powered by Surfing Waves

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Γ. Μανιάτης: H Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη στήριξη της διοίκησης μπορεί να κάνει άλματα


«Η τοπική αυτοδιοίκηση με τη στήριξη της κεντρικής διοίκησης, μπορεί να κάνει άλματα». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την υπογραφή συμβάσεων δέκα νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 35,32 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για έργα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΚΑ, ύστερα από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού.

Στη δήλωσή του ο υπουργός ΠΕΚΑ, παραπέμποντας στα λόγια του Αϊνστάιν, είπε: «"Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε, όταν τα δημιουργήσαμε". Ως χώρα πρέπει να αλλάξουμε μυαλά και τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων».

Επεσήμανε δε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για την επίλυση των προβλημάτων να στηριχτούμε σε δύο πυλώνες: τους ανθρώπους - "μυαλά" και το περιβάλλον. Χρειάζεται μεταρρύθμιση στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Όλοι πήραμε ένα μάθημα κι έτσι ελπίζω ότι τώρα γίναμε σοφότεροι».

Αναλυτικά, οι συμβάσεις κατασκευής έργων που υπεγράφησαν αφορούν σε αποκαταστάσεις ΧΑΔΑ, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 6,63 εκατ. ευρώ και πιο συγκεκριμένα, στη δεύτερη φάση αποκατάστασης ανενεργών ΧΑΔΑ σε Βαρνάβα, Κάλαμο, Γραμματικό και Αυλώνα, προϋπολογισμού 1,67 εκατ. ευρώ, στην αποκατάσταση ανενεργών ΧΑΔΑ στα Μέθανα και το Αγκίστρι, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ και στην αποκατάσταση ΧΑΔΑ Σπετσών, προϋπολογισμού 3,96 εκατ. ευρώ.

Επίσης, εξαγγέλθηκε η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Παλαιό Φάληρο και ανοικτών γηπέδων στον περιβάλλοντα χώρο, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, η προσθήκη δύο υπογείων και επισκευή, αποκατάσταση, ανακαίνιση υπαρχόντων κτιρίων, όπως επίσης και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στην Κηφισιά, συνολικού προϋπολογισμού 11,5 εκατ. ευρώ.

Εξαγγέλθηκαν ακόμα η κατασκευή βασικών συλλεκτήρων και η ολοκλήρωση συλλεκτήρων απορροής ομβρίων υδάτων της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης και πέριξ στο δήμο Μοσχάτου, συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ, η συντήρηση αντλιοστασίων, αρμοδιότητας ΔΚΕΣΟ, προϋπολογισμού 850 χιλ. ευρώ, η αποκατάσταση βλαβών κρηπιδωμάτων του νέου λιμένα Πόρου, προϋπολογισμού 568,4 χιλ. ευρώ, η ανάπλαση των οδών Προύσης – Αβέρωφ στους δήμους Αγ. Βαρβάρας και Αιγάλεω, προϋπολογισμού 2,87 εκατ. ευρώ, ενώ υπογράφηκε και η σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταφοράς και εξαγωγής παλαιών τεφρών του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, προϋπολογισμού 700 χιλ. ευρώ.

Παράλληλα, υπογράφτηκαν τέσσερις προγραμματικές συμβάσεις, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ, που αφορούν στη βελτίωση και στη συντήρηση της οδού Φειδιππίδου του δήμου Μαραθώνα, προϋπολογισμού 400 χιλ. ευρώ, τη μελέτη για την αντιμετώπιση του πλημμυρικού φαινομένου στο ανατολικό τμήμα της δημοτικής ενότητας Άνω Λιοσίων του δήμου Φυλής, προϋπολογισμού 830,4 χιλ. ευρώ, την αποπληρωμή μελετών του βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή Δροσούπολης του δήμου Φυλής και του βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή Αγ. Νικολάου του δήμου Φυλής, προϋπολογισμού 388 χιλ. ευρώ, καθώς επίσης και η μελέτη ολοκλήρωσης αστικής ανάπλασης της περιοχής λίμνης Ζεφυρίου του δήμου Φυλής, προϋπολογισμού 600 χιλ. ευρώ.

Αναφερόμενος στους στόχους της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι «τον επόμενο χρόνο θα πρέπει να διεκδικήσουμε να μην καταδικαστούμε από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τους ΧΑΔΑ».

Επιπροσθέτως μιλώντας για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Αττικής, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του έτους, ανέφερε ότι από κοινού με τον περιφερειάρχη Αττικής, πρόκειται να προσφερθεί «στο λεκανοπέδιο και, κατ΄ επέκταση στο 1/3 του πληθυσμού της πατρίδας μας, ένας νέος οδικός χάρτης διεξόδου που θα στηρίζεται στην αειφορία και στο όραμα για το μέλλον».

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ευχαρίστησε τον υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκη, για την καθημερινή και ουσιαστική επαφή, ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτη, αφού τον ευχαρίστησε, τόνισε ότι η Αττική δεν πρέπει να χάσει το στοίχημα με το περιβάλλον.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι των περιοχών στις οποίες πρόκειται να κατασκευαστούν τα έργα, αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η χρηματοδότησή των έργων γίνεται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2007-2013, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.