powered by Surfing Waves

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ο εκκαθαριστής της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Ανάπτυξης Λίμνης δυσκολεύεται να επιβεβαιώσει τα περιουσιακά της στοιχεία

Ο  Εκκαθαριστής κου Κουτρουμπής Ευθύμιος (Ορκωτός Ελεγκτής – Λογιστής Α.Μ.Σ.Ο.Ε.Λ 11071)  προτείνει την παράταση της διαδικασίας Λύσης κι Εκκαθάρισης της ΔΕΠΑΛ» ,η οποία αναφέρει:
Σύμφωνα με   επιστολή του προς το δήμο με ημερομηνία 16-7-2013 "Με βάση την απόφαση 204/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας μου ανατέθηκε η λύση και η εκκαθάριση  της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Ανάπτυξης Λίμνης.
Οι διαδικασίες της Λύσης και Εκκαθάρισης βασίζονται στο άρθρο 262 του Ν.3463/08.06.2006. Το χρονοδιάγραμμα της Λύσης και Εκκαθάρισης είχε συγκεκριμένο χρόνο ολοκλήρωσης του όλου έργου μας.
Εξαιτίας όμως της επιβεβαίωσης πάγιων στοιχείων που φέρονται να ανήκουν στον Νομικό Πρόσωπο θα χρειασθούμε επιπλέον χρόνο και κατ’επέκταση παράταση της παράδοσης της τελικής Αναλυτικής μας Έκθεσης και του αντίστοιχου τελικού Ισολογισμού Λύσης και Εκκαθάρισης μέχρι το τέλος του 2013 και συνεπώς ο τελικός Ισολογισμός θα παραδοθεί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2014. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πλήρης επιβεβαίωση των πάγιων στοιχείων του νομικού προσώπου. Τα προς επιβεβαίωση στοιχεία είναι τα ακόλουθα:
- Μηχανήματα και τεχνικές εγκαταστάσεις € 61.240
- Μεταφορικά μέσα € 12.955
- Έπιπλα και λοιπός εξοπλισμός € 35.930
Καθ’όλη τη διάρκεια της λύσης και της εκκαθάρισης θα εκδίδονται κανονικά παραστατικά μισθωμάτων για τις ήδη εκ του παρελθόντος αναληφθείσες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις του Νομικού Προσώπου προς φυσικά πρόσωπα που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του κάμπινγκ.
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα έσοδα και έξοδα θα συνεχίσουν να καταχωρούνται στα Βιβλία του Νομικού Προσώπου και θα υποβάλλονται οι σχετικές δηλώσεις προς την ΔΟΥ.
Τα δε μηνιαία χρηματικά έσοδα θα κατατίθενται υποχρεωτικά στον εν ισχύει λογαριασμό στην ΑΤΕ του Νομικού Προσώπου. Επίσης οποιαδήποτε έξοδα που θα γίνουν έως το τέλος του χρόνου θα αποτελούν δαπάνες νόμιμες για το νομικό πρόσωπο.
Εξαιτίας της εν λόγω παράτασης τουλάχιστον για ένα εξάμηνο εκ των πραγμάτων θα είμαστε υποχρεωμένοι ως Εκκαθαριστές να παρακολουθούμε την όλη εξέλιξη του έργου και να είμαστε υπεύθυνοι για την χρηστή και διαφανή διαχείρισή του. Η συμπληρωματική μας αμοιβή θα ανέλθει στο ποσό € 2.200,00 πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α
"
Εν συνεχεία λαβών τον λόγο ο Δήμαρχος ανέφερε ότι κρίνει δίκαιο και εύλογο το θέμα της παράτασης καθώς συντρέχουν λόγοι περαιτέρω ελέγχου και επιβεβαίωσης των περιουσιακών στοιχείων του σημερινού Νομικού Προσώπου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε
α) την πρόταση του Εκκαθαριστή για παράταση της παράδοσης της
τελικής Αναλυτικής Έκθεσης και του αντίστοιχου τελικού Ισολογισμού Λύσης και Εκκαθάρισης μέχρι το τέλος του 2013
β) και το κόστος της αμοιβής του  για τις υπηρεσίες που θα προσφερθούν για την εν λόγω χρονική περίοδο οι οποίες σύμφωνα με την Προσφορά του ανέρχονται στο ύψος του ποσού € 2.200 πλέον Φ.Π.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.