powered by Surfing Waves

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Έκλεψαν από το δημαρχείο Μαντουδίου ηλεκτρονικό υπολογιστή με το οικονομικό αρχείο της ΔΕΥΑ



Το Ε.Β. έλαβε το παρακάτω κείμενο το οποίο δημοσιεύσει αυτούσιο και περιμένει σχόλιο από την ΔΕΥΑ. Αφορά τη κλοπή ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης στο Μαντούδι. Η υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα γιατί δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης του χώρου και στο κλεμμένο υπολογιστή ήταν αποθηκευμένα το αρχείο με τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης. Προφανώς οι δράστες ή ο δράστης είχε πρόσβαση το χώρο και θέλησε να εξαφανίσουν ενοχοποιητικά στοιχεία εν όψει των οικονομικών ελέγχων που γίνονται.
Για το συμβάν έβγαλε  επίσημη ανακοίνωση ο Δήμος

Η επιστολή του αναγνώστη


Τη νύχτα που πέρασε άγνωστος ή άγνωστοι μπήκαν στο Δημαρχείο Μαντουδίου και αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι δράστες ή ο δράστης πήγαν στο συγκεκριμένο γραφείο και έκλεψαν έναν συγκεκριμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον υπολογιστή στον οποίο ήταν αποθηκευμένα το αρχείο και οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑ.

Θα πρέπει να γνώστης ή γνώστες για τον Η/Υ πού χρησιμοποιούσε η ΔΕΥΑ για να κρατά τα αρχεία της αφού στο χώρο υπήρχαν τέσσερις Η/Υ, και διάλεξαν το συγκεκριμένο.

Η κεντρική πόρτα του Δημαρχείου δεν φέρει ίχνη παραβίασης που σημαίνει ότι διέθεταν κλειδιά. Ο πολύ καλός φωτισμός δεν τους απέτρεψε, ενδεικτικό ότι λειτουργούσαν κάτω από μεγάλη πίεση και φόβο για τα στοιχεία που υπήρχαν στον υπολογιστή. Αυτά τα στοιχεία θέλησαν να εξαφανίσουν.
Άρα δε μιλάμε για κλεφτρόνια, αλλά για ανθρώπους που γνώριζαν πολύ καλά το χώρο, τη θέση και κυρίως το περιεχόμενο του υπολογιστή.

Φαίνεται πως κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους τώρα που οι έλεγχοι έχουν αρχίσει και στη ΔΕΥΑ απ ότι ακούγεται τα προηγούμενα χρόνια γινόταν μεγάλο πανηγύρι!!!




Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι το βράδυ Τετάρτη 24/02/2016 προς Πέμπτη 25/02/2016 έγινε κλοπή στο Δημοτικό Κατάστημα Μαντουδίου και αφαιρέθηκε επιλεκτικά, ο ένας (1) από τους τέσσερις (4) που υπήρχαν στο ίδιο γραφείο, Ηλεκτρονικός Υπολογιστής με τα καταχωρημένα στοιχεία οικονομικής διαχείρισης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Λ.Α.Α). Η κλοπή διερευνάται περαιτέρω.
Για το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου.
Παρακαλούνται οι πολίτες στο Δήμο μας, εάν γνωρίζουν κάτι σχετικό να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.
Σήμερα Πέμπτη 25/02/2016 το Δημοτικό Κατάστημα Μαντουδίου δεν λειτουργεί, προς διευκόλυνση του έργου των Αστυνομικών Αρχών.

Λίμνη, 25 Φεβρουαρίου 2016
Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Χρήστος Καλυβιώτης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.