powered by Surfing Waves

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Διθύραμβοι και πολεμικές ιαχές από την αντιπολίτευση του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού για τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας μετά το Δημ. Συμβούλιο

Ανακοινώσεις από τον Ηλία Πετσή, Νατάσσα Φουρνάρη,  Ουρανία Παπανδρέου και την Λαϊκή Συσπείρωση για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας Αιδηψού να μη δεχθεί την εφαρμογή αποφάσεων του ΦΟΔΣΑ Στερεάς για την μεταφορά σκουπιδιών  άλλων δήμων στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας.




Νέα Πορεία -Ηλίας Πετσής: θα αποτελέσει casus belli για τους κατοίκους της περιοχής.


Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Βορειοκεντρικής Εύβοιας απο τους Δήμους Τήνου και Πύργου Ηλείας,αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά η πολιτική γυμνία και το κενό εκπροσώπησης της δημοτικής αρχής Ευσταθίου.
Παρουσία του προσκεκλημένου της και "αρχιτέκτονα" της ιδέας να μετατραπεί η Βορεια Εύβοια σε υποδοχέα απορριμμάτων, προσπάθησε με τη συνδρομή του συγγενούς της κυρίου Σπανού να βαφτίσει το ψάρι κρέας.
Μάταια ο Δήμαρχος Λαμιέων και η ίδια επιχείρησαν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση,μιας και οι πολίτες με την υποστήριξη όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας έβαλαν φρένο στις αρχικές τους ορέξεις και τους ανάγκασαν σε άτακτη υποχώρηση.
Η ανατροπή του περιβαλλοντικού ισοζυγίου με την μεταφορά απορριμμάτων απο την υπόλοιπη χώρα,στο ΧΥΤΑ της Ιστιαίας ο οποίος κατασκευάστηκε λαμβάνοντας υπ'όψιν τα πληθυσμιακά και δημογραφικά δεδομένα της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, θα αποτελέσει casus belli για τους κατοίκους της περιοχής.
Κυρία Ευσταθίου σταματήστε να κάνετε δημόσιες σχέσεις σε βάρος του τόπου.

Ηλίας Πετσής
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
Νέα Πορεία









Μέτωπο Αναγέννησης -Ουρανία Παπανδρέου: "ο πόλεμος όμως ακόμη δεν έχει κερδηθεί."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η χθεσινή ομόφωνη απάντηση του λαού και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού με ένα βροντερό όχι στα σκουπίδια άλλων περιοχών και την προσφυγή σε ένδικα μέσα στην απόφαση του ΦΟΣΔΑ είναι νίκη λαμπρή, ο πόλεμος όμως ακόμη δεν έχει κερδηθεί.
Τα σχέδια και οι ορέξεις αυτών που πίστεψαν πως θα αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς είναι οργανωμένα .Το διαπιστώσαμε ‘εξ άλλου από το θράσος και την επιμονή τους παρά τις έντονες αντιδράσεις μας να θέλουν …… να μας ΔΙΑΦΩΤΙΣΟΥΝ!!

Καλώ όλες και όλους τους συμπολίτες σε εγρήγορση…, γιατί θα υπάρξει και συνέχεια!!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ









Λαϊκή Συσπείρωση: "ένα ακόμη βήμα στην πορεία μετατροπής των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ σε κέντρο διαχείρισης τεραστίων ποσοτήτων απορριμμάτων".



