powered by Surfing Waves

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Εγκατάσταση σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας COSMOTE στο Πήλι



Εγκρίθηκε  η επέμβαση σε έκταση δασικού χαρακτήρα εμβαδού 600 τετρ. μέτρων του δημοσίου δάσους Πηλίου για την εγκατάσταση σταθμού βάσης κινητής  τηλεφωνίας, από την εταιρεία COSMOTE-ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ A.E. με κωδικό θέσης «1402337 ΠΗΛΙ- ΒΤΒ» Τ.Κ. Πηλίου, Δ.Ε. Κηρέως, Δήμου Αγ. Άννας- Μαντουδίου, Νομού Ευβοίας.
Στην αναφερόμενη έκταση επέμβασης περιλαμβάνεται η κατασκευή του συνόλου των μεταλλικών και δομικών στοιχείων για την εγκατάσταση – λειτουργία του σταθμού, όπως εμφανίζεται στο από Νοέμβριο 2004 τοπογραφικό διάγραμμα του πολιτικού μηχανικού Γεωργίου Αποστόλου, κλίμακα ς 1:200 καθώς και φύλλου χάρτη ΓΥΣ κλίμακας 1:50.000 που θεωρήθηκε από το Δασαρχείο Λίμνης. Η έκταση επέμβασης οριοθετείται εδαφικά από τα σημεία οριογραμμής με στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Α
σε προβολικό σύστημα ΕΓΣΑ 87, με συντεταγμένες:
Α: Χ=461472.16 Υ=4289449.15
Β: Χ=461498.51 Υ=4289463.48
Γ: Χ=461488.96 Υ=4289481.05
Δ: Χ=461462.60 Υ=4289466.72


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Η έγκριση δίνεται με τους εξής όρους και προϋποθέσεις:
1. Nα τηρούνται απαραίτητα οι περιβαλλοντικοί όροι που έχουν εγκριθεί με την παραπάνω (14) σχετική απόφαση του Γενικού Διευθυντή Π.Σ.Ε καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις που έχουν τεθεί με τις σχετικές άδειες και εγκρίσεις άλλων Υπηρεσιών ή Φορέων που αφορούν την υλοποίηση του έργου του θέματος.
2. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής προστασίας για την δασική βλάστηση που βρίσκεται εκατέρωθεν της ανωτέρω έκτασης.
3. Να γίνει αποκατάσταση της βλάστησης των διαταραχθέντων χώρων που δεν εμποδίζουν τη λειτουργία των κατασκευών, με φύτευση των κατάλληλων στη χλωρίδα της περιοχής ειδών με τις υποδείξεις της Δασικής Υπηρεσίας.
4. Να γίνει πρόβλεψη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας των εργαζομένων ή τυχόν επισκεπτών του δασικού χώρου. Απαιτείται επ’ αυτού όπως τοποθετηθεί καλαίσθητη πινακίδα προειδοποίησης πιθανών κινδύνων που διατρέχουν οι παραπάνω.
5. Η εταιρεία να προχωρήσει σε περίφραξη της έκτασης του χώρου των κατασκευαστικών στοιχείων και το υπόλοιπο της έκτασης θα λειτουργεί ως ελεύθερος χώρος γηπέδου από γειτονικές χρήσεις.
6. Να μη μεταβιβαστεί ή εκμισθωθεί η έκταση σε τρίτους και να μην αλλάξει ο σκοπός της έγκρισης εγκατάστασης.
7. Η παρούσα έγκριση χορηγείται για όσο διάστημα λειτουργεί το έργο σε εφαρμογή της άδειας εγκατάστασης και της περιβαλλοντικής αδειοδότησής του. Διευκρινίζεται ότι κάθε απόφαση για τη μελλοντική ανανέωση της ισχύος των περιβαλλοντικών όρων θα διαβιβάζεται υποχρεωτικά για ενημέρωση στη Δασική Υπηρεσία της περιοχής. Σε περίπτωση που δεν εκπληρωθεί ή εκλείψει ή οποτεδήποτε ήθελε μεταβληθεί ο σκοπός για τον οποίο δίνεται η έγκριση αυτή και δεν τηρηθούν οι
προαναφερόμενοι όροι η έκταση θα επανέλθει υπό τη προστασία της δασικής νομοθεσίας και η απόφαση αυτή παύει να ισχύει.
8. Στην περίπτωση παύσης της λειτουργίας του σταθμού, η εταιρεία οφείλει να απομακρύνει τις εγκαταστάσεις που τοποθέτησε εντός της έκτασης και να αποκαταστήσει το χώρο της επέμβασης, σύμφωνα με μελέτη αποκατάστασης που θα συνταχθεί κατ΄ εντολή της Δασικής Υπηρεσίας της περιοχής.
9. Η εγκατάσταση στην έκταση θα γίνει μετά την καταβολή του ανταλλάγματος χρήσης, την προσκόμιση έγκρισης της Πολεοδομικής Υπηρεσίας και με πρωτόκολλο εγκατάστασης, το οποίο θα συντάξει το Δασαρχείο Λίμνης στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το έργο και αντίγραφό του θα μας υποβάλλει.
10. Η οριζόμενη επιφάνεια επέμβασης σε έκταση δασικού χαρακτήρα είναι η ανώτερη επιτρεπτή και ουδεμία προσαύξηση τιμής επιτρέπεται και οποιαδήποτε παρέκκλιση σε οποιοδήποτε στάδιο ελέγχου θα αποτελεί αντικείμενο παράνομης επέμβασης με τις συνακόλουθες κυρώσεις.
11. Η έγκριση αυτή δεν απαλλάσσει την εταιρεία από την εξασφάλιση τυχόν άλλων απαιτούμενων εγκρίσεων και αδειών.
12. Η παρακολούθηση αυτής της απόφασης ανατίθεται στο Δασαρχείο Λίμνης.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.