powered by Surfing Waves

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ενδιαφέρον εξωχώριας εταιρείας για την παραλία Μουρτιά στο Κοτσικιά



Παραλία Μουρτιά

 Πριν λίγες μέρες  δημοσιεύτηκαν στο Διαύγεια και την Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 465Δ/13)  τα όρια αιγιαλού  και  την  δημιουργία ζώνης παραλίας στην θέση Μουρτιά, Κοτσικιάς, της Δ.Ε. Νηλέως. Η μελέτη οριοθέτησης της παραλίας σύμφωνα με το Διαύγεια έγινε μετά  από ενδιαφέρον της  εταιρείας με την επωνυμία GEORGETOWN LIMITED ΕΠΕ.

Ποιά είναι η GEORGETOWN LIMITED.

 Η εταιρεία GEORGETOWN LIMITED  είναι εξωχώρια με  έδρα  το Δουβλίνο της  Ιρλανδίας και με διεύθυνση 26 Eustace St, Temple Bar, Dublin 2.   Η εταιρεία έχει δυο μετόχους και σαν διευθυντές  φέρονται οι κκ. Γεράσιμος Σεριάτος και Ανανίας Αρενίκης. Τα στοιχεία και οι λογαριασμοί  της εταιρείας είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά από την αντίστοιχη Ιρλανδική Υπηρεσία Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

Ο κ. Γεράσιμος (Μάκης)  Σεριάτος

Το όνομα του κ. Σεριάτου είχε συνδεθεί με την υπόθεση του εφοπλιστή  Βίκτωρα Ρέστη που συνελήφθηκε  το καλοκαίρι. Διαβασε σχετικό άρθρο της Real.gr "Δεν κατάφερε να καλύψει άλλο τον Ρέστη, ο Σεριάτος"
Για τον κ. Σεριάτο είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο η εφημερίδα το Έθνος με τίτλο 
"Μάκης Σεριάτος: Η ελεύθερη πτώση του...εθνικού διαφημιστή"
"Σεριάτος: Η κατάρρευση του αγαπημένου παιδιού του συστήματος"



Η παραλία του Μουρτια απο την μελέτη οριοθέτησης:

 Κατά το παρελθόν η περιοχή αποτελούσε τμήμα των λειτουργούντων μεταλλείων λευκολίθου, ερείπια των εγκαταστάσεων των οποίων υφίστανται μέχρι σήμερα έως την ακτή, όπου υπήρχε σκάλα φόρτωσης του μεταλλεύματος, ενώ σήμερα η χρήση γης της περιοχής παρουσιάζει τάσεις τουριστικής ανάπτυξης κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, όπου συγκεντρώνει αρκετούς λουόμενους χωρίς βέβαια να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές. Πρόκειται για περιοχή, που διέπεται από τις εκτός σχεδίου πολεοδομικές διατάξεις, με τάσεις τουριστικής ανάπτυξης, χωρίς έργα υποδομής, με μικρού πλάτους και μήκους παραλιακή οδό, η οποία αν και εντάσσεται σε οδικό δίκτυο, το οποίο έχει
χαρακτηριστεί  ως δημοτικός δρόμος, από το γεγονός ότι έχει κατασκευαστεί αυθαίρετα εντός αιγιαλού, διαβρώνεται από την επίδραση του κυματισμού και της δράσης του υφιστάμενου ρέματος, προτείνει τη δημιουργία ζώνης παραλίας πλάτους δεκαπέντε (15) μέτρων, που θεωρείται απαραίτητη για την εξυπηρέτηση της επικοινωνίας ξηράς−θάλασσας και αντίστροφα καθώς και για την εξυπηρέτηση άλλων κοινωφελών σκοπών (έργα υποδομής πρόσβαση στην ακτή κ.λπ.).




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.