powered by Surfing Waves

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ευθυγράμμιση. Κατζούρας "Ο Δήμαρχος είναι ανίκανος για τον τόπο" - Αρβανίτης: "... την ανευθυνότητα που δείχνει ο Δήμαρχος"



 Δημοσιεύτηκαν στο Διαύγεια τα πρακτικά  της συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου της 8 Φεβρουαρίου στο Μαντούδι  από την οποία απουσίαζε όπως είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεθοδεύμενες καθυστερήσεις στην έγκριση  του προϋπολογισμού για το 2016.

  Στην συνεδρίαση κατατέθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Αρβανίτη Παναγιώτη,
Γιαννιό Κων/νο,Παναγιώτου Κων/νο,Τάρλα Κυριάκο,Κουρκουρίκο Ηλία,Βούλγαρη Αναστάσιο,Αλατζά Ευάγγελο,Σκομπρή Νικόλαο,Δανέλη Ιωάννη και Χατζή Ανδρέα η γνωστή επιστολή διαμαρτυρίας εναντίον του  Δημάρχου.

Ο κ. Στεργίου έκανε αναφορά  για την ύπαρξη εγγράφων  με τα οποία  η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εγκαλεί τον δήμαρχο  και του επισημαίνει ότι κάνει παρατυπίες όσο αφορά τις συγκλίσεις του δημοτικού συμβουλίου τα οποία δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Τα κύρια σημεία από τις τοποθετήσεις των Δημ.  Συμβούλων:

Στεργίου: "Ο δήμαρχος οφείλει για καίρια ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πορεία ανάπτυξης του τόπου να είναι παρών."

 Παζάρας: "...να σταματήσουν αυτού τους είδους οι ανακοινώσεις και κόντρα ανακοινώσεις"

 Λιαγκάκης: "...να αναβληθεί η συνεδρίαση και να ξαναγίνει και να είναι ο Δήμαρχος παρών"

Αρβανίτης: "Το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου με την ανευθυνότητα που δείχνει ο Δήμαρχος"

Καντζούρας: "Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα του, τα δικαστήρια και οι εισαγγελείς."



 Ακολουθούν οι πλήρεις τοποθετήσεις

Απόσπασμα από το πρακτικό της αρίθμ. 3 /8-2-2016 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου



Στεργίου Ιωάννης :Ο Δήμαρχος και οι επιτελείς του έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα σοβαρό θέμα στην λειτουργία του Δήμου. Και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο σηκώθηκαν κι έφυγαν με αποτέλεσμακαίρια ζητήματα να μην συζητηθούν και το ίδιο θα γίνει και σήμερα. Στα έγγραφα που στέλνει θα έπρεπε να είχε επισυνάψει και τα έγγραφα που του έχει στείλει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που τον εγκαλεί και του επισημαίνει ότι κάνει παρατυπίες όσο αφορά τις συγκλίσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Μπορούσε να βρει ένα πιο πειστικό επιχείρημα και όχι αυτό που προέβαλεσε μια επιστολή που ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του Δήμου, εκφράζονταςτην αποδεδειγμένη αγωνία του και το ενδιαφέρον του για την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Αν όντως αγωνιούσε και ενδιαφερόταν για την πορεία του Δήμου θα ήταν εδώ. Και το τραγελαφικό είναι ότι η ανακοίνωση αυτή βγήκε την Παρασκευή5/2/2016 και ώρα 14.34 ,την στιγμή που έκλειναν οι υπηρεσίες του Δήμου κιενίσταται γιατί ο Πρόεδρος δεν έβαλε θέμα τον προϋπολογισμό και απορεί περίτρανα που σήμερα δεν είχε θέμα τον προϋπολογισμό, όπως δεν είχε θέμα το τεχνικό πρόγραμμα στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αποχώρησε.  Είναι στοιχεία που πρέπει να δουν το φως της δημοσιότητας και να καταλάβει ο κάθε πολίτης τι γίνεται στο Δήμο. Ας σταματήσει τα παιχνίδια ,όφειλε να είναι εδώ.
Βεβαίως δεν είναι υποχρεωμένος από τον κώδικα να παραβρεθεί στις συνεδριάσεις, αρκεί να κληθεί. Αλλά είναι η θέση του τέτοια που οφείλει για καίρια ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πορεία ανάπτυξης του τόπου να είναι παρών.

Παζάρας Βασίλειος: Όχι μόνο σε ένα αλλά σε πολλά δημοτικά συμβούλια έχω κάνει έκκληση να σταματήσουν αυτού τους είδους οι ανακοινώσεις και κόντρα ανακοινώσεις, γιατί βαθαίνουν το χάσμα που έχει δημιουργηθεί Δεν θα έκανα αυτή την έκκληση αν δεν δυσκόλευε την λειτουργία του
Δήμου μας και δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των δημοτών μας.

Λιαγκάκης Ευστάθιος: Πέρα από τον κώδικα που δεν υποχρεώνει τονΔήμαρχο να παρευρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο, την πολιτική ευθύνη τηνέχουν αυτοί που έχουν την πλειοψηφία του Δήμου.
Σήμερα η πλειοψηφία εκφράζεται από τον Δήμαρχο και τουςΑντιδημάρχους. Δεν μπορούμε να κουβεντιάσουμε κανένα θέμα, χωρίς ναείναι εδώ ο Δήμαρχος που έχει την κύρια ευθύνη να τρέξει τα θέματα που θασυζητήσουμε, αλλά να μας πει και την άποψη του. Στα σημερινά θέματα της
ημερήσιας διάταξης ποιος θα αποφασίσει;
Το είχαμε δηλώσει και την προηγούμενη φορά ότι είναι μαζοχισμός αυτόπου γίνεται εδώ μέσα. Προτείνω στο δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφασηνα αναβληθεί η συνεδρίαση και να ξαναγίνει και να είναι ο Δήμαρχος παρών. Αν δεν είναι εδώ να μην ξαναγίνει δημοτικό συμβούλιο για να καταλάβει, ότι είναι υποχρεωμένος να παρίσταται στα δημοτικά συμβούλια και να
αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους δικούς του, απέναντι στους ξένους, δεν με ενδιαφέρει ,ούτε με νοιάζει. Απλά θα πρέπει να είναι εδώ.

Αρβανίτης Παναγιώτης: Το σώμα που διοικεί τον Δήμο είναι το δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος είναι εκτελεστικό όργανο.
Το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου με την ανευθυνότητα που δείχνει ο Δήμαρχος.  Εμείς σαν δημοτικό συμβούλιο είμαστε υποχρεωμένοι να τα συζητήσουμε και ο Δήμαρχος με την εντολή που θα δώσουμε να τα υλοποιήσει. Διαφορετικά είναι παράβαση καθήκοντος.

Καντζούρας Ιωάννης: Ο σημερινός Δήμαρχος έχει φέρει τον Δήμο σε αδιέξοδο. Η περιοχή έχει διαλυθεί. Ο Δήμαρχος είναι ανίκανος για τον τόπο.Θα δημιουργηθούν και άλλα αδιέξοδα, ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει.Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα του ,τα δικαστήρια και οι εισαγγελείς. Ζημιώνει τον τόπο με τις αποφάσεις που παίρνει μόνος του

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.