powered by Surfing Waves

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Λιαγκάκης -Γεωργαντζής: Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης των κατοίκων της περιοχής, που επιχειρεί ο Δήμαρχος



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓ. ΑΝΝΑΣ
Λίμνη 17/7/2013, Δελτίο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αγαπητοί συμπολίτες,
Έχουν περάσει περισσότεροι από τρεις μήνες (5/4/2013), που το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε με πρωτοβουλία μας, σχετικά με το πόσιμο νερό της Τοπικής Κοινότητας Κηρίνθου, με την 110/2013 απόφαση μεταξύ άλλων αποφάσισε «.... οι κάτοικοι να μην πληρώσουν τέλος ύδρευσης μέχρι να πιούν καθαρό και υγιεινό νερό...».
Παρ’ όλα αυτά εκδόθηκαν λογαριασμοί ύδρευσης και αρκετοί μάλιστα ήδη πληρώθηκαν από τους κατοίκους της Κηρίνθου.
Καταγγέλλουμε την αυταρχική συμπεριφορά του Δήμαρχου Ανέστη Ψαρρού, ο οποίος προκαλεί αφού δεν εφαρμόζει, όπως οφείλει, τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Καταγγέλλουμε επίσης την προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης των κατοίκων της περιοχής, που επιχειρεί ο Δήμαρχος με την κατάπτυστη και «γκεμπελικού» τύπου απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με το πόσιμο νερό της Κηρίνθου.
Για άλλη μια φορά, δίνει δημόσια δείγματα πολιτικής συμπεριφοράς, πέρα από τα όρια κάθε νομιμότητας και δεοντολογίας. Για άλλη μια φορά δείχνει πόσο υπολογίζει τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και των κατοίκων. Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν πρόκειται για ζητήματα σχετικά με τη δημόσια υγιεινή και την ασφαλή διάθεση στους κατοίκους ενός κοινωνικού αγαθού όπως το νερό.
Συμπεριφορά και πρακτική ενάντια στη λαϊκή απαίτηση και σε σύμπλευση με ό, τι επιτάσσει ο «Καλλικράτης», η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι πρώτα και κύρια, υπέρ της αξιοποίησης και ασφαλούς διάθεσης του νερού σε όλους τους κατοίκους. Η αξιοποίησή του θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
Τομείς όπως η ενέργεια, ο ορυκτός πλούτος, το νερό, και άλλοι φυσικοί πόροι, μπορούν να αναπτυχτούν με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες μόνο αν η εξουσία αλλάξει χέρια και περάσει στα χέρια του λαού.
Καλούμε το λαό της περιοχής να οργανώσει την πάλη του και να διεκδικήσει ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών αναγκών, που προϋποθέτει ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων. Να πλαισιώσουν και να δυναμώσουν τη δράση της Λαϊκής Επιτροπής, ώστε να δημιουργηθεί μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία που θα παλεύει και θα δίνει λύσεις στα προβλήματα, με κριτήριο τις ανάγκες και το συμφέρον των λαϊκών οικογενειών.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΣΤΑΘΗΣ ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.