powered by Surfing Waves

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Επεκτείνεται η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας σε όλη την Ελλάδα








Στην πρώτη περιφερειακή συνάντηση εργασίας που φιλοξενήθηκε από το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε ότι η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας επεκτείνεται σε όλη τη χώρα στη συνεδρίαση του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Η 1η Περιφερειακή Συνάντηση Εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη στο Πανόραμα από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Σκοπός των Περιφερειακών Συναντήσεων Εργασίας είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας που αφορά στην εφαρμογή του προγράμματος Υγιείς Πόλεις και η ενημέρωση για σχετικές αποφάσεις είτε πολιτικές είτε εκτελεστικές που λαμβάνονται σε επίπεδο Π.Ο.Υ και αφορούν τα Εθνικά Δίκτυα και τις πόλεις- μέλη τους, καθώς και η παρουσίαση καλών πρακτικών των δήμων-μελών του Δικτύου.

Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στο χαιρετισμό του δήλωσε: « Το Ελληνικό Διαδημοτικό δίκτυο Υγιών Πόλεων αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της αποτελεσματικότητας και της πρακτικής σκέψης των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης. Είναι μια πρωτοπορία χάρη στην οραματική πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη. Υπαγορεύεται από την ανάγκη να λύσουμε τα ουσιαστικά θέματα της υγείας, όχι στο επίπεδο της αντιμετώπισης αλλά σε αυτό της πρόληψης. Ο δήμος μας ήταν πρωτοπόρος και συμμέτοχος από τη πρώτη στιγμή σε αυτό το εγχείρημα. Απόκτησε το πρώτο και μοναδικό εκτός Αττικής ΚΕΠ Υγείας και αποτελεί την έδρα του Δικτύου στην Βόρεια Ελλάδα. Η πρώτη συνάντηση εργασίας του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων που φιλοξενείται στο δήμο μας αποτελεί λοιπόν τιμή αλλά και επιβεβαίωση μιας πορείας, που συνεχίζεται δυναμικά με νέες πολιτικές υγείας, με φιλόδοξους στόχους και απόλυτα συγχρονισμένη στον σφυγμό της κοινωνίας και των καθημερινών προβλημάτων υγείας των πολιτών».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Παρακολουθούμε ανελλιπώς όλες τις εξελίξεις και τις σύγχρονες μεθόδους και οδηγίες του Π.Ο.Υ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία για την προαγωγή της υγείας των δημοτών και τη δημιουργία καλύτερων πόλεων για τους πολίτες μας. Στόχος μας είναι να μην φθάνουν οι πολίτες στη θεραπεία μιας νόσου αλλά να την προλαμβάνουν . Σε αυτήν την κατεύθυνση γίνονται λήψεις αποφάσεων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πήρε την πρωτοβουλία με τη δημιουργία των ΚΕΠ Υγείας, τα αποτελέσματα των οποίων είναι ήδη υπαρκτά. Θα διεκδικήσουμε επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον οι εθνικοί πόροι ή δεν υπάρχουν ή δεν γνωρίζουν πώς να τους διαχειριστούν. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο αναλαμβάνει κάθε δυνατή δράση για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων προγραμμάτων».

Οι εργασίες της Συνάντησης χωρίστηκαν σε τρεις ενότητες. Στην 1η ενότητα το λόγο πήρε η κα Παπαθανασοπούλου, Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ., Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. στο Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, η οποία αναφέρθηκε σε θέματα που άπτονται της πολιτικής και της λειτουργίας των Υγιών Πόλεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατά τη διάρκεια της 6ης Φάσης του Ευρωπαϊκού Πρόγραμματος του Π.Ο.Υ. Η κα Παπαθανασοπούλου, στην τοποθέτησή της, αναφέρθηκε και στην πολιτική για την Τρίτη Ηλικία και την ενεργό δράση.

Στη 2η ενότητα, ο Γενικός Διευθυντής του Δικτύου κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος αναφέρθηκε στη λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας, τονίζοντας ότι σκοπός τους είναι ο δήμος να συμβάλει στον έλεγχο της υγείας φαινομενικά υγιών πολιτών σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ. για 7 θανάσιμα νοσήματα (καρκίνου προστάτη, μαστού, τραχήλου μήτρας, παχέος εντέρου, μελανώματος, ανευρύσματος κοιλιακής αορτής και καρδιαγγειακών νοσημάτων). Έτσι πραγματοποιείται έλεγχος των εξετάσεων σε ηλικιακές ομάδες στόχους με διαπίστωση του κινδύνου και παραπομπή στους θεράποντες ιατρούς. Ο κ. Παπασπυρόπουλος ενημέρωσε ότι πέραν των 14 Δήμων που είχαν αρχικά ενταχθεί στο θεσμό των ΚΕΠ Υγείας μέσω ΕΣΠΑ, έχουν προστεθεί ακόμη 28 νέοι Δήμοι.

