powered by Surfing Waves

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Λ. Γρηγοράκος: «Ακόμη δεν ξέρουμε τον αριθμό των υπαλλήλων στους ΟΤΑ»





Για τον αριθμό των υπαλλήλων στους ΟΤΑ, αλλά και για τις δημοτικές επιχειρήσεις μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τον αριθμό των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου που εργάζονται στους δήμους
Ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι στους δήμους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, εργάζονται αυτή τη στιγμή 93.973 υπάλληλοι. Από αυτούς, 66.821 υπάλληλοι είναι δημοσίου δικαίου και ΙΔΑΧ, 12.363 είναι έκτακτο προσωπικό, 10.110 είναι το τακτικό προσωπικό των ΝΠΔΔ και 4.679 είναι το έκτακτο προσωπικό στα ΝΠΔΔ.
Όσον αφορά όμως τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου που εργάζονται στους ΟΤΑ, το υπουργείο δεν έχει κανένα στοιχείο για τον αριθμό τους και δεν μπορεί να τους υπολογίσει.

Θα μπει «λουκέτο» στις ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις

«Θα μπει λουκέτο μόνο στις ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις», τόνισε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται και από τον Καλλικράτη. Το ποιές θα είναι αυτές δεν το γνωρίζει ακόμα το υπουργείο, καθώς από τις 750 δημοτικές επιχειρήσεις, μόνο οι 520 έχουν αποστείλει στοιχεία, ενώ απομένουν 230 για να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση.
Ο κ. Γρηγοράκος αναφέρθηκε και στα δημοτικά ραδιόφωνα ρίχνοντας το μπαλάκι στους δήμους. «Αν μπορούν οι δήμοι να συντηρήσουν τα δημοτικά τους ραδιόφωνα, ας τα συντηρήσουν.», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν ακόμα μισθοί στο δημόσιο που αγγίζουν τα 7.000 ευρώ


«Υπάρχουν ακόμα δημοτικοί υπάλληλοι που παίρνουν μισθούς μεταξύ 5.000 και 7.000 ευρώ» δήλωσε ο κ. Γρηγοράκος και ανέφερε ως παράδειγμα μισθό διευθυντή δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) στην επαρχία που ο μισθός του αγγίζει τα 7.000 ευρώ.

«Αυτός είναι και ο λόγος που θα εντάξουμε τις Δ.Ε.Υ.Α. στο ενιαίο μισθολόγιο», είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε «Δεν θα πειράζουμε τους 4.500 υπαλλήλους των Δ.Ε.Υ.Α., αλλά η κατάσταση αυτή με τους μισθούς δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι δυνατόν οι μισοί δήμοι της χώρας να διαθέτουν το 85% των πόρων τους σε μισθούς.»

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.