powered by Surfing Waves

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ψαρρός: Ευθύνονται οι επαγγελματίες για την αδράνεια του δήμου να μην εισπράττει τέλη πεζοδρομίου για 3 χρόνια


Ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Μαντουδίου ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να καταργήσει την αύξηση του τέλους πεζοδρομίου που αποφασίστηκε χωρίς καμιά διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/3/ 2011. Σύμφωνα με το Εμπορικό Σύλλογο που δεν συμμετείχε στην συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου για την αύξηση των τελών στις 29/3/ 2011 τα τέλη πεζοδρομίου αυξήθηκαν κατά 140% από 2,5 ευρώ το τ.μ. σ σε 6 ευρώ /τ.μ..

Στις 29/3/11 τα τέλη καθορίστηκαν ως εξής

1. Πεζοδρόμια, κοινόχρηστοι τα οποία βρίσκονται σε παραλίες 8,00 €/τ.μ./ ετησίως.
2. Πεζοδρόμια, κοινόχρηστοι χώροι τα οποία δεν βρίσκονται σε παραλίες στα 6,00€/τ.μ. / ετησίως .
3. Πεζοδρόμια, κοινόχρηστοι χώροι που είναι στεγασμένοι μεμόνιμη κατασκευή σε 12,00 €/τ.μ./ ετησίως.
5. Κατάληψη πεζοδρομίων, κοινοχρήστων χώρων με οικοδομικά υλικά σε 0,50€ /τ.μ./ημερησίως.


Από το 2010 που  ανέλαβε τον δήμο ο κ. Ψαρρός  μέχρι φέτος δεν  είχαν  αποσταλθεί  ειδοποιήσεις στους επαγγελματίες για να πληρώσουν  τέλη.   Φέτος ο δήμος  ζητά την πληρωμή των τελών πεζοδρομίου  για τα τελευταία 3 χρόνια  .  Ο Εμπορικός Σύλλογος  Μαντουδίου έκανε τα παραπόνα του και ζήτησε ακύρωση της  αύξησης των τελών που έγινε  το 2011

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Παλμού της Β.Ε. ο κ. Ψαρρός " αντέτεινε ότι τους είχε καλέσει να κάνουν αιτήσεις με τοπογραφικό σχεδιάγραμμα αλλά αμέλησαν, με συνέπεια να καταλαμβάνουν το χώρο χωρίς άδεια από το Δήμο. Παράλληλα τόνισε ότι το θέμα της φορολογίας θα εξεταστεί σε επόμενο Δ.Σ."





0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.