Ακολούθησε ο κ. Λυκούδης, υπεύθυνος για τη λειτουργία της Πύλης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για την Υγεία, ο οποίος έκανε αναλυτική παρουσίαση.

Επίσης, στην ίδια ενότητα, παρουσιάστηκαν εκτενώς τα τρέχοντα Προγράμματα του Δικτύου. Αναλυτικές παρουσιάσεις έγιναν από την κα Φοινίτση, Διοικητική Διευθύντρια Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, την κα Δημητράκη και την κα Αϊδίνη για το Πρόγραμμα των Δωρεάν Μαστογραφιών, με την ανακοίνωση πιθανής δημιουργίας κινητής ομάδας, την Πανελλαδική Εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», των Προγραμμάτων Πρόληψης της Οστεοπόρωσης, Ενημέρωσης και Πρόληψης του Καρδιαγγειακού Κινδύνου, Εκπαίδευσης πολιτών στις Α΄ Βοήθειες ΚΑΡΠΑ, της Εκστρατείας για την Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου και του Προγράμματος Πρόληψης της Παιδικής Παχυσαρκίας-Παιδειατροφή.

Τέλος, στην 3η Ενότητα, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές Δήμων του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου. Συγκεκριμένα το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ορεστιάδος κ. Μαυρίδης καθώς και εκπρόσωποι από τους Δήμους Θερμαϊκού, Παύλου Μελά, Θάσου, Πυλαίας-Χορτιάτη.

Ομιλητές ήταν: κ. Καϊτεζίδης Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, κ. Πατούλης Πρόεδρος Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ – ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου, η κα Παπαθανασοπούλου, Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ για τα Εθνικά Δίκτυα, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο, ο κ. Παπασπυρόπουλος Γενικός Διευθυντής Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, ο κ. Λυκούδης Υπεύθυνος για την Πύλη Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η κα Φοινίτση Διοικητική Διευθύντρια Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, η κα Δημητράκη Υπεύθυνη Προγραμμάτων Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, η κα Αϊδίνη Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, ο κ. Μαυρίδης Δήμαρχος Ορεστιάδος, ο κ. Κολλάρας Διευθ. ΕΣΥ, Ιατρός Δημοτικός Σύμβουλος, ο κ. Νιγδέλης, Αντιδήμαρχος Παύλου Μελά, η κα Γεωργαλή-Νικήτα, Δημοτική Σύμβουλος, Πρόεδρος ΝΠΔΔ Δημαρωγός Δήμου Θάσου και η κα Κωνσταντινίδου Αντιδήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Παρόντες ήταν από το δήμο Αλεξανδρούπολης οι Παναγιώτης Ζητάκης και Μαρία Ποριαζίδου, το δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης οι Νικόλαος Βαλάνος, Μαγδαληνή Ρουσσέτη, Αικατερίνη Πασχαλίδου, από το δήμο Αριστοτέλη οι Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Αικατερίνη Μήτρου, Αριστείδης Μποσχόπουλος, Ελένη Καραβασίλη, από το δήμο Βέροιας οι Αναστασία Δούκα και Άρετμις Λευκοπούλου, Μαρία Τσιφλίδου, Παρασκευή Αγγέλη από το δήμο Βόλβης η Αλεξάνδρα Παπαδάκη, Πηνελόπη Σραφίδου, από το δήμο Βόλου η Αθανασία Παπαδημητρίου από το δήμο Δεσκάτης ο δήμαρχος Δημήτριος Καραστεργίου, από το δήμο Θερμαϊκού η κα Βικτώρια Καρακώστα, από το δήμο Ιωαννιτών η Στεφανία Τσούκη, από το δήμο Καβάλας οι Κυριακή Χιώτη Πρασσά, Αλέξανδρος Βρεττός και Μαρία Παπάζογλου από το δήμο Καλαμπάκας ο Γεώργιος Γιαννάκος, από το δήμο Κορδελιού –Ευόσμου οι Βασίλειος Ταλατάς, Γεώργιος Γκανάτσιος και Καλλιόπη Γαλανάκη, από το δήμο Λαγκαδά η Σοφία Τελίδου, από το δήμο Νέστου ο δήμαρχος Ευάγγελος Τσομπανόπουλος, από το δήμο Ορεστιάδας η κα Άννα Μπογιατζή, από το δήμο Παύλου Μελά η κα Αθηνά Παπαποστόλου και η κα Αναστασία Κυριακίδου, από το δήμο Πέλλας ο Δημήτριος Στεργιούλας, από το δήμο Π. Φαλήρου ο Ιωάννης Φωστηρόπουλος, από το δήμο Παιονίας ο Πέτρος Μπέλλης, από το δήμο Παρανεστίου η δήμαρχος Αλίκη Σωτηριάδου, από το δήμο Προποντίδας η Μαρία Λεοντάκη, από το δήμο Πύδνας-Κολινδρού η Αλεξάνδρα Κόρακα, από το δήμο Σερβίων- Βελβεντού ο δήμαρχος Αθανάσιος Κοσματόπουλος, από το δήμο Σοφάδων οι Αντιγόνη Κατσαρά και Ιωάννα Κολογήρου, από το δήμο Τεμπών οι Γεωργία Τσιόπα, Ξανθή Ζησάκη, από το δήμο Φιλοθέης η Νέλλη Λαβδά, από το δήμο Ωραιοκάστρου οι Πέτρος Αταμιάν, Σαράντης Τύπου και Αποστολία Κοκούδη.

