powered by Surfing Waves

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ούτε τα μισά από όσα είχαν προϋπολογισθεί



Δημοσιεύτηκε η τελευταία τριμηνιαία έκθεση για την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2012
Η υλοποίηση του προϋπολογισμού ενός Δήμου εκτός από θεσμική υποχρέωση, αποτελεί κυρίως μια σημαντική πολιτική πράξη, γιατί μέσω του προϋπολογισμού υλοποιείται το πρόγραμμα, το σχέδιο και το όραμα της δημοτικής παράταξης που βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου. Στο δήμο μας που το όραμα είναι θολό, δεν υπάρχουν κοινωνικές δομές, η χρηματοοικονομική θέση του δεν είναι υγειής, δεν γίνεται καμιά προσπάθεια για μείωση των δαπανών, καμιά προσπάθεια αισθητικής αναβαθμισης του δήμου, η τοπική διακυβέρνηση είναι αναποτελεσματική και οι υπηρεσίες στον πολίτη κοστοβόρες και χαμηλής ποιότητας, υπάρχει χαμηλος βαθμός υλοποίησης του προϋπολογισμού.

Ο βαθμός υλοποίησης του προϋπολογισμού του δήμου είναι εξαιρετικά χαμηλός.

Συγκεκριμένα, τα βεβαιωθέντα έσοδα έφθασαν το 2012 μονο το 46% των προϋπολογισθέντων .. Στους πίνακες παρακάτω εμφανίζονται τα στοιχεία με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις. Στο σύνολο των εξόδων του τα πληρωθέντα έφθάσαν το 36,23% των προϋπολογισθέντων (το ίδιο ποσοστο για το 2011 ήταν 46,7% ). Οι αδιάθετες πιστώσεις (μη ενταλθέντα έξοδα) κάλυψαν το 46%, δηλαδή, περίπου το μισό του προϋπολογισμού εξόδων δεν υλοποιήθηκε το 2012.







Η κατάσταση είναι το ίδιο ζιφερή και το πρώτο τρίμηνο του 2013 με πολύ χαμηλούς βαθμούς υλοποίησης όπως φαίνεται στο παρακάτω πινακα.




Διαβάστε επίσης


Προϋπολογίζει να κερδίσει το Λόττο ο δήμος το 2013

Τέλος οι παρεκκλίσεις, απαρέγκλιτα θα πρέπει να εφαρμόσει φέτος τον προϋπολογισμό του ο δήμος

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.