάκτων εσόδων κατά 6,4 εκατομμύρια Ευρώ (343% άυξηση) σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2012.  Το Ε.Β. με την δημοσίευση του προϋπολογισμού 2013 είχε θέσει το ερώτημα από που θα έρθουν 6.4 παραπάνω εκατομμύρια  Ευρώ για να χρημαδοτήσουν τον δήμο μας;  Η απάντηση είναι από πουθενά. Μέχρι τις 30/9/2012 ο δήμος είχε είσπραξει μόνο το 5,65% από τα 8,5 εκατ. Ευρώ σε έκτακτα έσοδα που είχε προϋπολογίσει.

 Χαμηλός βαθμός υλοποίησης του προϋπολογισμού 
Η  καθυστερημένη   έκθεση προϋπολογισμού του δήμου για την περίοδο  1/1/2013 μέχρι 30/9/13  που δημοσιεύεται στο Διαύγεια αποκαλύπτει μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ προβλεφθέντων και εισπράχθέντων εσόδων.  Η έκθεση πρέπει να υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από τη λήξη κάθε τριμήνου και αναρτάται στην ιστοσελίδα του οικείου δήμου.

Ο παρατηρούμενος χαμηλός βαθμός υλοποίησης του προϋπολογισμού αντανακλά την μειωμένη ικανότητα εκτίμησης του δήμου σε θέματα προγραμματισμού και οικονομικής διαχείρισης και την πλασματικότητα του προϋπολογισμού   . Ο δήμος αδυνατεί να προσαρμόσει τις δυνατότητες του στην οικονομική πραγματικότητα που αντιμετωπίζει.

 Η εισπρακτική προβλεπτική ικανότητα και ο οικονομικός προγραμματισμός του δήμου είναι ανεπαρκείς και απαιτούν βελτιώσεις.




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.