Από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η Μαρία Φωτίου Υπ. Διδάκτορας, η Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου Επίκουρη Καθηγήτρια, η Φωτεινή Τσακουμάκη, Υπ. Διδάκτορας και από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η Κωνσταντίνα Σύψη. Από την εταιρεία VIDAVO ο κύριος Αγγελίδης και η κυρία Πατσιούρα και ο Ομότιμος Καθηγητής Δημήτριος Αλεξιάδης και η κα Χαμαλίδου.




Για περισσότερες πληροφορίες στο
http://www.kepygeias.gr

Αρχικές ενέργειες για την λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας)

Mε βάση την 1183/8-3-2013 Απόφαση Ένταξης της πράξης «Δημιουργία και δικτύωση δημοτικών κέντρων πρόληψης υγείας (ΚΕΠ Υγείας) για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας (και την με αρ. πρωτ. 4797/24/10/2013 απόφαση τροποποίησης αυτής) έχει ξεκινήσει ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας σε 14 δήμους στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΙΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΔΔΥΠΠΥ) για την πράξη που αφορά τα ΚΕΠ υγείας (κωδ. Πράξης 431034).
Πέρα από τους Δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έχουν ενταχθεί και αρκετοί νέοι Δήμοι που υποστηρίζονται από την Κεντρική Δομή των ΚΕΠ Υγείας και επωφελούνται της τεχνογνωσίας που έχει παραχθεί κατά την διάρκεια του προγράμματος.
Διαγνωστικά πρωτόκολλα, Οδηγός και Εγχειρίδιο Λειτουργίας των ΚΕΠ Υγείας, Ημερίδες, Εκπαιδευτικά προγράμματα για το Προσωπικό καθώς και Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις σε στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες είναι στην διάθεση του κάθε Δήμου που εκφράζει την επιθυμία του να δημιουργήσει ΚΕΠ Υγείας.
Το ΚΕΠ Υγείας φιλοδοξεί να είναι ένας ολοκληρωμένος Δημοτικός Φορέας για τη Προληπτική Ιατρική και τη Προαγωγή της Υγείας σε τοπικό επίπεδο.
  1. Προληπτική Ιατρική: Τα ΚΕΠ Υγείας θα συντονίζουν για τους υγιείς πολίτες τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν, θα τους ευαισθητοποιούν σε θέματα υγείας και πρόληψης και θα τους ενημερώνουν για τις δυνατότητες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους. Στα πλαίσια του προγράμματος συντονίζεται ο ολοκληρωμένος προσυμπτωματικός έλεγχος σε 7 νοσήματα, βάσει των διεθνών πρωτοκόλλων screening που ορίζουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.Μέσα στα KΕΠ θα δημιουργηθεί η Κάρτα Υγείας και Πρόληψης του κάθε πολίτη που το επιθυμεί, προκειμένου να παρακολουθείται ο προσυμπτωματικός του έλεγχος. Ο έλεγχος αφορά συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες στόχους του πληθυσμού για κάθε νόσημα ξεχωριστά. Από τον προσυμπτωματικό αυτό έλεγχο, οι πολίτες που ανιχνευθούν με πιθανό πρόβλημα υγείας, θα παραπέμπονται στους θεράποντες γιατρούς τους για περαιτέρω έλεγχο.
