powered by Surfing Waves

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Λιτό το πόρισμα του Ε.Κ.Ε.Π.Υ για τον θάνατο από δάγκωμα φιδιού στο Μαντούδι



Με αφορμή το θάνατο ενός 73χρονου από δάγκωμα φιδιού στο Μαντούδι Εύβοιας και τις καταγγελίες για έλλειψη ασθενοφόρου και των απαραίτητων φαρμάκων οι οποίες του στοίχισαν τη ζωή, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με το πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα.


Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

Την 10η Ιουλίου 2013 και ώρα 8:20, προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, άτομο ηλικίας 73 ετών με αναφερόμενο δήγμα φιδιού στην δεξιά άκρα χείρα, για παροχή πρώτων βοηθειών. Εφαρμόστηκε άμεσα η κατάλληλη αγωγή (αντιισταμινικά-κορτιζόνη) και αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο (Γ.Ν) Χαλκίδας. Παρελήφθη από το ΕΚΑΒ στις 9:40 και στις 10:46 αφίχθη στο Νοσοκομείο. Έγινε νέα εκτίμηση της κατάστασης και εδόθη η κατάλληλη θεραπεία (αντιοφικοί οροί-ινότροπα-κορτιζόνη κλπ).

Ο ασθενής περί τη 01.00 της 12ης Ιουλίου 2013, παρουσίασε επιδείνωση της γενικής του κατάστασης και διασωληνώθηκε στα πλαίσια της υποστήριξης των ζωτικών του λειτουργιών. Περί της ώρας 05:32 (12-7-2013) παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής απεβίωσε.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έχει δώσει εντολή στη διοίκηση του Γ.Ν. Χαλκίδας για τη διερεύνηση του όλου συμβάντος.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.