powered by Surfing Waves

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Εργατικό Κέντρο προς Περγαντά: Εάν έχεις μπέσα και τσίπα να παραιτηθείς

 

 

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας.


Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ και όλα τα Σωματεία, που βρίσκονται στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Περιφερειακού Μεγάρου στην Χαλκίδα, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία καταγγέλλουμε τον ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΩΣ ΨΕΥΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗ.

Ενώπιον όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου που είχε γίνει στη Λαμία στις 30/9/2013, είχε ανακοινώσει ότι του τηλεφώνησε ο Υπουργός Εργασίας ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ και ΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ για την Παρασκευή 4/10/2013 στις 12 το μεσημέρι στον Υπουργό Εργασίας.

Διαβεβαιώνουμε όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους παριστάμενους εκεί Βουλευτές εργαζόμενους κ.λ.π., ότι τηλέφωνο δεν υπήρξε ποτέ, ραντεβού δεν υπήρξε και τους ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Πιστεύουμε ότι και όλο αυτό το επικοινωνιακό σώου που δόθηκε με την παραίτηση του κ. Μπουραντά, ήταν μέσα στα πλαίσια του αποπροσανατολισμού και κοροϊδίας όλων μας.

Συνεχίζοντας ο κ. Περγαντάς τα ψεύδη του, στέλνει και έγγραφο- πρόσκληση προς τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και αναφερόμενος στα Σωματεία που έχουν τα μεγάλα προβλήματα αλλά και τους βουλευτές του Νομού και τον Δήμαρχο, για ραντεβού που δεν υπήρξε ποτέ.

Ως άλλος Μινχάουζεν μέσα στο Υπουργείο Εργασίας μας ανακοίνωσε, ότι ο κ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις γι αυτό δεν θα παραβρεθεί.

Ουδέποτε ο Υπουργός ήταν ενήμερος ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.

Για ακόμη μια φορά προσπάθησε να εξαπατήσει όλους τους εκπροσώπους θεσμών όπως το Εργατικό Κέντρο, τα Σωματεία εργαζομένων ΣΕΛΜΑΝ – ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΝΕΟΣΕΤ – ΙΝΤΕΡΚΕΜ – ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ αλλά και του Βουλευτές ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ , ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΚΩΣΤΑΝ/ΝΟ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟ και τον Δήμαρχο Χαλκιδέων ΖΕΜΠΙΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ.

Οι εργαζόμενοι από την πρώτη εβδομάδα της κατάληψης, προσπαθούσαν και προσπαθούν να βρεθεί κάποια λύση, για να λήξει και η ΚΑΤΑΛΗΨΗ.

Από ότι αποδεικνύεται, καμιά πρότασή τους δεν έχει δεχτεί και αντιθέτως μπαίνουν συνέχεια τρικλοποδιές για να μην λυθεί η ΚΑΤΑΛΗΨΗ.

Κάποιοι δεν επιθυμούν τις συναντήσεις και τις σαμποτάρουν, διότι ενδεχομένως φοβούνται ότι θα αποκαλυφθούν πολλά.

Ο Περιφερειάρχης πρέπει να δώσει λόγο σε όλους αυτούς που κορόιδεψε (Περιφερειακό Συμβούλιο , Εργατικό Κέντρο, Σωματεία, Βουλευτές, Δήμαρχο) αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους της Εύβοιας και εάν έχει ΜΠΕΣΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑ, που λέει ο λαός ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.



ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ (Περιφερειακό Συμβούλιο – Βουλευτές – Δήμαρχο)



ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

___________________________

Τι απάντησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και στα σωματεία...


«Είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή στάθηκα κοντά στα προβλήματα των εργαζομένων της Π.Ε. Εύβοιας. Ανεδείχθησαν τα ζητήματα αυτά με πρωτοβουλία μου ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου και της κοινωνίας.

Η συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας ήταν δεδομένη και πραγματικό γεγονός. Την παραμονή της συνάντησης ειδοποιήθηκε το γραφείο μου στην Περιφέρεια από το γραφείο του Υπουργού, ότι η συνάντηση θα πραγματοποιείτο με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου και την αρμόδια Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, διότι ο Υπουργός λόγω απρόοπτου γεγονότος δεν μπορούσε να παρασταθεί.

Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας είναι ενιαία και ότι αν δεν αποχωρούσαν οι εργαζόμενοι από τη συνάντηση θα μπορούσαν να εξεταστούν τα προβλήματα σε βάθος και να δοθούν λύσεις.

Οι λόγοι που αποχώρησαν είναι απολύτως ακατανόητοι. Οι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο μου είναι απολύτως απαράδεκτοι, αβάσιμοι και συκοφαντικοί. Είναι προφανές ότι η κοινωνία μας κρίνει όλους.

Είναι επίσης προφανές ότι η πολυήμερη κατάληψη της Π.Ε. Εύβοιας δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην κοινωνία και θα πρέπει άμεσα να αναλάβουν την ευθύνη τους.
Είναι αυτονόητο ότι δεν θα υπάρξει καμία άλλη απάντηση από μέρους μου και ούτε άλλος κανένας δημόσιος διάλογος.
Κρινόμαστε όλοι από τις πράξεις και τις συμπεριφορές μας.

Τέλος όσοι με συκοφαντούν σήμερα μπορούν με δική τους πρωτοβουλία, να απευθυνθούν στον κ. Βρούτση και στον κ. Κεγκέρογλου οι οποίοι προφανώς θα διαβεβαιώσουν ότι η συνάντηση ήταν συμφωνημένη και βεβαίως αποτελούσε πραγματικό γεγονός».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.