  2. Προαγωγή Υγείας: Ενημέρωση των πολιτών σε θέματα α) Σχολικού Εκφοβισμού και Ασφαλούς Διαδικτύου), β) Έλεγχο Καρδιαγγειακού Κίνδυνου γ) Πρόληψης της Παιδικής Παχυσαρκίας.Οι Δήμοι – μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας που έχουν πάρει απόφαση για δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στα όρια τους είναι οι Δήμοι Αμαρουσίου, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Αγίας Παρασκευής, Αλίμου, Π. Φαλήρου, Λαυρίου, Ηρακλείου Αττικής, Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Μεταμόρφωσης, Μαραθώνα, Πυλαίας-Χορτιάτη και Λαγκαδά. Επίσης αρκετοί Δήμοι έχουν μπει στην διαδικασία ολοκλήρωσης και πιστοποίησης από την κεντρική δομή των ΚΕΠ Υγείας (Δήμοι Καλλιθέας, Μονεμβασιάς, Ωρωπού, Εύοσμου, Ιεράπετρας, Βόλου, Μήλου, Ηλιούπολης, Αχαρνών, Ιωαννίνων κ.α.)
Για τους σκοπούς των ΚΕΠ Υγείας και για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση και λειτουργία τους προτείνονται οι ακόλουθες αρχικές ενέργειες:
  1. Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα των ΚΕΠ Υγείας (Υπάρχει πρότυπη εισήγηση Δημάρχου προς το Δ.Σ. του Δήμου που αποστέλλεται συνημμένη)
  2. Ορισμός Δημοτικών Υπαλλήλων (1 ή 2 άτομα) για την στελέχωση των ΚΕΠ Υγείας.
  3. Εύρεση χώρου με εξοπλισμό (γραφείο τηλέφωνο, υπολογιστής, σύνδεση με διαδίκτυο, ταμπέλες) όπου θα στεγάζεται το ΚΕΠ Υγείας (προτιμότερο σε χώρο όπου είναι προσβάσιμος στον πολίτη).
  4. Εκπαίδευση του προσωπικού στην κεντρική δομή των ΚΕΠ Υγείας( Κηφισίας 108 Μαρούσι) πάνω στα παρακάτω θέματα.
    • Οδηγός λειτουργίας των ΚΕΠ Υγείας.
    • Εγχειρίδιο λειτουργίας των ΚΕΠ Υγείας.
    • Διαγνωστικά Πρωτόκολλα των Νοσημάτων παρέμβασης του Προγράμματος.
    • Δημιουργία Δικτύου Παροχών Ιατρών που έχουν έδρα το Δήμο.
    • Μεθοδολογία Προσέγγισης των δημοτών.
    • Εκμάθηση Διαδικτυακών Συστημάτων πρόγνωσης (πρόγνωση καρδιαγγειακού κινδύνου).
    • Εκμάθηση του Δικτύου Λειτουργίας των ΚΕΠ Υγείας.
  5. Χαρτογράφηση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου με τις οποίες θα υπάρξει συνεργασία μελλοντικά. Να δημιουργηθούν καταστάσεις με τις δομές του Δήμου και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες.
  6. Σύνταξη καταλόγων ευπαθών ομάδων (απόρων, ανέργων κ.λπ.) από υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και να καταγράφουν τα κριτήρια (οικονομικά, κοινωνικά, κ.λπ.) που η εκάστοτε υπηρεσίες δημιούργησαν τις ανάλογες λίστες. Ενδεικτικές υπηρεσίες, είναι οι ακόλουθες:
    • Γραφείο κοινωνικής στήριξης – πρόνοια
    • Δημοτικό κοινωνικό πολυϊατρείο
    • ΚΑΠΗ
    • Γραφείο εξυπηρέτησης δημότη
    • Βιβλιάρια ανασφάλιστων πολιτών
    • Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
    • Πρόγραμμα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ»
    • Εκκλησίες – Ιερούς ναούς
  7. Καταγραφή των κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρονται από τις διάφορες υπηρεσίες του δήμου, για την ενημέρωση και την καθοδήγηση του πολίτη. Επίσης, καταγραφή των δικαιολογητικών που απαιτούνται από τις υπηρεσίες, για να ενημερώνεται ο πολίτης και να απευθύνεται στις υπηρεσίες έχοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ενδεικτικές υπηρεσίες, είναι οι ακόλουθες:
    • Γραφείο κοινωνικής στήριξης – πρόνοια: Δικαιολογητικά που απαιτούνται για την παροχή υπηρεσιών όπως δωρεάν τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο, συνεργασία με το πολυϊατρείο για ιατρική περίθαλψη, συνεργασία με το κοινωνικό φαρμακείο για φαρμακευτική κάλυψη, κ.λπ.
    • Δικαιολογητικά για την έκδοση ή ανανέωση βιβλιάριο κοινωνικής προστασίας (πρόνοια)
