powered by Surfing Waves

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Σχολικό Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας το Γυμνάσιο Μαντουδίου




Συγκροτήθηκαν τα Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΣΚΕΔ), ανά Δ/νση Εκπ/σης
όπως στον παρακάτω πίνακα.

To Γυμνάσιο Μαντουδίου ορίζεται σαν ΣΚΕΔ και συμπεριλαβάνει στην ομάδα του το  Γυμνάσιο Μαντουδίου, Γυμν.Προκοπίου, Γυμν.Αγ.Άννας, και  το Γυμνάσιο Λίμνης.

Πριν μερικές ημέρες δημοσιεύτηκε και η  Η Υ.Α για την “Οργάνωση και Λειτουργία ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ για το σχολικό έτος 2013−2014

Ο όρος «Ενισχυτική Διδασκαλία» στην πρώτη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Γυμνάσιο – αναφέρεται στην παρακολούθηση αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας σε μαθήματα όπως είναι η Γλωσσική Διδασκαλία (Αρχαία και Νέα Ελληνικά), τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Χημεία, οι Ξένες Γλώσσες κλπ.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία, ως υποστηρικτικός θεσμός της εκπαίδευσης, μπορεί να αποτελέσει μία από τις ειδικά στοχευμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας και  αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος στην κατεύθυνση της ενίσχυση της ισότητας των ευκαιριών και της δυνατότητας πρόσβασης και συμμετοχής όλων στο εκπαιδευτικό σύστημα. Σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι η επανένταξη των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία, η μείωση της μαθητικής διαρροής καθώς και η βελτίωση της απόδοσής τους. Οι μαθητές που συμμετέχουν θα πρέπει να είναι σε θέση, χωρίς επιπλέον δαπάνες σε συμπληρωματικά εξωσχολικά μαθήματα, να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και να έχουν πρόσβαση στη δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενική – Τεχνική Εκπαίδευση).

Με υπουργική απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. καθορίζεται η οργάνωση και λειτουργία του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας, των Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθώς και οι αρμοδιότητες και το πλαίσιο απασχόλησης των εμπλεκομένων στα προγράμματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Την ευθύνη έκδοσης και εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης έχει ο Φορέα Πρότασης και Λειτουργίας των Πράξεων (Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ – Τμήμα Έ Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και Ενισχυτικής Διδασκαλίας).


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.