powered by Surfing Waves

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Το νέο ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού για το νερό.



ΣΤΑΓΩΝΕΣ: νέο ντοκιμαντέρ για το νερό

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του νέου ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού για το νερό. Ταξιδεύοντας σε πέντε περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο) θα δούμε ότι ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, καθώς και ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει πολλές αθέατες πτυχές που μένει να αποκαλυφθούν.

Έχουμε πιάσει δουλειά! Και ζητάμε τη βοήθειά σας.

Μετά την πρώτη μου ενασχόληση με τον κόσμο του ντοκιμαντέρ με το ντοκιμαντέρ Golfland?, δεν θα μπορούσα να μείνω μακριά από τη μαγεία της οπτικοακουστικής έρευνας για πολύ. Η αλήθεια πάντως είναι πως όλα ξεκίνησαν πριν κι από το Golfland?, από το βιβλίο Ταξίδι στη Σαμοθράκη: ένα πολιτικό ημερολόγιο, ένα βιβλίο για την κρίση πριν ακόμη αυτή αρχίσει να προβάλεται και να συζητιέται. Μια έρευνα με πολλές παραμέτρους, που έκτοτε δίνει συνεχώς νέα πεδία ενασχόλησης και έρευνας. Το σημερινό είναι, νομίζω το πιο σημαντικό: το νερό. Και, αν και κινδυνεύει κανείς να κατηγορηθεί ως υπερφίαλος χαρακτηρίζοντας το αντικείμενο της έρευνάς του το πιο σημαντικό, για το νερό δύσκολα θα μπορούσε να με κατηγορήσει κανείς!


www.stagonesdoc.gr




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.