powered by Surfing Waves

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Η άχρηστη "χρυσή" ιστοσελίδα του δήμου μας θέλει και άλλο χρήμα



Η οικονομικη επιτροπή ενέκρινε την διάθεση πίστωσης 2.000,00 Ευρώ, για «Συντήρηση και ανάπτυξη ιστότοπου». Έγινε απευθείας ανάθεση στην Επιχείρηση «********», που εδρεύει στη Χαλκίδα, με , έναντι αμοιβής ευρώ 1.918,8€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%.

 Η ιστοσελίδα του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας (malian.gov.gr ) λανσαρίστηκε στις 29 Μαρτίου 2011. Δεν είναι γνωστό πόσο κόστισε, δέν υπήρχε Διαύγεια τότε.  Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου διαλαλούσε ότι η ιστοσελίδα «είναι ανοιχτή και φιλόξενη για όλους τους δημότες και τους φίλους και θα εμπλουτίζεται συνεχώς».

Η ιστοσελίδα του δήμου έχει περιπέσει σε αχρηστία, όχι γιατί έχει κάποιο λειτουργικό πρόβλημα αλλά γιατί ο δήμος  μας δεν την χρησιμοποιεί σωστά. Δεν εξυπηρετεί ούτε τις βασικές λειτουργίες πληροφόρησης προς το Δημότη. Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας  έχουν σταματήσει να αναρτούν τις αποφάσεις των οργάνων των δήμων και άλλες αποφάσεις που είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να αναρτούν.Οι τελευταίες αναρτημένες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι Ιούλιος του 2012*. Παρόλα αυτά δεν παραλείπουν κάθε χρόνο να ξοδεύουν χρήματα για την συντήρηση της. Το 2012 ξόδεψαν άλλες 2.000 Ευρώ για την συντήρηση της. Υπάρχει και το σκάνδαλο του δωρέαν δημοτικού Wifi   που κόστισε 84.000 ευρώ και δεν λειτούργησε ποτέ όπως έπρεπε.


Οι  ιστοσελίδες των δήμων είναι συνήθως διαδικτυακές  πύλες μέσω των οποίων παρέχονται  on line υπηρεσίες του Δήμου μέσω αμφίδρομης επικοινωνίας και θα εξασφαλίσει την επαφή με τον πολίτη  για την ικανοποίηση των αιτημάτων του»,

Μεταξύ των ηλεκτρονικών συναλλαγών που θα παρέχονται μέσω  μιας Δικτυακής Πύλης  μπορεί να είναι:
• Ηλεκτρονικές Αιτήσεις Πιστοποιητικών Δημοτολογίου,
• Πληρωμή Δημοτικού Φόρου,
• Αιτήματα & Καταγγελίες Πολιτών,
• Ενημέρωση Δικαιούχων για τους τίτλους πληρωμής,
• Ηλεκτρονικές Αιτήσεις για Βεβαιώσεις ΤΑΠ,
• Πληρωμή Προστίμων ΚΟΚ,
• Υπηρεσία ενημέρωσης του κοινού για πλήρωση θέσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της περιοχής και υποβολής της αντίστοιχης ηλεκτρονικής αίτησης.
• Σύστημα δωρεάν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις υπηρεσίες του Δήμου μέσω Ιντερνετ με χρήση της τεχνολογία VoIP.
•Την προμήθεια και εγκατάσταση βασικού εξοπλισμού στο Δήμο (PCs, Printers, Scanners) για την ενημέρωση και τοπική λειτουργία της Διαδικτυακής Πύλης,

•Δράσεις προβολής και προώθησης της Διαδικτυακής Πύλης στην τοπική κοινωνία του Δήμου.
 η δημιουργία ημερίδων, φυλλαδίων καθώς και εκθεσιακού περιπτέρου


 Διαβάστε επίσης:


Ο ιστότοπος του δήμου μας "αναπτύσσεται" και "αναβαθμίζεται". Κυριακή, Σεπτεμβρίου 23, 2012

*Η ημερομηνία διορθώθηκε μετά από παρέμβαση του κ. Τζαχρήστου απο Δεκέμβρη του 2011 σε Ιούλιο του 2012

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.