powered by Surfing Waves

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΚΚΕ Ευβοίας για τις δημοτικές εκλογές: Αιχμές για το νέο εκλογικό νόμο και την αντιπαράθεση για τους «βλαχοδημάρχους»


Το ΚΚΕ για τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές






Το ΚΚΕ παλεύει να γίνει πιο δυνατό σήμερα, για να  διαμορφώσει παντού μια μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση και δράση, που  θα στηρίζεται σε ισχυρές δυνάμεις μέσα στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στους συλλόγους, στους δήμους και τις περιφέρειες, στην Ευρωβουλή και στο Κοινοβούλιο, παντού: Για υπεράσπιση μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, για τα λαϊκά δικαιώματα, για τη Λαϊκή Συμμαχία, που με την εργατιά μπροστά θα ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξει τελικά τάξη στην εξουσία.

Το ΚΚΕ μπορεί να γίνει ο εκφραστής και ενσαρκωτής της λαϊκής θέλησης, και μέσω της ψήφου, για μια άλλη πορεία, μακριά από τα ευρωδεσμά και τους αντιλαϊκούς μονόδρομους.



Για τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές


Τα κυβερνητικά σχέδια για αλλαγή του εκλογικού συστήματος  στις τοπικές εκλογές έχουν στόχο να θολώσουν τον βαθιά πολιτικό χαρακτήρα κι αυτής της εκλογικής μάχης.

Επιδιώκουν να αμβλύνουν τη λαϊκή θέληση η οποία μπορεί να εκφραστεί με καταδίκη των πολιτικών που - σε κεντρική και τοπική διοίκηση - συμβάλλουν στη διαχείριση της κρίσης του συστήματος σε βάρος του λαού, ανεξάρτητα εάν αυτή προωθείται από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ δημιουργούν συνθήκες εγκλωβισμού του λαού στο νέο «διπολισμό».


Η αντιπαράθεση συγκυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ περί «βλαχοδήμαρχων»,  «ανεξάρτητων», «ικανών» δεν μπορεί να κρύψει ότι αυτές οι δυνάμεις από κοινού σε μια σειρά δήμους στήριξαν υποψήφιους δήμαρχους, όπως επίσης και το ότι  εφαρμόζουν σε τοπικό επίπεδο, κατά γράμμα, όλες τις επιταγές μιας βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.


OI ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.