    • Δικαιολογητικά για την κάρτα ανασφάλιστου πολίτη.
  8. Πρόγραμμα αγωγής, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα υγείας.
    Θα χρειαστεί να γίνουν λίστες με τα στοιχεία επικοινωνίας φορέων που θα βοηθήσουν στην προαγωγή θεμάτων υγείας. Οι λίστες αυτές θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή  ενημερωτικού υλικού με θέματα υγείας και πρόληψης, για διαφήμιση και οργάνωση ημερίδων, καθώς και για άλλους τρόπους ενημέρωσης. Ενδεικτικά αναφέρονται:
    • Λίστες με επικοινωνιακά στοιχειά διευθυνόντων δημόσιων σχολείων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια)
    • Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων,
    • Γενικά σύλλογοι (αθλητικοί, πολιτιστικοί, κ.α.),
    • Ιατρικοί συντάκτες τοπικού τύπου – για μελλοντική αποστολή δελτίου τύπου,
    • Τοπικές μη κυβερνητικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα υγείας
  9. Πρόγραμμα έγκαιρης διάγνωσης (Προσυμπτωματικός έλεγχος – Προληπτική ιατρική).
    Θα παρέχουμε στους πολίτες λίστες με παρόχους, στους οποίους θα μπορούν να απευθυνθούν για εξετάσεις έγκαιρης διάγνωσης 7 απειλητικών νοσημάτων (καρκίνος παχέος εντέρου, καρκίνος τραχήλου της μήτρας, καρκίνος μαστού, καρκίνος προστάτη, κακοήθης μελάνωμα, καρδιαγγειακός κίνδυνος και ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής). Θα είναι όμως χρήσιμο για τους πολίτες να τους δίνονται και στοιχεία επικοινωνίας από τα νοσοκομεία που προσφέρουν τις ανάλογες εξετάσεις, καθώς και οργανώσεις στήριξης ασθενών και των οικογενειών. Θα πρέπει επομένως να καταγράφουν τα ακόλουθα:
    • Λίστες δημόσιων νοσοκομείων, ΠΕΔΥ & ιδιωτικών κλινικών που προσφέρουν όλες ή ορισμένες από τις απαιτούμενες εξετάσεις.
    • Λίστες με μη κυβερνητικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις στήριξης ασθενών και των οικογενειών που παρέχουν εξετάσεις
    • Λίστες παρόχων υγείας (ιδιώτες ιατροί, ιδιωτικά εργαστήρια κλπ)
  10. Διοργάνωση εγκαινίων, ημερίδων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με την κεντρική Δομή των ΚΕΠ Υγείας.Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών θα πρέπει να παράγονται:
Α) Δελτία τύπου (με φωτογραφίες)
Β) Αφίσες
Γ) Προσκλήσεις
Ε) Προγράμματα Δράσης
ΣΤ) Φυλλάδια
Τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας θα αναλάβουν με την βοήθεια των δόμων του Δήμου την καλύτερη επικοινωνία των εκδηλώσεων.

Για την διευκόλυνση του έργου σας, θα σας στείλουμε τα ακόλουθα
  1. Τα λογότυπα του φορέα και του ΕΣΠΑ – τα οποία θα πρέπει να υπάρχουν στην επίσημη αλληλογραφία μας, έντυπη και ηλεκτρονική.
  2. Ενιαίος κανονισμός παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ
  3. Ασφάλιση ανέργων Ι.Κ.Α
  4. Δικαιώματα ανέργων στην ασφάλιση
  5. Οφειλέτες του ΟΑΕΕ
  6. Φόρμα επικοινωνίας
  7. ΦΕΚ 1465/2014 – Δωρεάν νοσηλεία & φάρμακα ανασφάλιστων πολιτών
  8. ΦΕΚ Β 1747/16-30.11.2006
Επιστημονικός υπεύθυνος
Γεώργιος Κορμάς




Για τους δήμους που ενδιαφέρονται μπορούν να κατεβάσουν τις αίτησεις συμμετοχής

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ &



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.