powered by Surfing Waves

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ζωή μόλις... 11 ημερών απομένει σε 227 δημοτικές επιχειρήσεις. Η ΔΕΥΑ μας θα την γλυτώσει;



Από τις 748 δημοτικές επιχειρήσεις που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, έχουν, ήδη, καταθέσει πλήρη οικονομικά στοιχεία έως τώρα 521 επιχειρήσεις. Όσες δεν προσκομίσουν τα στοιχεία θα κλείσουν.


Προκειμένου να αποφύγουν μία τέτοια εξέλιξη, οι υπολειπόμενες επιχειρήσεις έχουν περιθώριο έως το τέλος του χρόνου να στείλουν και αυτές τα απαραίτητα στοιχεία.

Το φάσμα του λουκέτου αντιμετώπίζουν και όσες εμφανίζουν επί τρία συνεχή έτη παθητικό, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Καλλικράτη.

Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που αφορούν κοινωνικές δομές, ενώ για την τύχη των δημοτικών ραδιόφωνων οι ίδιες πηγές επικαλούνται παλαιότερη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, ότι πρόκειται για επιχειρήσεις ειδικού σταθμού και για την τύχη τους θα αποφασίσουν οι δήμαρχοι.

Γρηγοράκος: Συνεχής βελτίωση της Αυτοδιοίκησης μέσω της κινητικότητας
«Εργαλείο που θα βελτιώσει τις υπηρεσίες των οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υποουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, τη μελέτη για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, μετά τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου, με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού, Δημήτρης Ραπακούλιας, ενώ από την πλευρά της ΚΕΔΕ συμμετείχαν ο πρόεδρός της, Κώστας Ασκούνης, ο γγ, Απόστολος Κοιμήσης, ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Κουράκης και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ στην Ένωση και δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γρηγοράκος τόνισε ότι η συζήτηση ήταν «ουσιαστική και εποικοδομητική» και αποφασίστηκε από κοινού «η επικαιροποίηση της μελέτης» η οποία θα έχει μόνιμο και συστηματικό χαρακτήρα, μάλλον ανά εξάμηνο. Όπως επισήμανε «η μελέτη δεν έχει σχέση με την εθελοντική κινητικότητα, τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα». Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι η «εθελοντική κινητικότητα θα περάσει μεθαύριο στη Βουλή» και διευκρίνισε: «Είναι κάτι ξεχωριστό από τη μελέτη, που πιστεύω ότι θα λύσει τα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα αποτελέσει ένα συνεχές εργαλείο για τη βελτίωση των υπηρεσιών των ΟΤΑ σε όλη τη χώρα».

ΚΕΔΕ: Καμία σχέση με απολύσεις και διαθεσιμότητα
Εκ μέρους της ΚΕΔΕ, ο κ. Ασκούνης σημείωσε ότι «έγινε μία πρώτη καταγραφή από το υπουργείο Εσωτερικών για την κατάσταση στις δομές των δήμων. Η καταγραφή θα επικαιροποιηθεί και θα διορθωθεί». Όπως είπε, στην επικαιροποίηση θα ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε δήμου και επανέλαβε ότι η μελέτη «δεν έχει καμία σχέση με απολύσεις και διαθεσιμότητα».

Οι δυο πλευρές αποφάσισαν τη σύσταση διαρκούς επιτροπής αλληλοενημέρωσης, που θα συμμετέχουν το υπουργείο και η ΚΕΔΕ, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.