powered by Surfing Waves

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Τελικά ο Κανελόπουλος είναι υπέρ ή κατά των διοδίων στο Σχηματάρι; Ποιον να πιστέψουμε;




Διαβάσαμε στον αξιόπιστο έντυπο Παλμό της Β.Ε. της 14/12/13 ότι ο.κ. Κανελόπουλος καταψήφισε  το ψήφισμα  του δήμου για τα διόδια  δηλώνοντας "Δε συμφωνώ. Θέλω τα διόδια, γιατι έτσι φτιάχτηκε ένας δρόμος Σχηματάρι-Χαλκίδα που δεν γίνονται ατυχήματα. Αντιθέτως πιστεύω  ότι πρεπει να μπουν διόδια και στο δρόμο Χαλκίδας-Ιστιαίας για να περνάμε με ασφάλεια από το Δερβένι"

Στα δημοσιευμένα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου φέρεται να είπε: "Θα συμφωνούσα με την επιβολή διοδίων αν τα χρήματα χρησιμοποιούταν αποκλειστικά και μόνο για την κατασκευή δρόμων
που να εξασφαλίζουν ασφάλεια στους πολίτες
" και να υπερψηφίζει το ψήφισμα.



Πόσο ακριβή είναι τα πρακτικά του δήμου;

 Τα πρακτικά της συνεδρίασης από το Διαύγεια

Στέφου: Πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου  Μεταφορών να τοποθετήσουν διόδια στο δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα.
Λαμβάνοντας υπόψη μας την οικονομική ύφεση που μαστίζει την χώρα μας, την μειωμένη τουριστική κίνηση στην περιοχή μας, καθώς και την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου της Βόρειας Εύβοιας, αν η πρόθεση του Υπουργείου γίνει πράξη, θα είναι ένας ακόμα αποτρεπτικός παράγοντας για αύξηση των επισκεπτών προς το Δήμο μας.
Εισηγούμαι προς το Σώμα την έκδοση ψηφίσματος κατά της τοποθέτησης διοδίων στο δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα.

Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη :
α) Την εισήγηση του Προεδρείου
β) Την άποψη του δημοτικού συμβούλου κ. Τσούμαρη Αθανασίου: Να μας απαντήσει ο Υπουργός Μεταφορών ,που πήγαν τα χρήματα του Σχηματαρίου εδώ και τόσα χρόνια; Ντροπή τους που ζητούν να βάλουν διόδια κι επιβαρύνουν τον κόσμο ,που υποφέρει ενώ οι ίδιοι ψήφισαν να μην πληρώνουν των διοδίων. Ντροπή τους.
γ)Κανελλόπουλος Ιωάννης: Θα συμφωνούσα με την επιβολή διοδίων αν τα χρήματα χρησιμοποιούταν αποκλειστικά και μόνο για την κατασκευή δρόμων που να εξασφαλίζουν ασφάλεια στους πολίτες.

ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι  Κι Ε γ κ ρ ί ν ε ι την έκδοση του πιο κάτω ψηφίσματος:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Στις συμβάσεις παραχώρησης των μεγάλων έργων οδοποιίας το Υπουργείο προχωρά σε τροποποιήσεις με την ιδέα είσπραξης διοδίων στο δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα.
Μια τέτοια ενέργεια προκαλεί το κοινό αίσθημα των κατοίκων της βορειοκεντρικής Εύβοιας, αφού στις τελευταίες δεκαετίες κανένα ουσιαστικό έργο οδοποιίας δεν έχει γίνει στην περιοχή μας. Το οδικό δίκτυο της βορειοκεντρικής Εύβοιας, είναι σε άθλια κατάσταση. Ακόμη και τα χρόνια
προβλήματα από τις καταπτώσεις, στη περιοχή Δερβένι και στο τμήμα «Ροβιές – Αιδηψός» δεν έχουν αντιμετωπιστεί.
Η ενέργεια του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, για τοποθέτηση διοδίων στη περιοχή Σχηματάρι – Χαλκίδα, που ουσιαστικά είναι η πύλη εισόδου προς την βόρεια Εύβοια, θα καταστήσει αποτρεπτική τη διάθεση επισκεψιμότητας και ανάπτυξης της περιοχής μας, καθώς οι επισκέπτες θα κληθούν να πληρώσουν διόδια και στη συνέχεια να εισέλθουν σε ένα άθλιο οδικό δίκτυο, το οποίο δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την πληρωμή διοδίων.
Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή και ζητούμε από το Υπουργείο, να αναθεωρήσει τη θέση του, να δει επιτέλους τα ουσιαστικά προβλήματα της περιοχής μας και να ενεργήσει άμεσα για την επίλυση αυτών.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.