Η Απόφαση του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Στερεάς, ο οποίος πλέον διαχειρίζεται τα απορρίμματα και του Δήμου Ιστιαίας, να μεταφερθούν και να αποτεθούν  τόνοι σκουπιδιών από την Πύργο Ηλείας και την Τήνο  στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.
Είναι ένα ακόμη βήμα στην πορεία μετατροπής των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ σε κέντρο διαχείρισης τεραστίων ποσοτήτων απορριμμάτων. Η πορεία αυτή ξεκίνησε από την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να συμμετάσχει στη συγκρότηση του Φορέα Διαχείρισης Στερεάς ως Α.Ε. Δηλαδή μία Ανώνυμη Εταιρεία των Δήμων της Στερεάς να αποφασίζει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια τον τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων.
Σαν παράταξη έχουμε τονίσει επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η πολιτική της Δημοτικής Αρχής στον συγκεκριμένο τομέα προσελκύει χιλιάδες τόνους σύμμεικτων απορριμμάτων από παντού. Αυτό που γίνεται τώρα είναι μικρογραφία του τι θα ακολουθήσει όταν κατασκευαστεί η Μονάδα Επεξεργασίας.
Εκτός από τη Δημοτική Αρχή, είναι βασικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων. Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατεύθυνση είναι η διαχείριση απορριμμάτων να αποτελέσει πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας. Τα αποτελέσματα είναι οι δημότες να χρυσοπληρώνουν τα σκουπίδια, να επικρατεί χάος στη διαχείρισή τους και να μην εξασφαλίζεται η ορθή και ασφαλής για τη δημόσια υγεία διαχείρισή τους.
Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι η μόνη πραγματική λύση είναι η δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, με πανελλαδικό σχεδιασμό. Στη βάση της διαλογής στην πηγή, με κριτήριο τις ανάγκες του λαού και όχι το κέρδος Ανωνύμων Εταιρειών.
Ταυτόχρονα διεκδικούμε να σταματήσει άμεσα η πορεία μετατροπής των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ της Ιστιαίας σε μαζικό υποδοχέα σύμμεικτων σκουπιδιών από όλη την Ελλάδα





Ο Δήμος είσαι ΕΣΥ  - Νατάσσα Φουρνάρη: απόλυτη προτεραιότητα την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης στο έπακρο, συνεχίζοντας τον αγώνα στον δρόμο, μαζί με όλους τους πολίτες της Β. Εύβοιας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πολίτες του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού πέτυχαν την πρώτη τους νίκη πάνω στο θέμα των απορριμμάτων που πρόκειται να κατακλύσουν
τον ΧΥΤΑ  Ιστιαίας. Η δυναμική και κυρίως βροντερή τους παρουσία στην αίθουσα του συμβουλίου, έσυρε στηνκυριολεξία την κα Ευσταθίου σε συστράτευση με την πρόταση να μην δεχτεί ο Δήμοςσκουπίδια από άλλες περιοχές της χώρας. Οι δημότες που παραβρέθηκαν  και σύσσωμη η αντιπολίτευση, «απογύμνωσαν»την Δήμαρχο από το επιχείρημά της: “δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ήμουν εκεί”.

Η κα Ευσταθίου, στην ιδέα και μόνο ότι οι εύλογες αντιδράσεις των πολιτών θα στραφούν εναντίον της, έκανε στροφή 180 μοιρών, χωρίς να πείθει ωστόσο κανέναν για την ειλικρίνεια των προθέσεών της.  Με σημερινή της ανακοίνωση, ευχαριστεί τους πολίτες πουπαραβρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ευχαριστεί δηλαδή, τους ίδιους πολίτες,που στην συνεδρίαση επιχείρησε να καταστείλει, χωρίς αφορμή, καλώντας τηναστυνομία.
Έπεσε, όμως, στην παγίδα που η ίδια έστησε για τους πολίτες. Η απόφαση πλέον, του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην δεχτούμε τα σκουπίδια, αντιστεκόμενοι με κάθε νόμιμο μέσο, την δεσμεύει. Η δημοτική κίνηση “Ο Δήμος Είσαι Εσύ” θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης στο έπακρο, συνεχίζοντας τον αγώνα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρωτίστως όμως,
στον δρόμο, μαζί με όλους τους πολίτες της Β. Εύβοιας.



Νατάσσα Φουρνάρη
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης


Ο Δήμος είσαι ΕΣΥ


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.