powered by Surfing Waves

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η 6η Γιορτή Βοσκού και Τυριού




Την 6η Γιορτή Βοσκού και Τυριού στα Ζωνιανά του Δήμου Μυλοποτάμου, που οργάνωσαν τοπικοί φορείς του χωριού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου, παρακολούθησαν χθες Κυριακή 28 Ιουλίου, στο Ρέθυμνο, εκατοντάδες επισκέπτες και τουρίστες του νησιού.

Η γιορτή έχει ως στόχο να προάγει την τοπική κουλτούρα και να προβάλλει τα τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα, και γι’ αυτό το λόγο παρουσιάστηκε και στη συνέχεια κόπηκε και μοιράστηκε στους συμμετέχοντες μια τεράστια κεφαλογραβιέρα, βάρους ενός τόνου, στο πλαίσιο του πλούσιου εορταστικού προγράμματος.

Παράλληλα οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις και μαγειρική από τις γυναίκες του χωριού και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, γνωστή μετά από τόσα χρόνια σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, της Αυστραλίας και Σκανδιναβικών χωρών, προβάλλει μεταξύ άλλων και τις δραστηριότητες των κτηνοτρόφων της ορεινής ζώνης του Μυλοποτάμου ενώ δεν υπολείπεται της αναγνώρισης από πλευράς του πολιτισμού στον οποίο μεγάλο τμήμα αφορά στην Κρητική Παράδοση των ορεσίβιων ανθρώπων του Ρεθύμνου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.