powered by Surfing Waves

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Φέουδο ο δήμος. Ασυμμόρφωτοι και αμετανόητοι για το Βιολογικό Καθαρισμό. Προβλήματα και στη Λίμνη



Από Kireas.org

Δεν έχει συμμορφωθεί ακόμη η Δημοτική Αρχή για το Βιολογικό Καθαρισμό Μαντουδίου και Λίμνης

Έχουν περάσει 2 μήνες από την έκθεση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας που διαπίστωνε κάκιστη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Μαντουδίου. Λογικά, η Δημοτική Αρχή όφειλε να συμμορφωθεί άμεσα και να διασφαλίσει την δημόσια υγεία. Ένα νέο έγγραφο δείχνει την νωθρότητα, απραγία, περιφρόνηση των νόμων και αθέτηση των υποχρεώσεων της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους δημότες. Υποχρεώσεις προς τους δημότες που πληρώνουν κανονικά τα τέλη τους για κάτι που δεν λαμβάνουν, την σωστή διαχείριση των αποβλήτων και καθαριότητα.

Κοινοποιήθηκε στον Kireas.org έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Υδάτων με το οποίο όχι μόνο επιβεβαιώνεται μέρος των καταγγελιών του για αθέτηση των υποχρεώσεων του Δήμου, αλλά αποκαλύπτονται και νέες παραβάσεις. Για 3 χρόνια ο δήμος Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας κατά παράβαση της νομοθεσίας δεν έχει αποστείλει τα λειτουργικά δεδομένα του Βιολογικού Καθαρισμού Μαντουδίου από τα οποία ελέγχεται η καλή του λειτουργία. Ουσιαστικά δεν έχει ενοχληθεί να αποστείλει ποτέ αυτά τα στοιχεία. Το ίδιο έγγραφο κάνει αναφορά και στο βιολογικό της Λίμνης όπου και εκεί ο δήμος φαίνεται να αθετεί της υποχρεώσεις του.

Να επισημανθεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο στις 11/12/13 ο κ. Ψαρρός αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα που απασχολούν το δήμο, σε μια κρίση υστερίας και ηγεμονισμού επιδόθηκε στην αναζήτηση νέων αποδιοπομπαίων τράγων. Δεν παράλειψε βέβαια να επιτεθεί πάλι στο Kireas.org, την αντιπολίτευση η οποία αποχώρησε, τον προϊστάμενο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και την κίνηση για το νερό της Κηρίνθου. Κύριε Ψαρρέ για το ότι δεν λειτουργεί σωστά ο βιολογικός καθαρισμός δεν φταίει ο Kireas.org, ούτε o προϊστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Ευβοιας, ούτε η αντιπολίτευση, ευθύνεστε αποκλειστικά εσείς και κανένας άλλος.

Το σχετικό έγγραφο.





H Οδηγία 91/271/ΕΟΚ «για την επεξεργασία και διάθεση αστικών λυμάτων», όπως αυτή τροποποιήθηκε με την Οδηγία 98/15/ΕΕ, έχει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος από τις επιπτώσεις της διάθεσης ανεπεξέργαστων ή ανεπαρκώς επεξεργασμένων αστικών και ορισμένων βιομηχανικών λυμάτων και των παραπροϊόντων τους. Στην Ελλάδα η εν λόγω οδηγία ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο με την Κ.Υ.Α. 5673/400/1997 (Φ.Ε.Κ. 192Β/14-3-1997), με τίτλο ''Μέτρα και Όροι για την επεξεργασία των Αστικών Λυμάτων''. Το 1999 καθορίστηκε ο κατάλογος των ευαίσθητων αποδεκτών (Κ.Υ.Α. 19661/1982/1999 (Φ.Ε.Κ. 1811Β/29-9-1999), ο οποίος επικαιροποιήθηκε το 2002 (Κ.Υ.Α. 48392/939/3-2-2002 (Φ.Ε.Κ. 405Β/3-4-2002).

Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 15 της Οδηγίας υποβάλλονται ανά διετία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή της Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ στη χώρα μας (συλλογή, επεξεργασία και διάθεση των επεξεργασμένων αστικών λυμάτων), αλλά και στα υπόλοιπα Κράτη Μέλη.

Στο πλαίσιο των απαιτήσεων της Οδηγίας, ολοκληρώθηκε και λειτουργεί η Εθνική Βάση Δεδομένων, για την δια μέσω διαδικτύου εισαγωγή των αποτελεσμάτων παρακολούθησης της λειτουργίας των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) και την άμεση παρακολούθηση της πορείας εφαρμογής της Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ στην Ελλάδα. Η καταχώρηση όλων των στοιχείων και λειτουργικών δεδομένων των ΕΕΛ έχει ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιείται απευθείας από τους αρμόδιους φορείς λειτουργίας τους.

Στη βάση καταχωρούνται και είναι διαθέσιμα στο κοινό τεχνικά και λειτουργικά δεδομένα των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στην Ελλάδα, πληροφορίες για τον τρόπο διάθεσης ή επαναχρησιμοποίησης των λυμάτων και της ιλύος και οι περιβαλλοντικοί όροι για κάθε εγκατάσταση.

Τα λειτουργικά δεδομένα αξιολογούνται και ελέγχονται για κάθε εγκατάσταση η συμμόρφωση με τις επιταγές της νομοθεσίας περί επεξεργασίας και διάθεσης αστικών λυμάτων.





Σχετικά

Εθνική Βάση Δεδομένων των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων
ypeka.plexscape.com/.

Τα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού Μαντουδίου χύνονται ανεπεξέργαστα στην θάλασσα του Κυμασίου. 12 παραβάσεις διαπίστωσε το πόρισμα.
http://kireas.org/smf/index.php?topic=1298.0

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ: Λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας - Αριθ. πρωτ. : 3891/9.9.2013 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
http://www.scribd.com/doc/179077045/porisma-bioka1-pdf


Καταγγελία Kireas.org: Παραβίαση όρων ΑΕΠΟ της ΕΕΛ Μαντουδίου του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης 19 Ιουνίου 2013
http://kireas.org/smf/index.php?topic=1273.0


Ανακοίνωση Kireas.org: Επικίνδυνη για την δημόσια υγεία θαλάσσια ρύπανση στο Κυμάσι από το βιολογικό Μαντουδίου 3/7/1013

http://kireas.org/smf/index.php?topic=1274.0


ΑΕΠΟ για την ΕΕΛ Μαντουδίου (Α.Π..52306/5718 /19.10.10 και ΑΔΑ : 4ΙΞ6ΕΑ-0
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%99%CE%9E6%CE%95%CE%91-0

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.