powered by Surfing Waves

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ο δήμος αξιολογεί την δημιουργία μονάδας σφαγείου – ηλεκτροπαραγωγής από καύση βιοαερίου



Η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να διαθέσει 19.065,00€  για την «Αξιολόγηση δημιουργίας μονάδας Σφαγείου – ηλεκτροπαραγωγής από καύση  βιοαερίου στη Β. Εύβοια».
Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει την δημιουργια σφαγείων στη θέση ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΡΑΜΑ σε έκτασης -34,435- τετραγωνικών μέτρων, που συνορεύει δυτικά με ποταμό Κηρέα ,Βόρεια με αγροτεμάχιο, ανατολικά και Νοτιοανατολικά με δάσος Μπαίκερ.Με την δημιουργία σφαγείων στο Παρασκεύορεμα, απομακρύνεται κάθε μελλοντική δυνατοτητα τουριστικής αξιοποιησης του Παρακευορεματος και του πλατανάδασους του ποταμού Κηρέως.

Στις μονάδες αυτες τα λύματα και τα υποπροιόντα του σφαγείου αφού παστεριωθούν πρώτα (για να αποφευχθεί η  μόλυνση απο παθογόνους μικροοργανισμούς)   προωθούνται σε κλειστή αναερόβια δεξαμενή εξισσορόπησης.   Στη συνέχεια, τα απόβλητα θα οδηγηθούν σε δεξαμενή αναερόβιας χώνευσης. Κάτω από αναερόβιες συνθήκες τα λύσματα θα βιοδιασπασθούν και θα δημιουργήσουν βιοαέρια.   Το παραγόμενο βιοαέριο μετά από καθαρισμό προωθείται σε σύστημα συνπαραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας.  Η εκκροή από τον αναερόβιο αντιδραστήρα εισάγεται σε σύστημα διαχωρηστήρα. Ακολούθως, το στερεό διαχωρισμένο υπόλυμα υπόκειται σε περαιτέρω επεξεργασία με την μέθοδο της κομποστοποίησης, με σκοπό την χρήση του ως εδαφοβελτιωτικό. Τα δε υγρά υπολείματα επεξεργάζονται (νιτροποίηση) και είναι κατάλληλα ακόμη και για χρήση μέσα στη μονάδα (νερό για πλύσιμο θαλάμων, πότισμα λουλουδιών κ.α)
Η σωστή επιλογή πρώτης ύλης προς επεξεργασία ελιναι σημαντική ώστε να μην υπάρχουν
υλικά που δεν περιέχουν βαρέα μέταλλα,  όπως ζωικά υποπροϊόντα  (κοπριά,  σφάγεια, απόβλητα μονάδων επεξεργασίας τροφίμων, κλπ.)  
-υλικά που δεν περιέχουν παθογόνους μικροοργανισμούς (παστερίωση σε περιπτώσεις σφάγειων
-κατάλληλο ισοζύγιο άνθρακα  αζώτου





Οσμές
Οι οσμές είναι ένα από τα προβλήματα και θα πρεπει   γίνεται η παραλαβή οργανικών αποβλήτων σε εσωτερικό  χώρο-κλειστή δεξαμενή, εγκατάσταση αυτοματισμών για το κλείσιμο του χώρου παραλαβής (αεροκουρτίνα, υποπίεση , κλειστή δεξαμενή με σωλήνα σύνδεσης στο  φορτηγό, κλειστό αυλακωτό κανάλι μεταφοράς,  κλπ.) , Μονάδα  απόσμησης στην παραλαβή, πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών για την παραγωγή του βιοαερίου σε κλειστά αυτοματοποιημένα συστήματα



Διαβάστε επίσης

 



 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.