powered by Surfing Waves

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Δεν συζητιέται το πρόβλημα του βιολογικού Μαντουδίου στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρά την απόρριψη, επιμένουν στην μεταφορά των λυμάτων του Πηλίου στο Μαντούδι


Ανακοινώθηκαν τα θέματα που θα απασχολήσουν την επόμενη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  την Τρίτη 23η Ιουλίου 2013 και ώρα 7 μ.μ στην Λίμνη.

Δεν προκαλεί πλέον εντύπωση  που το το αίτημα του συλλόγου Kireas.org στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους κινδυνους στην δημόσια υγεία από την δυσλειτουργία του βιολογικού καθαρισμού δεν θεωρήθηκε αρκετά σοβαρό για να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διαταξη της επόμενης συνεδρίασης.
Αντίθετα το Δημοτικό Συμβούλιο θα ασχοληθεί και προβλέπεται να υπερψηφίσει "ως έχει" την μεταφορά των Λυμάτων του Πηλίου στο υπερκορεσμενο βιολογικό καθαρισμό Μαντουδίου.

Η μελέτη μεταφοράς των λυμάτων του Πηλίου στο Μαντούδι απορρίφθηκε πέρυσι  απο την Περιφέρεια, αλλά επιμένουν

Ως γνωστόν το έργο όπως είναι σχεδιασμένο για την μεταφορά των λυμάτων του Πηλιου στο Μαντούδι δεν ήταν επιλέξιμο για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και ο δήμαρχος είχε δηλώσει στο δημοτικό συμβούλιο στις 23/5/12 ότι θα αναζητηθεί να αναζητηθεί μια άλλη λύση για την κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού στο Πήλι. Ο κ. Καντζούρας είχε δηλώσει "είναι αδύνατον να γίνει βιολογικός στο Πήλι .Θα πολεμήσουμε να περάσουμε το έργο (μεταφοράς των λυμάτων Πηλίου στο Βιολογικό Μαντουδιου) στο ΕΣΠΑ".

Στις 16/3/12 ο κ. Λεοντής τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑ είχε δηλώσει στο διοικητικο συμβούλιο της επιχείρησης οτι με την μεταφορά των λυμάτων του Πηλίου στο Μαντούδι " αποφεύγεται η καταστροφή της παραλίας λουόμενων της Τοπικής Κοινότητας Πηλίου"

Τα θέματα πού θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο


1. Ανακοίνωση –Διαμαρτυρία κατοίκων Σκεπαστής
2. Αίτηση δημοτικού συμβούλου Γεωργατζή Ευαγγέλου για συζήτηση του θέματος της πλατείας τ.κ. Σκεπαστής
3. Αιτήσεις για παραχωρήσεις κοινοχρήστων χώρων
4. Η αρίθ.114/2013 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου περί  «Έγκρισης πρακτικού δημοπρασίας για την μίσθωση κτιρίου για την  στέγαση των οικονομικών και άλλων υπηρεσιών του Δήμου».
5. Η αρίθμ. 129/2013 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου  «Εισήγηση για την 5η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2013»
6. Η αρίθμ. 130/2013 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου  «Έγκριση Ταμιακού Απολογισμού οικ. Έτους 2012»
7. Η αρίθμ. 131/2013 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου  «Σύνταξη έκθεσης Δ΄τριμήνου έτους 2012 για την εκτέλεση του  προϋπολογισμού»
8. Η αρίθμ. 132/2013 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου περί  «Σύνταξης έκθεσης Α΄τριμήνου έτους 2013 για την εκτέλεση του  προϋπολογισμού»
9. Η αρίθμ. 137/2013 απόφαση Οικονομική Επιτροπής του Δήμου  «Εισήγηση για την 6η αναμόρφωση προϋπολογισμού»
10. Η αρίθμ. 139/2013 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής «Έγκριση  ολοκληρωμένου προγράμματος Δράσης»
11. Επιβολή διοικητικού προστίμου βάσει της Υ1γ/Γ.Π/οικ.96967 από  8-10-2012 απόφαση Υπουργού Υγείας
12. Διάθεση πίστωσης για Πολιτιστικές εκδηλώσεις 2013
13. Ανανέωση Προγραμματικής Σύμβασης με ΟΑΕΔ για λειτουργία γραφείου στη Λίμνη
14. Πρόγραμμα Εορτασμού Τοπικής θρησκευτικής Εορτής
15. Καθορισμός δικαιώματος εμποροπανήγυρης
16. Παράταση προγραμματικής Σύμβασης με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας για το έργο :Κατασκευή Περιηγητικών  μονοπατιών «Ασκητήριο – Μοναστήρι Οσίου Δαυϊδ – Βοθάνες Γεραλίνας – καταρράκτες Δρυμώνα (Συμπεριλαμβανομένης ανάπλασης χώρου στη θέση
Κρέμαση) »
17.Παράταση προγραμματικής Σύμβασης με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας για το έργο :Κατασκευή Περιηγητικών μονοπατιών «Προσκοπείο – Ταμπακαριά - Προφήτης Ηλίας – Αγία  Παρασκευή»
18.Σύσταση Επιτροπών Παρακολούθησης Προγραμματικών συμβάσεων σε  τοπικό επίπεδο για την εκτέλεση Δύο Δασοτεχνικών έργων.
19. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου  «Κατασκευή τοιχίων υπόλοιπου χώρου Νεκροταφείου Αγίας Άννας »
20. 4η Τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης με την ΔΕΥΑΜΛΑ για την  εκτέλεση του έργου «Αποχέτευση Λυμάτων Δ.Δ Πηλίου (Α΄ Φάση)»
21. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής κι οριστικής παραλαβής έργου :  «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης οδού στην τοπική κοινότητα Σκεπαστής»

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.