«Η διαφθορά μας κοστίζει 12 δις ετησίως» δήλωσε ο γ. γραμ. Γιώργος Σούρλας από την Λαμία μιλώντας στους αυτοδιοικητικούς που παρακολούθησαν σχετική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Εσωτερικών, η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς και την Αποκεντρωμένη διοίκηση.
Σε δηλώσεις του ο Σούρλας εμφανίσθηκε αποφασισμένος να συγκρουσθεί με τα κυκλώματα και ζήτησε την συνεργασία των πολιτών.«Η διαφθορά μας οδήγησε σε χρεωκοπία και εθνική ταπείνωση» τόνισε ο γενικός γραμματέας και μετέφερε τα λόγια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον ίδιο όταν του ζήτησε να αναλάβει την γενική γραμματεία.Ανάλογες ημερίδες για την διαφθορά στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιούνται σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας αφού όπως τόνισε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος στην ομιλία του το ζήτημα της διαφάνειας αποτελεί την πρώτη Εθνική προτεραιότητα και για τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.
Ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε επίσης την συνεργασία των αυτοδιοικητικών στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου. «Ακόμη και 6 μήνες πριν τις εκλογές προλαβαίνουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γρηγοράκος.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κλέαρχος Περγαντάς μιλώντας νωρίτερα στο Star Κεντρικής Ελλάδας είχε απαντήσει ήδη αρνητικά στο θέμα το εκλογικού νόμου. « Δεν είναι διαφάνεια να μιλάμε 6 μήνες πριν για αλλαγή του εκλογικού νόμου».