powered by Surfing Waves

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Παράταση ως και το 2016 για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης






Η εισφορά αλληλεγγύης είχε θεσπιστεί ως έκτακτο μέτρο, αρχής γενομένης για τα εισοδήματα του 2011 με κλιμακωτό συντελεστή ως και 4%. Κανονικά η εισφορά θα έληγε το 2015.

Η παράταση του μέτρου κρίθηκε από το οικονομικό επιτελείο αναγκαία για να καλυφθεί το λεγόμενο δημοσιονομικό κενό. Ετσι, η έκτακτη εισφορά θα ισχύσει για εισοδήματα τουλάχιστον πέντε ετών.

Ακόμα, σε ό,τι αφορά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, επισημαίνεται ότι από τον νέο φόρο (που θα αντικαταστήσει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας) θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε ετήσια βάση έσοδα 2,7 δισ. ευρώ.

Ο Ενιαίος Φόρος θα πρέπει να νομοθετηθεί ως τον Σεπτέμβριο.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.