powered by Surfing Waves

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Συμεών: Μην ρωτάτε εμένα, οι περιφέρειες είναι αρμόδιες για την μεταφορά των μαθητών



Η μεταφορά των μαθητών συνδέεται με την εκπαιδευτική διαδικασία και τα προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε χρόνο μας αγγίζουν όλους. Ωστόσο, δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την έννοια ότι το Υπουργείο δεν είναι αυτό που διαθέτει τις σχετικές πιστώσεις, δεν υλοποιεί και δεν ελέγχει τη διαδικασία, η οποία, μετά τον Καλλικράτη, ανήκει στους ΟΤΑ, κάτι που θα πρέπει να γνωρίζουν και οι βουλευτές για να απευθύνουν σωστά τις ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου στο αρμόδιο υπουργείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 24001/2013, «οι Περιφέρειες  μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων σχολείων» με δαπάνη που για το τρέχον έτος θα καλυφθεί με μεταφορά πόρων από τους ΚΑΠ των Δήμων στις Περιφέρειες και η οποία είναι  55.000.000 ευρώ περίπου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.